Görögországban élek
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
Hozzászóló Üzenet
# 106
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#18832 Üzenet linkje2007-01-17 19:13:36 

icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_exclaim.gif
# 107
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#18834 Üzenet linkje2007-01-17 19:28:36 

Végre nem fuldoklok a nevetéstõl.
Ha a mamik csak a régi Vrasnára mennek egy kis borocskáért, nem csodálom, hogy a haza úton lenyelik az egészet.
Ha a képekbõl jól láttam, Te Nea Varsna-n élsz.

# 108
Barbie
Aktív fórumos
Aktív fórumos
102 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#18835 Üzenet linkje2007-01-17 19:47:01 

Helló! Igen Neo Vrasna-n lakom,nagyon szeretek itt élni. Annak idején,mikor még csak béreltem a házat,a párom kérdezte,hogy menjünk-e az õ falujába?Na de,hogy anyós szájába legyek?????? Azt már nem! Neked tetszik Vrasna? Mikor szoktatok ide jönni,kiket ismersz itt? Mi a legszebb szerinted a faluban?
# 109
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#18837 Üzenet linkje2007-01-17 20:21:03 

Mikor úgy volt, hogy anyósomék az iker szomszédaim lesznek, negyon kétségbe estem. Szerencsére másképp alakult.
Vrasnát alig ismerem. 2000-ben voltam ott egy hétig (életemelsõ határon túli, ráadásul tengerparti nyaralásom volt). Mindig kedves emlék marad, de sajnos nem hagyott bennem olyan mély nyomokat, mint az idei, Fourkai nyaralásunk. Bocs, tavalyi. Nálam még 2006 van.
Tetszett a Fõ tér, a part, a kristáltiszta víz. Meg úgy az egész. Volt egy pékség, ahova véletlenül tévedtünk be. A néni nem igazán akart kiszolgálni, de olyan guszta baklavája volt és hihetetlenül finom. Ha nehezen is, de megkaptam, amit akartam. Utána minden nap nála vettem a péksüteményt és hihetetlenül kedves volt(imádtam a virág szerûen összesütött zsemléket). Szerettem még a zöldséges kocsit. Minden nap vásároltunk és mindig kaptunk egy kis plussz gyümölcsöt. Még ma is a fülembe cseng a hangszóróból harsogó hangja.
Idén körül néztünk Thassosról visszafelé. Sok változáson ment át 6 év alatt.
Ami nem tetszett: Nekem úgy tûnik, hogy feltöltötték a part egy részét. Ráadásul sokkal több a napernyõ, mint volt, ezért sokkal zsúfoltabbnak tûnik. Ráadásul még mindig épülnek az apartmanok.
Barátaim nincsenek kinn.

# 110
Barbie
Aktív fórumos
Aktív fórumos
102 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#18843 Üzenet linkje2007-01-17 21:00:08 

A pékségben dolgozó nénike,úgy tudom meghalt..... A zöldséges kocsi ugyan úgy jár minden nap úgy 11-13 óra között.A partokat nem feltöltötték,hanem sajnos hatalmas árvízünk volt fél éve,és mindent elöntött a tenger.Egy hétig ki se tudtunk menni a házból,az én kocsimat is elvitte a víz,csak a rohadásig korrodált roncsot találták meg.... Nincs pénze se Vrasna-nak,se Görögországnak a helyreállításokra....!Mindenütt próbálták elterelni a tengert úgy,hogy föltúrták az utakat,ami ugyan csúfítja a látképet,de a biztonság fontosabb.Most voltam Thassos-on úgy november végén,barátoknál.Limenas-ban laknak,szeretem azt a szigetet.Limenas,Limenaria,Makryammos,Paradise Beach,Kynira,Potos,Logos,minden falut ismerek,mint a tenyeremet.
# 111
Barbie
Aktív fórumos
Aktív fórumos
102 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#18844 Üzenet linkje2007-01-17 21:07:24 

Amúgy meg gondolom tudod,hogy egyfolytában épülnek apartmanok,de sose lesznek befejezve...Egy részüket lakhatóvá teszik,a többi befejezetlen állapotban marad,mert így nem kell ház adót fizetni a görögöknek.Ha jól tudom,régi már ez a törvény,be is tiltották,tehát minden házat be kéne fejezni,de senki nem tartja be a törvényt.Vrasna-n egyébként én vagyok a "törvény". icon_biggrin.gif Mármint a törvény egyetlen nõi és ráadásul külföldi képviselõje. icon_twisted.gif
# 112
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#18845 Üzenet linkje2007-01-17 21:07:44 

Szomorú dolgokat írtál. Sajnálom a nénit is, de elszomorít a többi is.
Nem értem, hogy egy ilyen forgalmas üdülõ falura miért nem fordítanak több figyelmet a politikusok. Itthon hasonló cipõben járunk.
Thassosból nem sokat láttunk, idõ hiányában. De visszamegyünk.

# 113
Barbie
Aktív fórumos
Aktív fórumos
102 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#18846 Üzenet linkje2007-01-17 21:17:55 

Hát feltétlen menjetek vissza!!!! Gyönyörû sziget,ZÖLD SZIGET-nek nevezik a görögök,mert ez az egyetlen,még érintetlen részekkel rendelkezõ szigetük!Limenas a "fõváros" a sziget 92 km körbe. Bérelt mopeddal 3-4 óra alatt körbe lehet járni.Ajánlom a Susan apartman házat,nagyon tiszta,tökéletes helyen van Limenas-ban.Mellette laknak a barátaink,innen ismerem a tulajt.Paradise Beach olyan,mint a Kék Lagúna filmben a part.....De merre voltatok,hogy Thassos után Vrasna-ra is benéztetek? Az jó sok kilóméter.Thassos utána Keramoti,Kavala,és aztán Asprovalta,Vrasna.Kb.200 km.
# 114
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#18847 Üzenet linkje2007-01-17 21:32:13 

Szia Barbie! Nagyon érdekes dolgokat írtál. Köszönöm, hogy megosztottad velünk. Tényleg annyira romantikus, mintha egy könyvben olvastam volna. Még talán filmet is lehetne belõle írni, ha egy rendezõ lecsapna a történetre! icon_biggrin.gif
Bocsi, ez csak egy rossz poén lett, de valahol igaz egy kicsit.

Nagyon tetszik ahogy írsz a helyi szokásokról, jó egy kicsit más oldalról látni a görögöket, nemcsak a nyári "turistás" idõszakból.

A sok rossz dolog ellenére kicsit irigyellek. Több okból is!
Egyrészt, hogy megtaláltad életed nagy szerelmét, szerintem elég ritkán adatig meg az embereknek, vagy csak hiszik sokan, hogy megtalálták, vagy késõn találják meg. Szóval ritka, amikor idõben és tényleg!!!! icon_lol.gif

Sajnálom, amit írtál a pénztelenségrõl. Azt hittem azért Görögországra több pénz jut az EU-tól, hiszen annyira felkapott üdülõhely!? Dehát tévedtem, úgy látszik.
Köszi mégegyszer! Majd írj még magatokról, az életetekrõl. Nagyon élveztem. Szia, Anikó

# 115
Barbie
Aktív fórumos
Aktív fórumos
102 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#18849 Üzenet linkje2007-01-17 21:46:44 

Szia Anikó! Írok én bármirõl,csak ti mondjátok meg mirõl!!!
# 116
Afrodité
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
18 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#18855 Üzenet linkje2007-01-17 23:00:55 

Szia Barbie! Nekem Neo-Vrasna a szívem csücske. Eddig 11-szer voltam G. országban ebbõl 3x Vrasnán nyaraltam. Elõször 2000-ben egy hetet. Nagyon tetszett, ezért 2001-ben és 2002-ben már két hétre mentünk. 2005-ben pedig Sartiból egy napra elmentünk nosztalgiázni.Mindig a part menti "Polis" házban laktunk. Ez a kék-sárga épület, ami alatt az egyik évben a Carla butikja volt. Vrasnán és Asprovaltán mindig láttam kertészeket dolgozni. Minden reggel kézzel és géppel munkások takarították a partot. Ha egy pálma a gondos locsolás ellenére száradni kezdett, ültettek másikat. Nagyon szépen megcsinálták a díszburkolatot is. Szomorúan olvastam hogy az árvíz sok mindent elmosott.
# 117
Barbie
Aktív fórumos
Aktív fórumos
102 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#18879 Üzenet linkje2007-01-18 10:36:07 

Jaszu Afrodité! Tudom melyik az a kék-sárga ház,de nekem nem igazán tetszik,régen mindíg azt hittem,hogy valami éjszakai szórakozóhely! icon_biggrin.gif Én tíz éve lakok közvetlen tengerparton,sokáig élveztem,aztán ahogy nõttek a gyerekeim egyre jobban aggódtam,hogy ha éppen ott játszanak,nehogy valami baj érje õket,belemenjenek,elsodorja õket a nagyobb hullám stb...Aztán rengeteg probléma van a tengerrel,így az árvizek,döglött halak,rákok,partok állandó tisztítása.Már nem is olyan szuper tengerparton lakni.Ha jön egy nagyobb szélvihar,a rengeteg homokot,hordalékot befújja a szél a mi házunkhoz is,na most ezért pucolj ablakot,ezért takaríts???Egyre többet gondolkodom azon,hogy el kéne költöznünk a párom családja fele.Õk teljesen bent laknak Halkidikin,ott nincs közvetlen tenger,hatalmas hegyek,szorosok,kanyonok vannak.Szerintem az is nagyon szép.Macskakövesek arra a faluk,szûk kis kacskaringós utcácskákkal,hófehér házakkal.Nekem az is megfelelne,csak ne közvetlen anyósék mellett legyünk!Merre jártál még görögországban?
# 118
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#18880 Üzenet linkje2007-01-18 10:53:35 

Szia Barbie!

Fourkán voltunk csak tettünk egy jó nagy kirándulást.

# 119
Afrodité
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
18 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#18881 Üzenet linkje2007-01-18 11:27:33 

Jaszu Barbie!
Szerintem Te a Faomus szórakozó helyre gondolsz. Eddig ezeken a helyeken voltam: Modania-Dionisos, Pefkohori, Korfu,3x Nea-Vrasna, Neo Pori, Kréta, 2x Sarti, Tolo. Az idén Thassosra készülünk kocsival. A komp áraknál láttam hogy kis és nagy autó van. Ezt hogy döntik el?

# 120
Barbie
Aktív fórumos
Aktív fórumos
102 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#18882 Üzenet linkje2007-01-18 11:31:15 

Hát most nem éppen kellemes hangvételû levelet fogok írni,ugyhogyelõre is elnézést kérek érte,de most beleolvasgattam egy-két topikba,és iszonyú nagy hülyeségeket irogattok egymásnak!Elõször is Valcsinak üzenem,hogy mióta eszemet tudom,mindíg volt Vrasna-n posta! A fõtéren van egy nagy fehér épület,a postaládák meg elötte sorakoznak.Honnan vette,hogy nincs?Második kérdésem,ki az "Andra" néven futó valaki??? Mert amiket összeirogat Vrasna-ról,az borzasztó!!!Arra panaszkodik,hogy nem tudott aludni,mert a motorosoktól nem lehetett éjjel,nappal meg a halas kocsitól. Szerintem,ha valaki befizet egy görög útra,nem kevés pénzért,akkor ne alvással foglalkozzon,azt itthon is megteheti,hanem élvezze ki a nyaralás minden percét nem? Aludjon napközben a strandon....Éjjel meg menjen szórakozni.Igenis van élet Vrasna-n,csak meg kell találni! Körülbelül 6-7 szórakozóhelyet ismerek,amik minden nap nyitva vannak egészen reggelig.Az,hogy egy apartman mennyire tiszta,jó fekvésû,csendes,arról a tulaj dönt,ha probléma volt valamivel,miért nem nyitja ki a száját a kedves túrista,és említi meg a panaszát??? Vagy nem kell Vrasna-ra menni nyaralni. Ja igen,ezt is olvastam,hogy Neo-és régi Vrasna egy fõút két oldalán van. Ezt meg honnan szedte Valcsi???? Neo és Paleo Vrasna ugyan azon az oldalon vannak,szinte nem is látszik,honnan kezdõdik az új meg a régi falu.Az út másik oldalán szántók,egy éjszakai bár,meg autókereskedések vannak. Kérlek benneteket,ne zagyváljatok össze minden hülyeséget egymásnak,ha nem is ismeritek az említett falukat!!!! Nem csak Vrasna-ról olvastam sületlenségeket! Kérdezzetek meg inkább engem,mint egymásnak téves infókat irogattok. Köszi,és bocsi!!BARBIE
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 7 8 9 ... 25 26 27   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu