#1873912012-06-14 07:39:58 Válasz a #187361. hsz-ra
Szia!
Nyugodtan menjetek. A Lefkada fórumban van valaki aki kinnt él, sokan ismerjük, ő úgyis szól ha bármi veszély lenne. Épp a héten írta valakinek, hogy semmi gáz, minden görög készül a nyárra, szépítgetik a házuk táját, hogy fogadhassák a vendégeket. Itthon is elsősorban a média fújja fel. Ha belegondolsz, ott az átlagember aki a túristákból él nem fog balhézni, nem fogja elrontani a bevételt amit csak nyáron tud előteremteni.
Sziasztok!
A helyzet ami kialakult Görögben, most engem is aggaszt egy kicsit. Kerestem témakört ezzel kapcsolatban itt a fórumon, de nem találtam. Esetleg, ha elkerülte a figyelmemet és valaki tudja milyen cím szó alatt keressem, kérem segítsen.
Mi júliusban szeretnénk menni Zakynthosra, minden évben Görögben nyaralunk, és eddig nem aggódtam, most idén elkapott!
Sziasztok!
A helyzet ami kialakult Görögben, most engem is aggaszt egy kicsit. Kerestem témakört ezzel kapcsolatban itt a fórumon, de nem találtam. Esetleg, ha elkerülte a figyelmemet és valaki tudja milyen cím szó alatt keressem, kérem segítsen.
Mi júliusban szeretnénk menni Zakynthosra, minden évben Görögben nyaralunk, és eddig nem aggódtam, most idén elkapott!
Szia!
Mi 3 napja jöttünk haza Zakynthosról - Laganasból. Semmiféle látszata nincs a válságnak.Minden a turistákért van. Ők a turizmusból élnek és senki nincs aki a maga ellensége lenne Kedvesek , udvariasak még velünk magyarokkal is, bár ők ott az angol fiatalságot részesítik előnybe De soha semmi atrocitás nem ért bennünket. Ne aggódj és nagyon jó nyaralást kívánok Visszamennénk és visszavágyunk erre a gyönyörű szigetre
Mi is próbálunk valami programot összeállítani, mit is csináljunk majd Egy hajókázást mindenképpen szeretnénk összehozni, aztán a tekiket is meg kellene lesni és bérelni valami járművet és körbenézni a szigeten. Jó lenne, ha lenne valami olyan zenés hely, taverna, ahol görög zene van és esetleg egy picit táncolni is lehetne.
Szia!
Most jöttünk haza a Blue Wavesből. Teknőst látni a Laganasi strandtól befelé a tengerbe. Általában délelőtt kb. 11-12 óra között ha elkezdenek a sétahajók körözni a tenger közepén és ráadásul megdőlnek ugye a fotósok súlya alatt, akkor ott tuti hogy van teknős. Mi is kétszer láttunk és videóztunk is Nagyon kecses állatok a vízben. A Blue Wavessal szemben a parton van kis hajó kirándulást ajánló görögök és ott lehet olyan hajóra felszállni, ahol garantálják a teknősöket. Benne van a prospektusukban, hogy ha nem láttok akkor visszafizetik az árat. A másik a görög est. Keressétek meg a parton a THE ISLES tavernát. Ez előtt mindig egy görög népviseletbe öltözött jóvágású görög hívja be a vendégeket. Ha este kb. 8-9 óra között mentek akkor egy vacsora után kb. 21 óra és 22 óra között mindig van görög tánc és tányértörés Nagyon élveztük és még a ház ajándékát a Quzót is:) Próbáljátok ki. Mi nagyon visszavágyunk a gyönyörű strandra és a teknős sziget látványához.
Köszönöm Ildima a biztatásodat, igazából Én nem is a Görögök vendégszeretete miatt aggódom, mert tudom, hogy ebből élnek és ezt Én is így gondolom, hogy nem a maga ellensége a Görög. Viszont ami aggaszt, mi van ha pont akkor mond csődöt az Ország, mikor kint vagyunk, mert az oké, hogy elindulok Euro-val, de ha nem tudok vele fizetni? Nos esetleg erre valami megoldást, ha tud valaki írjon már privibe, mert a téma nem ide vág és nem szeretnék kellemetlenséget ebből.
Ildima!
Most kezdtem el olvasni két napja a Zakyntos topicot, még sok információt nem tudok, de az már körvonalazódott, hogy Laganas lenne számunkra a jó választás. Körbe jártátok a szigetet?
Hozzászólnék a teknős témához, ha nem bánjátok.
A fentebb említett lehetőségen kívül, láthattok még tekit, ha kisétáltok a kikötőbe. ( Agios Sostis ) A Blue Waves-től kb. félóra séta, a tengerparton.
Ez ingyen látható, és garantáltan egy méterre tőletek. Reggel 8 tájban.
Én a teki-les mellett át szeretném élni Erika élményét is. Már persze ha nem kell egy olimpiai hosszútávot leúszni érte...
Mekkora élmény lehet ott úszni velük!!!!
A válsággal kapcsolatban, én is azokkal értek egyet akik szerint itthon van felfújva a téma. Ha közben visszatérnek a drachmára, akkor is viszünk eurót és kint majd átváltjuk.
Mondjuk az nem lenne rossz ötlet, amit egy amerikai(?) közgazdásztól olvasam valamelyik nap: a válság ellenére az országba utazó nyaralókat támogassák 1000 Euróval... Ezt ott lehetne költeni, így kicsit lendítene az országon... A végén lehet hogy nem váltaná be a terveket, de nekünk jó lenne...
#1874332012-06-14 13:05:01 Válasz a #187400. hsz-ra
Szia ildima!
Nagyon szépen köszönöm a tájékoztatást, így könnyebb egy picit A tekiket akkor majd meglessük és ez a zenés taverna is nagyon felkeltette az érdeklődésemet. Nagyon szeretem a görög zenét és táncokat, így ahol csak lehet szívesen állok be egy kis bokázásra a görögök közé Tehát THE ISLES taverna... jegyeztem Már az uzo miatt is
Már nagyon várom, pedig még több, mint egy hónap van hátra...
#1874352012-06-14 13:07:24 Válasz a #187407. hsz-ra
Szia melus!
Nos egy kis séta igazán nem nagy ár a tekikért Tényleg nagyon várom hogy megláthassam őket, mert annyi jót olvastam róluk A korán keléssel sem lesz szerintem semmi gond. Megpróbálok majd jó kis fotókat készíteni a Caretta Carettákról
A válságtól én annyira nem tartok. Minden évben volt valami borzalom, amivel telehintették a médiát, aztán amikor kinn voltam akár Athénban, akár a benzinválság idején Sartiban, sosem éreztem semmit. Volt benzin és Athénban is nyugalom volt. Most június elején ismét kinn voltam Sartin és semmi értsétek úgy ahogy írom, semmi jele nincs válságnak. Minden van, minden tele van nyaralókkal és várják a vendégeket. Ha bármi is történne, az nem két nap alatt zajlik le és egy esetleges pénznem váltás, ami szintén nem valószínű, legalább egy év. Ha hirtelen történne mindez akkor pedig az eurót beváltják az új pénzre, ami sokkal többet fog érni, lévén ha ismét drachma lenne, az a kibocsátás pillanatában annyit inflálódna, hogy semmi értéke nem lenne. Kinek kellene ez? Naugye. Nem lesz semmi gond, mindenki nyugodtan készüljön a nyaralásra és érezze jól magát ebben a csodálatos országban. Ja és hogy ne legyek off: Zakynthoson pedig lesse a teknősöket és táncoljon a disco szigeten
#1874382012-06-14 13:27:37 Válasz a #187402. hsz-ra
Euróval akkor is tudsz fizetni, ha becsődöl az ország. Hisz az euró továbbra is érvényes fizetőeszköz más országokban. Max azt nem fogod tudni, hogy mennyit is ér ott az euród. Így lehet, hogy míg nem lesz új árfolyam, lehúzzák a turistákat. Amíg a boltban a készlet tart, addig tudsz fizetni is.
Egyedül a bankok fognak bezárni. Onnan pénzt nem lehet majd felvenni, így mindenkinek javaslom, hogy vigyen magával elegendő készpénzt.
Ildima!
Most kezdtem el olvasni két napja a Zakyntos topicot, még sok információt nem tudok, de az már körvonalazódott, hogy Laganas lenne számunkra a jó választás. Körbe jártátok a szigetet?
Igen , kívülről a tengerről körbejártuk a Kalózhajóval. Belülről pedig buszkirándulás keretében mentünk. Mindkét program fakultatív volt és egy egész napos. Nekünk nagyon tetszett mindkét utazás. Laganasban laktunk a Blue Wavesbe. De az utastársak nagy többsége a Laganas északi részén a diszkó szigettel szemben lakott. Azoknak is nagyon tetszett a környezet. Az inkább vadregényesebb volt. A miénk pedig a központhoz közel.