[quote="Cofffos"] Vélhetően akik a szezon végén mennek, már drachmát kell váltaniuk. .
Hello!
Nem akarlak megbántani, de szerintem, ezt a drachmás dolgot nem gondoltad komolyan. Nem gondolom, hogy egyik napról a másikra megoldható lenne. Egyrészt mert sem jogszabály nem áll rendelkezésre a EUR zóna elhagyására, másrészt a nyári időszakban nem történik semmi a törvényhozásban. Szerintem nem kellene ilyenekkel riogatni a kedves fórumozókat.
Parga, éppen úgy ahogy Görögország fő bevételi forrása a turizmus. Szezon alatt NEM lesz semmilyen negatív fordulat.
Idén meegyek először Pargára a családommal, és hiszem azt, hogy ez lesz az eddigi legszebb Görög nyarunk.
Nem kétlem, hogy ez lesz a legszebb nyaralásotok, ha ti is így akarjátok. És ez független attól, hogy euróval vagy drachmával fizetsz.
Görögország évek óta tartó agonizálásának vége lesz a nyáron. Vagyis akkor eldől majd, hogy mi lesz velük. Jelenleg a úgy néz ki, hogy a drachma lesz a "nyerő". Ez nem riogatás, mert nekünk, akik egy évben 1x, 1-2 hétre látogatunk Görögországba, tulajdonképpen mindegy, hogy euróval, vagy drachmával fizetünk. (én voltam nyaralni még mikor drachma volt, azt sem élveztem kevésbé) Nem is ez a lényeg.
Nekünk nyaralóknak, fel kell készülnünk arra, hogy amikor éppen ott vagyunk, akkor minden lehetőségünk meglegyen, hogy a lehető legjobban érezzük magunkat, és haza tudjunk jutni.
[quote="andreas27"]
Cofffos írta:
Vélhetően akik a szezon végén mennek, már drachmát kell váltaniuk. .
Hello!
Nem akarlak megbántani, de szerintem, ezt a drachmás dolgot nem gondoltad komolyan. Nem gondolom, hogy egyik napról a másikra megoldható lenne. Egyrészt mert sem jogszabály nem áll rendelkezésre a EUR zóna elhagyására, másrészt a nyári időszakban nem történik semmi a törvényhozásban. Szerintem nem kellene ilyenekkel riogatni a kedves fórumozókat.
Parga, éppen úgy ahogy Görögország fő bevételi forrása a turizmus. Szezon alatt NEM lesz semmilyen negatív fordulat.
Idén meegyek először Pargára a családommal, és hiszem azt, hogy ez lesz az eddigi legszebb Görög nyarunk.
off
Nem rossz szándékból írtam, nem azért hogy vitatkozzak... Én csak azért mertem véleményt nyilvánítani, mert szerintem nem fog változni semmi.
Lényegében mindegy, hogy drachma, vagy EUR, azonban a drachma bevetetése, (visszavezetése :S) hihetetlen inflációt, a bérek és az életszínvonal csökkenését hozná, ezért szerintem marad sz EUR, és véghezviszik a megszorításokat.
on
Részemről lezárva, nyaraljunk egy jót Pargán, vagy más görög tájakon, és segítsük a spórolt pénzünkkel a görögöket,
UUUU!
Nem szeretném ha miattam össze vesznétek vagy vita lenne.
A politikusok majd meg oldják a dolgokat!!
Mi csak nyaraljunk nyugodtan békében!
Az hogy mivel fizetünk az már mindegy.
//Amúgy ez is csak fel fújt dolog akárcsak nálunk....//
de tényleg nem ezért kérdeztem nekem a tavalyi infók is jól jönnek nem változtak olyan nagy mértékben az árak.
Sziasztok! Annak adnék igazat és NEM vitázni akarok aki azt írta, hogy marad az EURO!!!!!!! Persze, hogy marad csak most meg kell várni a választásokat ami 17.én lesz és minden mehet tovább. Nem célja senkinek, hogy válság legyen, mert meg fogják oldani. Elég régen kereskedek részvényekkel és nagyjából tudom mi várható. Szeretik ha mozgatja valami a tőzsdét egyszer rossz hír aztán a jó. EZ ÍGY MŰKÖDIK!!!!!!!!!!
Motorbérléssel kapcsolatban tudnátok segíteni? Merre találhatók és mennyi a bérlés 8-9 napra.
Voltunk már Pargán 2007-be de akkor nem béreltünk ezért nincs tapasztalatunk.
A Sakis apartmanba lenne a szállásunk olvasgattam róla nem írnak róla rosszat, esetleg friss infót szívesen fogadnék.
Sziasztok! Hát akkor hétfőn indulás Parga!!!!!!! Vártam, hogy ír valaki aki az első turnusból hazaért, de hátha még ír vasárnapig. Ti mennyi EURÓT vinnétek 2-hétre 3 személyre??????????? Semmi extra dologra nem akarunk költeni, mert most pihenni fürödni fogunk és kirándulgatni a környéken nem bérlünk motort autót. Kaját főleg gyrost és salátát eszünk , alkoholt nem iszunk. Tehát mennyit vinnétek így ????????????
A költőpénzhez nehéz tanácsot adni. Ha valaki gyerekkel megy biztos több pénz kell- egy fagyi, egy kukorica, ez, az.
Egy pár ár viszonyításnak.A gyros ára most minden hol 2 euro.
Kenyér 0,5 kg 0,90 euro, fagyi gépes kicsi-közepes-nagy 1-2-3 E.
Az árak megeggyeznek a tavaly őszi árakkal.A közértek között viszont elég nagy az eltérés az árakban mivel nekünk 1 euro is számít.