Köszi! Kb ennyire számítottam. És azt csak ott a többivel sorban lehet használni, vagy el lehet vinni a strandon "bárhova"? Minden népszerű strandon vannak napozóágyak?
Mi teljes harci felszereléssel (hűtőtáska,2 db matrac, pumpa, napernyő, türcsik +nekem van egy fekvőkém..) szoktunk menni strandolni, viszont most, hogy robogózni készülünk, le kellene redukálni a minimálisra a cókmókot.
Hátizsákot gumipókkal lehet rögzíteni vajon az ülésre, ha csak egy személy ül rajta? - tudom, jókat kérdezek..
Mediterraneo | #188053 | 2012-06-19 20:29:27 | Válasz a #188040. hsz-ra
Szia!
Strandokról itt olvashatsz magyarul:
http://www.lefkada.a-z.info.hu/strand/index.html
Kiderül, hogy van-e az illető strandon napozóágy, van-e büfé - és akkor nem kell hűtőtáskát, stb.
Bár ezt a hűtőtáskát nem értem: ha autóval mentek odáig, akkor megéri motort bérelni? Annyira csak nem lehet drága a benzin...
Sziasztok!
Augusztusban irány Lefkada Miti segítségével.
Az lenne a kérdésem, hogy mi a helyzet a kígyókkal a szigeten? Mennyire esélyes összefutni velük? Mérgesek ugye nincsenek? Rettegek tőlük és egyben csodálom őket, de jobb lenne ha nem találkoznánk...
Köszi!
Nem az üzemanyag miatt bérelnénk motort, hanem annak feelingje miatt. Lazább, kötetlenebb, könnyebben megállsz bárhol motorral és így nem kell a sógorom autóját sem félteni, amivel megyünk (a mienk kisebb).
De motorral szerintem többre jövünk ki, mintha az autót használnánk, mivel 3 motort bérelnénk.
De majd meglátjuk.
Mediterraneo | #188090 | 2012-06-20 07:58:19 | Válasz a #188089. hsz-ra
Értem Én azért az autóra szavazok, mert az meg gyorsabb, meredek emelkedőn sem kell tolni, kényelmesebb, sok cucc fér bele...
Bár már ott autóznánk valamelyik csodastrand felé!
Hogy érted, hogy meredek emelkedőn sem kell tolni? A nyugati parton van olyan útszakasz a strandok felé, ahol a mocit tolni kell felfelé???
A parkolásért mocival is ugyanannyit kell fizetni, mint az autósoknak? - már, ahol kell fizetni.
Van olyan strand az ismertek között, ahova olyan út vezet, ahova autóval félve megy le az ember? Értem ez alatt, hogy olyan az út állapota, hogy az autóban kárt tehet.
Illetve elhagyott strandot csak a Keleti parton lehet találni? - mert akkor annyira az sem érdekes.
Bizony van olyan hely (pl Porto Katsikitől visszafelé) ahol a kezdő kismotorosok kénytelenek feltolni a motort, persze gázadással, mert emberi erővel szinte képtelenség feltolni. Ott még a bérelt autónk se indult egy egyes fokozatban, vissza kellett tolatni, hogy nekifutásból felvigyen a lendület. Persze ez csak egy nagyon kicsi szakasz, kb 50m hosszú.
Mindamellett a motor sok helyen kifizetődőbb, ugyanis vannak helyek, ahova autóval nem tudsz lemenni, mert kapuval lezárták (Aghiofili), vagy ahova a bérbeadó nem javasolja a lemenetelt, mert ha oda mész és bármi baja lesz a kocsinak megfizetteti veled.
3 főre mérlegelni kell, hogy két motort érdemes-e bérelni vagy egy autót. Az autóbérlés nekünk 30 EUR volt, a motor egyenként 15. A benzin szerintem kb ugyanannyi egy kocsiba mint 2 motorba. Parkolásért kocsi 5 eurót fizetett, motor 3-at. Itt már spórolsz 1 eurót, de ha hozzávesszük, hogy a napágy Egremnin 6 euró volt, a kocsiba viszont befér minden, akkor lehet hogy jobban megéri már egy kocsival menni 3 főre.
És itt jön be a gubanc, hogy Aghiofilire pl képtelenség felmenni kocsival az út borzalmas állapota miatt, 3 km séta oda és 3 vissza, viszont motorral simán végig lehet menni, mert a lezárt kapu mellett van egy átjáró. Kezdő autósoknak se ajánlom a szigetet, nem semmik azok a kanyarok és útszűkületek, akkor már inkább a motor. Ugyanakkor motorral ott a borulás veszélye ugyanezek miatt (mint a fiatalok tették akikkel együtt nyaraltunk). A döntés a tiétek
Csincsi a válasz igen, vannak kígyók a szigeten. Ha utánaolvasol Görögországban van őshonos kígyó, amelyik mérge veszélyes az emberre. Lefkadán (elmúlt 3 évi nyaralás után) én még nem találkoztam kígyóval, de tudom, hogy van, mert sokan viszont találkoztak velük.
Korfun találkoztam egyel, az nem tudom mérges volt-e, nem nagyon vicsorított rám, csak a nyelvét mozgatta ki-be a szájából és amint rájött hogy veszélyt nem jelentek rá (konkrétan megfagytam) akkor elhúzott visszafelé a bokrosban.
Javaslatom, hogy ha lehet a bokrokat, kövek alját kerüljétek, illetve ha muszáj "elmenni a bokorba" akkor nagyon figyeljetek a lábatok alá. Sikítógörcsöt nem kell kapni, nem agresszív kígyók ezek. Ha csak nézed vagy elmész, nem bánt. Kónyu fotóalbumában van egy-két kép róluk. Kb méteresek és gyermekkar vastagok. De vannak kisebbek is amik lehet hogy veszélyesebbek. Erről Miti tud neked beszámolni, ő találkozott egy párossal a kertükben.
Mediterraneo | #188114 | 2012-06-20 12:32:17 | Válasz a #188102. hsz-ra
Én tavasszal szoktam kígyókkal találkozni, nyáron még nem nagyon sikerült.
Nem kell ezt túlparázni. Nézzetek a lábatok elé, ha fűben mentek...ők jobban félnek tőletek, ráadásul nem embervadász szörnyekről van szó
Én továbbra is az autót ajánlom, a héten törték meg magukat gyakorlott magyar motorosok...ha mégis robogóztok, bukósisakban és óvatosan, mert a portól és kavicsoktól csúszik az út!
Porto Katsikin stb a parkolás motorral 2 EUR volt tavaly, úgy emlékszem.
Piac nincs a szigeten, de a lefkasi sétálóutcán látni sok érdekességet.
Aki most volt (vagy ott van) Lefkadán, tudna nekem arról írni, hogy milyen hajóutak közül lehet választani?? (fakultatívra gondoltam, nem feltétlen magyar) köszi
Mediterraneo | #188135 | 2012-06-20 14:57:20 | Válasz a #188127. hsz-ra
Még 5 napod van, ha jól látom, és ha nem kapsz választ, mivel pont Nidriből indulnak a hajók, ha megérkeztél, helyben tájékozódhatsz! Irigyellek nagyon, hogy nemsokára ott leszel, nekünk még több mint 2 hónap...
Köszi!
Mi saját, ill. a sógorom autójával megyünk, mert a mienk kisebb, szóval autót nem kell bérelnünk, tehát itt a motor plusz költség, főleg, hogy 3 motort bérelnénk, amit 200€ környékén kalkulálunk 8 napra + üzemanyag.
A napágy az még autóval is kérdéses, mert napernyőnk van igaz, de ágy nincs és eddig sehol nem béreltünk, de most lehet bérelnénk mégis.
Agiofili-t konkrétan autóval tényleg 3km gyaloglással lehet csak megközelíteni? Ne már! De csak Agiofilit? Na meg Milos-t, de az rövidebb tudtommal.
Én gyakorlott sofőr vagyok szerpentineken is, de azt én sem szeretem, amikor olyan szerpentin van, hogy csak egy autó fér el és netalán tán még tolatni is kell.
Régen robogóval jártam dolgozni, de ennek már 6-7 éve, azóta nem motoroztam én sem és a párom sem, csak a harmadik utazónk gyakorlott robogós.
Elbizonytalanodtam....
Sziasztok!
Mi kb. 1 órája értünk haza.
Jó volt minden. 4 napra sikerült 2 személyes robogót bérelni 28 euróért. Az előbbi hozzászólások hoz annyit hogy itt tényleg vissza adták a jogsit miután leírták a számát. Ellenben Paralián tavaly nekem is elvették és csak a bérleti szerződést kaptam meg.
Hajó túra: mi a Nidri Star 1 voltunk Porto Katsiki - Egremni , Kefalonia , Ithaca , Meganisi barlang , Scorpió szigetek túrán ez 25 euró volt fejenként a másik két nagy hajónak is ez az útvonala.
Van még legszebb strand túra ami 3 strandot vesz célba , Porto Katsiki, Agiofili a harmadikra már nem emlékszem. Viszont ha nagyok a hullámok nem köt ki a hajó. Mi voltunk úgy is Porto Katsikin hogy nagy hullámok voltak és úgy is hogy nem voltak. Én jobban élveztem a nagyhullámokat.
Egy jó tanács mi motorral mentünk Agiofilire 9 környékén már ott is voltunk És kb. 10 után jött az első turista rajtunk kívül , úgyhogy egy órácskára mienk volt az öböl.
"Agiofili-t konkrétan autóval tényleg 3km gyaloglással lehet csak megközelíteni? Ne már! De csak Agiofilit?"
Autóval is le lehet menni egy darabig mások is jöttek azzal , van egy sorompó ott kell hagyni mások is ugy csinálták onnantól kb 6-8 perces séte az öböl.
Én meg nagyon kezdő motoros vagyok. Itt vezettem a leg többet robogóval.De ha normálisan mentek és oda figyeltek nem hiszem hogy bármi baj lehetne. De a kvadon is elgondolkodhatok. 300 kbcm kavadok böven elvisznek két személyt.
Én autóval nem mertem volna sok helyre lemenni. 80-100 között mozogtak 4 napra.
Még egy jó tanács az autó bérléssel azért is kell vigyázni mert a legtöbb strandra sziklás köves utatak vezetnek és a kölcsönzös megnézheti az a utó alvázát stb... Tölünk megkérdezték hogy hova szeretnénk menni mi mondtuk és akkor a kölcsönzös meg az idegenvezető is azt javasolta , hogy kvad vagy robogó legyen inkább.
Számomra a legkacskarigósabb út Kavalikefta volt Az utolsó 6 percét fel is vettük videóra mivel Kathismárol azt hittük pár perc lesz eljutni oda hát több mint fél óra volt. De megérte.
Köszi a válaszokat, remélem sikerül elkerülni őket. Igazából ahogy néztem ami ilyen erdősebb rész az az út Agiofilire illetve a Mylosra, mindkettőre reggel szeretnék menni, hogy elkerüljük a tömeget. Remélem annyian mászkálnak arra nap mint nap, hogy jól elbújnak. A vízesésnél gondolom sokan lesznek, marad még a szurdok Lefkada mellett. Az a baj, hogy tudom én, hogy ő nem akar engem bántani, de ha meglátom és még a nyelvét is nyújtogatja rám, háát lehet elájulok. Nade majd megemberelem magam. Vagyis ne is találkozzunk inkább, az lenne a legjobb.