#1875142012-06-15 07:01:34 Válasz a #187496. hsz-ra
Szia Erici!
Köszi, nagyon fogunk igyekezni, mert nem szeretnénk semmiféleképpen itthon maradni Már annyi sok szépet írtatok itt a fórumon, Te is, és Napfény is, hogy alig várom, hogy elteljen ez a két hét. Voltunk mi már Marmarason kb. 20 éve, és jönnek ugyan vissza az emlékek, de nem sok
Biztosan sok minden változott azóta, úgyhogy nagyon kiváncsi vagyok és mennék már.
Üdv/Molli
Szia Erici!
Köszi az infókat, nagyon kedves vagy! Ha van még valami, ne fogd vissza magad! Minden, de minden érdekel! Mi július 3-án utazunk a Grand Tours-szal, a Politisben fogunk lakni. Tudsz róla valamit? Köszi :
Sziasztok!
Akkor jelzem, mi is akkor megyünk...de kijavítanálak....július 02-án utazunk!
Erre figyeljetek, mert 2 évvel ezelőtt ezért maradt itthon 2 lány, mert a szállás dátumát nézték és nem adták hozzá az utazást, így a találkozás időpontjában még békésen otthon aludtak, és mikor az iroda végre elérte őket, közölték, de hát holnap ilyenkor kell kint lenniük a tesconál.
Hm...másnap lehet, hogy ott voltak, de mi akkor már a tengerben fürödtünk.
#1878702012-06-18 07:45:58 Válasz a #187789. hsz-ra
Szia Casmir!
Köszi a törődést, de a világért sem téveszteném el az időpontot, hiszen erre várok egész évben!!
Addig talán kapunk még friss híreket azoktól, akik már visszajöttek!
Akkor találkozunk 2-án, ha kibírjuk ebben a kánikulában!
Szia Kri!
Nagyon nem jön válasz a bringabérléssel kapcsolatban,ezek szerint nem igazán kölcsönzött senki.Bár az utazólista alapján Sihu nemrég jött haza az Athénéből,talán Ő tud friss infókkal szolgálni (nem csak bringa ügyben,szállás,bolti árak,éttermek stb.) A Paradiso Beachnél még simán lehet kerékpárral közlekedni,de a város már kissé bajos,mert nagyon meredek utcácskái vannak.
Szép napot!
Napfény
#1881052012-06-20 10:50:35 Válasz a #187541. hsz-ra
Üdv,
Tavaly voltunk Marmarason, egy elég hosszú beszámolót is írtam, ami a beszámolók között olvasható.
Mi egyetlen egy helyen láttunk bicaj és motor kölcsönzőt, mégpedig a központban, a kikötő feletti pékséggel szemben. Könnyen meg lehet találni, ott van nem messze az orvosi rendelő is. Közelebbről nem láttam, hogy milyen állapotú bicajok vannak ( csak néhány darab volt), de nem tartom valószínűnek, hogy van gyereküléses. A görögök amúgy se egy bicajozós népség, legalábbis az eddigi 6 görög nyaralás alatt én még bicajozó görögöt nem láttam. Ez valószínű az utak állapota és a közlekedési kultúra / vagy annak hiánya miatt van... Egyébként nekem meg se fordult a fejemben, hogy a júniusi 30 fokban bicajt béreljek, már csak a táj adottságai miatt sem. ( itthon rendszeresen bicajozok).
Ettől függetlenül lehet, hogy van még máshol is bicaj kölcsönző. A busszal kapcsolatban annyit, hogy Thesszalonikibe ment buszjárat, de valami lehetetlen időpontban, a visszaút szintén, így kihagytuk. De van buszmegálló, meg lehet nézni a menetrendet. Nikitibe nem láttuk, hogy menne busz.
A Grand Tours fórumán érdemes még kérdezgetni ( még ha nem is velük utaztok), mert ott a telepített idegenvezető válaszol a kérdésekre, ismerve a helyi adottságokat.
#1884532012-06-22 19:17:05 Válasz a #187541. hsz-ra
Kerékpár bérlési lehetőséget láttam máshol is, de árat nem tudok.
A Porto Carras előtti strandra, ha mentek, látni fogtok egy focipályát. A focipálya mellet van egy kisebb üzletsor, és ott lehetett bicajt bérelni.
Sziasztok! Marmarasban vagyunk, a Paradiso Beach-en, szuper minden! A kérdésem: nincs véletlen a köv. két hében kocsis a környéken, aki megy a lidl-be, és elvinne plussz egy személyt bevásárolni? Köszi!
#1890582012-06-26 15:42:54 Válasz a #189050. hsz-ra
Szia! Köszi! A tenger nagyon kellemes! Pénteken jöttünk, azóta naponta többször úszkálunk. Mondjuk pont most du. - nem tudom, mitől - elég sok döglött medúza darabbal van tele, nem túl guszta, úgyhogy inkább hamar ki is jöttünk. Gondolom vmi áramlat idesodorta őket, remélem hamar ki el is sodorja! Marmaras nagyon szép kis városka, eddig 1x sétáltunk át, véletlen egy kerülő úton, így láttuk az összes öblöt! Egyik nap tervezzük, h átsétálunk Porto Carras-ra is, csak a kislányom legyen jó túrahangulatban
Ha a kicsivel mentek át Porto Carrasra,akkor inkább a reggeli órákat (8-9óra) válasszátok,mert nem csak Neki,de Nektek is a pároddal megterhelő lesz nagy melegben.Hozzátok annyira nincs közel,így vigyetek bőven innivalót,meg fejfedő,napszemcsi stb.
De jó Nektek
További szép napot!
#1890612012-06-26 15:55:25 Válasz a #189059. hsz-ra
Szombaton a focipályás részig mentünk (úgy tűnt, addig "ér" a város maga), és onnan már nem látszott annyira vészesnek, meg úgy látszott, h tengerparton, homokban lehet menni. Oda a nagy kerülővel, gyros evéssel, minden bolt megnézegetésével kb. 2 óra alatt értünk el innen, Paradiso Beach távolabbi sarkából. Most pont azon agyalok, egyedül besétálok Marmarasba, a rövidebb úton, és nézelődök meg fagyizok vhol.
Igen,a focipályától már a tengerparton tudtok menni (bár inkább a betonos járdát ajánlom,mert könnyebb gyalogolni,mint a homokban ,akkor jó nagy távot megtettetek már,ügyesek vagytok Ha most besétálsz fagyizni,akkor a kikötőt követő kanyar után van két fagyizó is,s az egyiknél óriáspalacsinta is kapható,méghozzá nagyon finom