Sarti
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 11731
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Fate08
Aktív fórumos
Aktív fórumos
414 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189157 Üzenet linkje2012-06-27 08:53:44 

Hát...szerintem mindegy,hogy emelt vagy emeletes 20 óra buszozástol úgy is elzsibbad az ember.Én utaztam mind a kettővel és mind a 2-t el tudtam viselni.
Ami viszont tényleg az emelt szintü ellen szól a panoráma rész szűkösebb mint az emeletesé és ha este valamiért felkapcsoltad a lámpát morrgott a sofőr h a szemébe tükröz a fény..
Na mind 1 uszokról ennyit.
Viszont reggel leszakadt az ég Sartin.22fok van és fujdogál a szél.

# 11732
Jajcica
Aktív fórumos
Aktív fórumos
59 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189163 Üzenet linkje2012-06-27 09:26:18 

Jó reggelt!

PierrKardán, te aztán képben vagy ezzel a buszos témával. icon_biggrin.gif Köszi az infókat, én ezekről nem tudtam, igaz nem is néztem utána.

Az tény, hogy ígyis-úgyis szenvedés az út, már csak a várakozás miatt is...hazafelé gyorsabban telt (meg ténylegesen hamarabb is értünk Magyarországra), de ez mindig így van, gondolom Ti is tapasztaltátok. icon_smile.gif

Veszekedni meg eszemben sincs, csak nem akartam, hogy félreértés essék. Nem okoskodásnak szántam, amit írtam, meg nem akartam én túllicitálni senkit, csupán megosztottam a tapasztalataimat én is. Voltam már sokféle busszal nyaralni, de tényleg ez az emelt szintes volt a legkényelmetlenebb mind közül. SZUBJEKTÍV vélemény, és remélem, hogy akik ezzel mennek majd, nem fogják így gondolni. De most már tényleg túl van tárgyalva...icon_smile.gif

# 11733
Fate08
Aktív fórumos
Aktív fórumos
414 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189168 Üzenet linkje2012-06-27 10:23:11 

# 11734
Kavliaramu
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
12 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189172 Üzenet linkje2012-06-27 11:16:49  Válasz a #189134. hsz-ra Előzmény #189134

Teljesen egyetértek veled! Nekem is nagy segítség volt ez a fórum a nyaralás előtt, és minden infó hasznos!
Kedves pulai1000 szerintem örülnöd kellene, hogy ennyi segítőkész ember van a fórumon, ha nem tetszik akkor ne gyere fel!! Ennyi!
Üdv:
kavliaramu

# 11735
Pocok101
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189173 Üzenet linkje2012-06-27 11:19:48 

Sziasztok!

Úgy alakult.hogy Aug. 10-én indulunk sartira busszal. Olvasgattam itt az előttem szólókat. De pontos képet szeretnék kapni pár dologról.
14-en megyünk. Többünkben felmerültek kérdések az utazással kapcsolatban. Eddig mindig repülővel vagy kocsival mentünk nyaralni apartmanokba kertel stb... A buszos út lesz számunkra a legnagyobb kihívás erről ha tudna valaki pár infót megosztani velünk. Milyen időközönként állunk,legrosszabb esetben mennyi idő? Érdemes-e altatót vinni.
Másik dolog amit érdekelne. Az apartmanház kettő illetve három fős szobákkal van ellátva. Képeken nem igazán láttam kertet maximum egy parkolót. Ez ezért érdekes mert szeretjük egy közös helyen kert konyha eltölteni az időt. Itt gyanítom nem lesz rá lehetőségünk ha mindenki külön szobában van elszállásolva. Erre szeretnék valami megoldást találni. Vigyünk le a parkolóba egy asztalt ?

icon_lol.gif

# 11736
Fate08
Aktív fórumos
Aktív fórumos
414 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189176 Üzenet linkje2012-06-27 11:27:55 

Szia Pocok 101!
4 óránként áll meg a busz.kb 15-20 percekre.Attól függ mennyire tudtatok jól haladni.Én nem szoktam altatót vinni.De ha nagyon nem bírsz a buszon aludni lehet,hogy érdemes valami könnyű bágyasztót bevenni a pihenés érdekében. icon_smile.gif
Az apartmanról annyit,hogy melyik apartmanba mentek?Mert pl a Thula apartman inkább panzió jellegű szerintem de mondjuk az Apostolos egy szuterén szintes apartman ahol össze lehet tologatni az asztalokat akár az összes apartmanét és lehet közösen időt eltölteni.
De ha esetleg kiviszitek az asztalt a parkolóba nem hiszem,hogy bárkit is zavarni fog a dolog.Tapasztalatom szerint elég lazák Sartin az emberek icon_smile.gif

# 11737
Pocok101
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189182 Üzenet linkje2012-06-27 11:49:55 

Köszi Fate08

Közben megtaláltam az apartmanházunk nevét. Iliadis (Sokratis) Ház .
Nem tudom,hogy tud-e valaki egyéb infót róla. Én csak a képeket láttam. De hogy ott közelébe milyen dolgok vannak ilyesmi arról nem tudok semmi.

# 11738
Fate08
Aktív fórumos
Aktív fórumos
414 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189183 Üzenet linkje2012-06-27 11:59:04 

Sarti kellős közepén van az apartmanotok Pocok101!

kilépsz az apartmanból és balra óriás palacsintázó mellette gyros-os utána kalóztanya és robogó bérlő jobbra pedig az ófalu tavernákkal és bárokkal.A tengerpart kb 40 méter.

# 11739
Jack007
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
4 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189186 Üzenet linkje2012-06-27 12:06:49  Válasz a #189182. hsz-ra Előzmény #189182

Az általad említett apartman jó helyen van nem ismerem konkréten de a térképen nézve pont a központi bazársor szélén helyezkedik el közel bolt, bazár, éttermek, palacsintázó, pékség, főtér. Ha mozgalmas estéket ekertok akkor jó helyen van iylen szempomntból.
# 11740
Kobobe
Aktív fórumos
Aktív fórumos
399 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189189 Üzenet linkje2012-06-27 12:22:45 

Sziasztok !

Akkor most megpróbálok összedobni egy rövid kis beszámolót a múlthetemről icon_smile.gif hátha valakinek van benne hasznos infó..

IBUSZ fortunával utaztunk Sarti Klio apartmant kaptuk:) Az eddigi szállásainkat figyelembevéve ez volt a legújabb és legkonfortosabb( kivétel a WC mert az ülőke előtt elfelejtettek a lábadnak helyet hagyni, odalóg a tusolórész icon_smile.gif) ezt csak azért hogy legyen is kis negatívum is a rengeteg pozitívum mellett. A Klio A Macedónia Discoval szemben van az ófalu elején. Buli volt vasárnap, szerdán, csütörtökön és pénteken, de ebből csak a szerdai volt nagyobb, más napokon alig szűrődött ki a zene. Utazni Contibusszal utaztunk, mindkét úton emeltszintű busz volt. Az út oda- vissza 22 óra Budapestről. Lefele Kecskeméten volt több mint 2 órás várakozásunk a selejtes transzferjárat miatt, visszafele a Macedón-Szerb határon szórakoztak velünk több mint 3 órát. Várakoztattak aztán fel sem jöttek a buszra.. És még egy , igérem egyben utolsó negatívum ami a buszos hazaútból megmaradt.Éjszaka Szerbiában volt egy megállónk fél 1 -kor aztán csak reggel fél 7-kor állt meg a busz egy OMV kútnál, ahol nem engedtek be a WC-re, pedig akkor már igencsak sokaknak sürgős lett volna. A biztosnági őr és a flegma benzinkutas csaj szerbül mondott valamit , hogy várakozni kell, de megértettük amikor az utánunk érkező szerbeknek azt mondta, hogy várjanak még elmennek a magyarok és utánna lehet bemenni...a lényeg ez volt " nem tankoltak, nem használhatják"... icon_sad.gif ilyennel már rég találkoztam, de nem volt mit tenni tovább mentünk a következő kútig.
És akkor innen már tényleg csak a pozitívum:) 10 óra előtt leértünk Sartira. Mi gyalogosan mentünk el a csomagokkal a szállásunkra mert a parkolóhoz közel volt , a többieket távolabbra kisbuszokkal vitték. Várakozni a szállás elfoglalására kb 30 percet kellett csak. A tenger csütörtökig nagyon hullámzott, de így is kellemes volt. Mi elsétáltunk két alkalommal az Ahlada Beachre ami tavaly lett a kedvenc öblöm. Ez Sarti északi részén, a kikötő előtt van. Itt alig hullámzott a tenger. Sajnos a nudisták is elszaporodtak arrafele, igaz tavaly is találkoztunk velük, de nem ilyen számban. A Sithon travel volt a kinti irodánk, Dóra kedvesen elkalauzolt első nap a faluban. A falujárás után volt egy tombolasorsolás ahol 1 főre "Sithonia körút " fakultatív programot sorsoltak ki a részvevők között. Ezt sikerül megnyernem , így a csütrötökre tervezett görög estünket elhalasztva( gondoltuk fáradtak leszünk az egész napos buszozás után ) a párommal elmentünk átbuszozni Sithonia csodaszép vidékét. Jártunk mézkóstoláson, borkóstoláson Portho Carrasban, Neos Marmarasba n a piacon, itt tzipuró és mazsolabor kóstolás volt. Voltunk Parthenonasban, ez egy helyes kis görög falu pár lakossal és csodállatos kilátással a tengerre, Teknősbéka szigetre.Megálltunk a Süket öbölnél és a panoráma kilátónál. Mozgalmas nap volt , kicsit sok megállót zsúfoltak bele így úgy éreztük egy rohanás volt az egész nap, ezek a szép helyek nem 15-25 perceket érdemelnek. A piacon volt hosszabb időnk, de az 1 és fél óra is kevés volt a kóstolásra, vásárlásra, ebédre és kikötős fényképezkedésre. Másik fakultatív kirándulásunk a Narancspart meglátogatása volt. Induláskor én ezt még quaddal vagy motorral terveztem, de egyedül csak nekem volt kedvem hozzá így a motorbérlés elmaradt és a Sithon travelesek 6€/ fő transzferdíjért kivittek minket 4 órás időtartamra a Narancspartra. 10 órakor mentünk, szerencsére még volt szabad napozó ágy fogyasztás ellenében.( 3€ a frappé és 3 € a 3 dl. Mithosz) Nem volt még túl zsúfolt és kellemesen eltöltöttük itt az időt, a párom meg is únta egy időre fényképezkedést:) én mindent meg akartam örökíteni, a hideg téli napokra gondolva .)
Vásárolni csak néha mentünk a szállásunk mellett lévő nagy sárga Supermarketbe, mert a sarki kis bolt általában olcsóbb volt és az éjfélig nyitva tartott. Vacsorázni az Emanuel pizzeriába mentünk icon_smile.gif) Christos egy csudijó fej, olyan " Very durva " icon_smile.gif aki járt már náluk biztos tudja. Első alkalommal még vártuk a rendelt kajánkat kaptunk egy ajándék "jókivánság pizzát" és mindenki kapott egy pohár általa kiválasztott ajándék italt( korsó sör, üdítő ), sőt a végén még a számlából is kaptunk engedményt. A pizzájuk mellett a kalamári és a souvlaki is nagyon finom náluk. Természetesen nem maradhatott el a butikozás sem , sok magyar eladóval találkoztunk. Most ennyi jutott hiretelen eszembe, ha bárkinek bármi kérdése van és tudok akkor szivesen válaszolok icon_smile.gif

# 11741
Kobobe
Aktív fórumos
Aktív fórumos
399 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189190 Üzenet linkje2012-06-27 12:26:13 

Jaj és még az ufózás.. .icon_smile.gif majdnem elfelejtettem , bár én csak a motorcsónakban zötykölődtem és videóztam, na meg próbáltam nem a tengerbe esni, de az is nagyon jó dolog. Kb. falu közepén van az Aquaspeed ahol sokféle vizisport lehetőség van: vizibicikli, jetski,fánk, ufó, banán. Na az enyémek kiválasztották a legőrültebb ufót ( 14€/ fő) nagyon jó volt:)
# 11742
Kécskeizoli
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189204 Üzenet linkje2012-06-27 13:53:03  Válasz a #189186. hsz-ra Előzmény #189186

Sziasztok!
Nagy érdeklődéssel böngészem a fórumot. A családdal júl 14 -én megyünk Sartira autóval . Mi az Asteras apartmanházban foglaltunk szállást . Tudja-e valaki , hogy a fizetőkapuknál elfogadják a bankkártyát ?

# 11743
Kobobe
Aktív fórumos
Aktív fórumos
399 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189209 Üzenet linkje2012-06-27 14:30:25  Válasz a #189204. hsz-ra Előzmény #189204

Szia Kécskeizoli!

Bankártyás fizetésről nem tudok infót, de az Asterasban jártam a múlthéten.
Nagyon jó helyen van , az iskola mellett és szép, viszonylag új apartman.

# 11744
Pulai1000
Aktív fórumos
Aktív fórumos
75 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189213 Üzenet linkje2012-06-27 14:48:09  Válasz a #189154. hsz-ra Előzmény #189154

A legtöbbet amit várakozni kellet oda fele kb másfél óra volt visszafele 3-óra macedón szerb határnál mert éppen Franciaország, Spanyolország, mérkőzés volt a tévében.A görög határnál nagyon rendesek mert utas lista alapján át is engedtek minket. icon_smile.gif
# 11745
Kécskeizoli
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189214 Üzenet linkje2012-06-27 14:55:01  Válasz a #189209. hsz-ra Előzmény #189209

Szia kobobe !

Mennyire felszerelt a konyha , érdemes-e vinni pluszba valamit ?
Mi 3 gyerekkel megyünk !

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 782 783 784 ... 1105 1106 1107   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu