#1874152012-06-14 10:42:09 Válasz a #187281. hsz-ra
Szia birsalma!
Ezek az infók is benne vannak a beszámolóban Bár nem ennyire részletesen!
Az oda út 21,5 óra volt időeltolódás nélkül (+1óra)
A visszaút 23 óra volt - benne van a -1 óra időeltolódás.
A határokon odafelé 1,5 óra (magyar-szerb) 2,10 óra (szerb-macedón) és 20 perc (macedón-görög) várakozás.
Hazafelé 10 perc (görög-macedón)+30 perc Duty Free, 1,35 óra (macedón-szerb) 1,5 óra (szerb-magyar) a várakozási idő.
Odafelé 3 busz indult egy emeletes Apollon Traveles és két emelt szintű CityLiner. Én ez utóbbival utaztam. Szerintem kényelmes volt. Az ülések dönthetőek, és egymástól eltávolíthatóak. Persze majd 24 óra utazás nem egy leányálom, de nem is olyan vészes. Egy nagyon magas embernek szerintem kevés hely van... Visszafelé ugyanazzal a bussza-söfőrökkel és csapattal utaztunk
Odafelé 4 megállónk volt 30-30-20-20 percek. ebből egy Mon., kettő Szerbiában és egy a görög határ után.
Hazafelé 3-ra mondom, hogy tutti volt de lehet, hogy megvolt a négy
Neked is szép napot, remélem tudtam segíteni!
Kyra30
#1874172012-06-14 10:49:47 Válasz a #187406. hsz-ra
Én két discoról tudok, az egyik a Macedonian club a másik a főút mellett a Fact. És van néhány Beach bár ami éjjel is nyitva van, de ott előszezonban még nem láttam tombolós bulikat
#1874192012-06-14 11:01:42 Válasz a #187415. hsz-ra
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy hazafelé volt 5 óra veszteségünk, 2 óra "keresgélés" miatt Göröghonban, és 3 óra Szerbiában egy teljes útlezárásos baleset miatt! Így a hazafelé út jóval rövidebb lett volna, ha ezek nincsenek és a határokon ugyanennyit várakozunk!
Szia Dave! Mi tavaly kb. 2 lelket láttunk beszállingózni a Macedonian clubba, ismerőseink 3x is bementek egy jó kis buli reményében, de senki nem volt benn 1-2 görög kivételével. Kyra írta a Fact nevű szórakozóhelyet, arról sajnos nem tudok nyilatkozni.
Még valami, amit fontosnak tartok elmondani. Június első hetében voltam nyaralni, és bizony nem számítottam rá, hogy ilyen nagyon meg fogok égni. Tavaly főszezonban nem égtem meg ennyire, mint most! Javaslom a fokozatos faktorcsökkentést - érzékeny bőrűek kezdjenek 50 faktorral, és utána 30-20/15. Én az alapszín megszerzése után 50 faktorról 20-ra váltottam és gyönyörű piros lettem, fájt is, nem mondom .
Aki nem tervezi, hogy fizetős beacheken strandol szerezzen be (vigyen) napernyőt, mert bizony egy kis árnyék néha nagyon jól jön!
Sartin a napernyők ára - 4,58-8,65 euro között mozgott.
#1874222012-06-14 11:09:16 Válasz a #187420. hsz-ra
Én személy szerint egyikben sem voltam, nem a stílusom a discos szórakozás
A Macedonian clubban szerda éjjel nagyon jó buli volt, akkor volt a Sithonos Welcome party, és ismerősök, akik voltak azt mondták sokan voltak és jó hangulat volt!
Nekünk azt mondták még akkor, hogy a Macedonian club szerdán és vasárnap van nyitva, Főszezonban lehet minden éjjel(?).
#1874232012-06-14 11:13:05 Válasz a #187406. hsz-ra
A Makedonian és a Fact nevű helyek azok disco jellegűek és nagy ritkán van is élet bennük, általában minden héten van 1-1 welcome party. Még esetleg a George Pub-ot is meg lehet említeni, mint bulizós hely, de annak ugye megvan a maga hangulata, varázsa, nem mindenkinek jön be (???)
És a part mentén sok koktélbár van, vagy a ófaluban is van néhány jó bar: pl. Memphis vagy a Peponaki-Karpouzaki. De ezek csak olyan kiülős-beszélgetős-italozgatós helyek inkább.
Az élet 11-éjfél előtt nem nagyon indul meg ezeken a szórakozóhelyeken..
Mi a legjobb bulikat a tengerparton csináljuk. Viszünk ki gitárt, bort, mindent ami kell és ott énekelünk, beszélgetünk, ismerkedünk.
Én voltam a Macedoniában, este 10 körül mentünk be, kb 4-en voltak az egész helységben és mindenki ült. Na gyorsan el is jöttünk. Ez két éve volt most nem is láttam, hogy bármelyik nyitva lett volna. A George's Pub-ban voltam, onnan kb hajnal 4-kor jöttem el. Na az egy érdekes hely. Ott lehet táncolni, mulatni. Olyan, mintha az ember egy picit visszacsöppenne a régmúlt korokba. A zene is olyan. 80-as évek slágerei, amit megmondom őszintén többre értékelek, mint a jelenlegi tucc tucc muzsikákat. Volt görög zene is, amikor egy csomó ember sirtakizott a táncparketten. Egyszóval azt aki szereti a kicsit különleges helyeket, azoknak bátran ajánlom a Geroge's-t A Karpouzakiban is voltam többször is. Ide főleg görörök járnak, és elég sokáig nyitva van, de nem néznek rossz szemmel a külföldiekre sem. Szól a zene és benn egy hatalmas tv-n a Boomerang rajzfilmcsatorna megy. Mi rendszeresen popeye-t néztünk
A Sala nevű koktélbár a parton pedig a legolcsóbb. Néhány koktél pl. a xxxx Colada 4 EUR-ba kerül. Koktélbárnak ott van még a Kalóztanya is és a főtéren van egy barna bőrfotelokkal kirakott bár a sarkon, ahol szintén nagyon hangulatos körülmények között lehet koktélozni. Táncos hely talán még a GOA Beach lehet, ha üzemel még. Ez Neos Marmaras felé van, de bárki megmondja szerintem merre is lehet. Ez a tengerparton gitár melletti, némi kis itallal elátott összejövetel nagyon tetszik. Valóban lehet ismerkedni ha valakik odagyűlnek a zeneszóra és a jókedvre. Akkor meg lehet kérdezni az illetőket, hogy nem isznak -e egy kortyot az egészségre és a nyaralásra? Onnantól kezdve már megy a beszélgetés és egy nagyon jó kis társaság jöhet össze, akik utána akár minden este találkozhtnak és együtt bulizhatnak. Igen, ez tetszik
#1874432012-06-14 14:27:30 Válasz a #187437. hsz-ra
Képzeld, még anno 2008-ban én is vittem magammal gitárt buszon!!! Nem fért fel a fejünk fölötti tartóba, szóval végig lábtartónak használtam! Na az volt még egy kellemes út!
Aztán meg megismerkedtünk pár göröggel, akik közül kiderült jó párról, hogy szintén zenészek és náluk is volt gitár, úgyhogy szó szerint megvolt a közös hang!
Azóta már, habár nem viszek magammal gitárt, mégis minden évben szinte minden este játszunk a parton és összegyűlünk. Év közben is tartom a kapcsolatot sokukkal. És már nem csak görög-magyar a társaság, hanem belekerültek szlovákok, macedónok, németek, angolok, szóval nagyon össze tudja hozni internacionálisan is a népeket a zene ereje!
Én az ilyet sokkal nagyobb élménynek és értéknek tartom egyébként, mint egy clubban táncolni..
Nem emiatt az írás miatt Fate, de én már napok óta be vagyok egy kicsit pánikolva. Nem is azért, csak mondjuk mivan, ha kimenni még ki tudunk, de visszajönni már nem? Vagy kimenni sem tudunk, és a pénzt se kapjuk vissza. Stb.Stb. Attól nem félek, hogy majd ott Sartin jönnek a katonák és vesztegzár , csak azért nem tűnik túl rózsásnak a helyzet... :S