A kaviárt én is nagyon szeretem, de mégis az az érzésem nem ez a megoldás kulcsa.
Rebeka
Találtam egy rövid, de lényegretörö meghatározást: Taramosaláta - Vörös kaviár préselve, krumpli-pürével vagy ásztatot kenyérbelsejével, olajjal, hagymával, kis citrom lével, összekeverve.
Ez így már korrekt, már csak be kell vásárolni. Kérdés van-e vörös kaviár jelenleg a városunkban. Szeretek itt lakni, de idõnként macerás 50km-t utazni efajta dolgokért. Kisvárosi létforma
A hadnagy receptjeit én is várom, a végén még megszeretem a fõzést!
Már írtam, hogy én nagyon szeretem az ouzót, persze csak mértékkel !
Férjem legújabb változata: ouzó, martini, kevés kókuszlikõr. Hát a görögökhöz ennek semmi köze, de finom.
Ez így már korrekt, már csak be kell vásárolni. Kérdés van-e vörös kaviár jelenleg a városunkban. Szeretek itt lakni, de idõnként macerás 50km-t utazni efajta dolgokért. Kisvárosi létforma
A hadnagy receptjeit én is várom, a végén még megszeretem a fõzést!
Szia Rebeka!
Nem tudom, hogy melyik városban élsz, de a nagyobb bevásárlóközpontokban szokott lenni vörös kaviár. Hûtõpultban keresd, kicsi kerek üvegben szokott lenni.
Üdv.:
Sziasztok!
A Metaxa annál jobb, minél tovább áll. Mi egyszer 6 év után bontottuk meg a második üveg 5*-os Metaxánkat amit hoztunk. Összehasonlíthatatlanul finomabb lett, mint a friss. Tavalyelõtt vettünk egy üveg 7*-os Metaxát is, ami legalább még 2 évet vár a felbontásra. Kíváncsi vagyok milyen íze lesz.
Az Ouzót én Fanta citromlével, és jégkockával szeretem.
Üdv.:
Én most júliusban, a kivételes alkalomra nyitottam ki egy 95-ben, Krétán vásárolt 5*-os Metaxát...
Én egyébként nem iszom alkoholt, de ez még nekem is ízlik...
Szia Jox!
Sokkal lágyabb, selymesebb lesz valahogy a több évig tárolt Metaxa. Nem olyan kaparós, mint frissen.
Az Ouzót nem tudtam kipróbálni így, mert a párom nagyon szereti, és sajnos max. 1/2 évig tart ki.
Üdv.:
A Metaxa is konyak és én a konyakot semmilyen formában sem szeretem. Úgyhogy a márka ugyan szimpatikus, de akárhányszor kóstoltam, nem tudott ízleni.
Szia Hadnagy!
Én sem vagyok oda a röviditalokért, és a konyakot sem szeretem, de hidd el, 5-6 év után egészen más íze lesz a Metaxának. Legközelebb, ha Görögországban jársz, csak próbaként vegyél egy 1/2 dl-est, és ne bontsd fel 5-6 évig. Akkor kóstold meg, és szerintem ízleni fog.
Üdv.:
Szia Jox!
Sokkal lágyabb, selymesebb lesz valahogy a több évig tárolt Metaxa. Nem olyan kaparós, mint frissen.
Az Ouzót nem tudtam kipróbálni így, mert a párom nagyon szereti, és sajnos max. 1/2 évig tart ki.
Üdv.:
Ouzó is van pár üveggel. Mivel nem iszom meg, és nem osztogatom el az összeset, amit hozok, ezért szépen gyülekeznek. Ezek közt is van, amit már 11 éve hoztam Görögországból...
Néha kint megiszok egy kevés ouzót, amit az étel mellé adnak, általában kiráz a hideg tõle...