Ja igen!Most biztos h lesz szúnyog mert esett az eső rendesen.Ilyenkor van hova petézni.Mert a tengerből nem nagyon kelnek ki.
Azért érdemes vinni egy lapkás szúnyog riogatót.De nem jellemző szerencsére.
Párom pedig izgul a cápák miatt nyugtassátok meg hogy nincs Sartin! )))
Cápa? Az bizony jópár éve nincsen Sarti környékén! Van annak már 5-6 éve is, hogy az utolsó cápát felfalták a kardszárnyú murénák.
Szerencsére a kardszárnyú murénák csak ritkán jönnek partközelbe, de ha kijönnek, akkor is csak az egyrészes kék fürdőruhában lévő nőket támadják meg (összekeverik őket a kékcápákkal). De ha éhesek, akkor bármire rámennek, az a legbiztonságosabb, ha meztelenül fürdesz, rózsaszín cápát nem esznek!!!
#1892802012-06-27 22:04:49 Válasz a #189272. hsz-ra
Szia Birsalma!Az Apollonos buszokkal nincs gond,vagy emeletes busz jön,vagy emelt szintű.Általában el lehet férni,az ülések hátradönthetőek.Van mini büfé,és a mosdót is használhatod.De megállunk általában 4-5 óránként.Lehet filmet nézni este,a sofőrök jó fejek,segítenek.Nekem még nem volt rossz tapasztalatom,egyre allergiások,ha azt mondják ennyit állunk az annyi is legyen ki van számolva mert nem mindegy hány busz van előttünk.Természetesen általában az szokott rinyálni akik miatt később indulunk.Sartin nincs cápa max felfújhatós.Honnan jössz? Az már tuti hogy kalózhajóra megYEK!!!!!!!Már nehezen viselem.,
Birsalma! Ha kellőképpen felkészültök az utazásra, nem lesz semmi gond. Begyüjtöd a sok hasznos, információt és jó tanácsot és meg is szívleled ezeket, akkor nagyon kellemes nyaralásban lesz részed. A felkészülésre ez a fórum kiválóan alkalmas, csak minél többet ovassál vissza és természetesen kérdezhetsz is.
Szerintem az Apollónos buszok nagyon jók. A sofőrök rutinosak, kedvesek, segitőkészek. Éjszakára nem árt vinni melegebb holmit (zokni, hosszúnadrág, egy melegebb felső). Esetleg egy kispárna, de legjobb a nyakpárna. Nekünk a felfujható változat van, de nagyon hasznosnak bizonyult az úton.
Azt szoktam mondani, hogy a buszon minél kevesebbet enni, mert ha eszel szomjas vagy, ha iszol, akkor wc-re kell menni. Tehát ezt a tevékenységet mindinkább visszaszoritani. Csak annyit fogyasztani, ami feltétlenül szükséges. A pihenőknél igyekezzetek minél többet mozogni. Ez aztán segit a következő 1-2 órában.
Az utazás során lehetnek apróbb, nem várt kellemetlenségek vagy kellemetlen útitársak, ezeken a dogokon próbáljátok nem felhúzni magatokat. Élvezni kell az utazás minden pillanatát és a szép dolgokat meglátni. Csak pozitívan! Akkor biztosan kellemes lesz az utazás.
A szállás miatt kár aggódni. Ott fogtok legkevesebb időt tölteni. Sarti gyönyörű. Rengeteg élményt kinál! Egy egészséges izgalom mindenkiben van, még a rutinos utazókban is. De ez természetes!
#1892862012-06-27 22:50:56 Válasz a #189272. hsz-ra
Szia!
Cápákról: Párodnak nem kell izgulnia, Sartin nem fog találkozni velük! Kicsit utána jártam a témának, mert cápák az egyik szenvedélyeim. A víz hőmérséklete és összetétele miatt nem igazán szeretik ezt a területet, persze kivételek mindig vannak, hisz bárhova elúszkálhat egy kóbor cápa, de esély rá 0. (Habár pár éve láttam egy fényképet, amit egy búvár srác mutatott, hogy ni mit fogtak pár napja és bizony egy 2-2,5 m-es szépség volt az, de azt mondta, az Athos-hegy környékén vannak inkább-ez az ő véleménye volt, sajnos pontos adatok cápa ügyben nem állnak rendelkezésünkre)
OFF: nem úgy mint a Adrián, na ott majdnem minden évben kifognak egy bazi nagy fehércápát, vagy van támadás, csak utána kell jó helyeken olvasni. 2000-ben Rab szigetén voltam és elmentünk motorcsónakázni és egy kis eldugott öbölben láttunk egy csomó kis homoki tigriscápát. Na akkor megfogadtam, hogy Adrába többé be nem teszem a lábam!
#1892872012-06-27 23:18:48 Válasz a #189281. hsz-ra
Szia!
Az utazással kapcsolatban még annyit, hogy valóban nagyon sokat számít, hogy hogyan töltöd el azt a 15-20 perc pihenőt, amikor megáll a busz. Azt a 20 percet arra kell használni, hogy jól megmozgasd magad, egy kis torna, futás, nyújtás akármi! És érdemes készülni a következőkkel is a buszra: kis törölköző, szappan, fogkefe, fogkrém, esetleg nedves törlőkendők, mert ugye egy napig nem tudsz másképp tisztálkodni! Így legalább fel tudod magad frissíteni! Nagyon sokat számít! Minden pihenő után szinte újjászülettem. Az mondjuk igaz, hogy a mosdókban általában jó nagy a tumultus, pláne, ha több busz is megáll, úgyhogy igyekezni kell:D Én vittem még egy jó könyvet is, így hamar elrepült az a 20-22 óra, kár, hogy éjjel nem tudtam olvasni. Újság nem jó, mert az nem köt le annyira mint egy jó történet szerintem. Ja és kényelmes öltözet! Láttam olyat, aki farmernadrágban ülte végig az utat. Na én ki nem bírnám Szóval nem kell izgulni a buszút miatt sem, én még azt is élményként éltem meg, úgy fogtam fel, hogy végre 1 nap, amikor nincs semmi dolgom, nem kell csinálnom semmit:D
Ja és mi egy lepedőt vittünk fel a buszra, pléd helyett, mert hogy kevesebb helyet foglal, és azzal ketten kényelmesen betakaróztunk, elég is volt, persze pulóver ilyesmi nálunk is volt! a lepedő pedig később jó szolgálatot tett a homokos tengerparton is, arra terítettük le a törölközőt, így nem voltunk tele homokkal.
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy ismeri-e valaki Sartin a Katerina, Kiki, vagy Rena házakat.
Hirtelen elhatározásból holnapig kellene választanunk, és hétfőn indulnánk az Aeolus irodával. A Katerina lastminut ára a legalacsonyabb jelenleg. Az irodában nem igen tudnak több információt adni róluk, mint ami a honlapon is fent van, hátha itt tud valaki segíteni nekem a döntésben.
#1893552012-06-28 11:55:11 Válasz a #189324. hsz-ra
Szia tanna!
Nemrég írtam pár sort ide a fórumra a Katerina és a Rena's apartmanokról, igaz nem tudom, mennyit segít.
Én nem voltam még egyikben sem, így csak a fekvéséről tudok nyilatkozni, meg friss képet küldeni neked, mert június közepén lefotóztuk kívülről.
A Katerina ház hangulatos és szép (kívülről láttam csak), a tulajdonos a házban lakik. Rögtön a parti sétányról nyíló utcán van, így közel a tenger.
A Rena's is az ófalu elején épült, de egy picit beljebb egy mellékutcában, így az fekvéséből adódóan csendesebb lehet. A tengertől az sincs messze, mivel Sartin nincsenek nagy távolságok. Max. 100 méterre lehet.
Én még tanácsolnám a buszra az mp3-4-et, vagy füldugót, mert ha kifogsz egy olyan utast, akinek egész éjjel jár a szája (még ha halkan is) nagyon zavaró, és hullafáradt és ideges leszel tőle.
A tengerpartra mi mindig fehér lepedőt vittünk, és azon feküdtünk. Nem melegszik fel, gyorsan száradt, és a homokon könnyen le lehet róla söpörni. Sőt! A hideg innivalót beástuk a homokba a lepedő alá, és nem melegedett fel.
Jajcica! Köszönöm, ha küldesz képet, a honlapon elég szegényes amit mutatnak. Szerinted a Katerina fekvése zajosabb éjszaka? Azért az jó, ha legalább pár órát tud az ember rendesen aludni. Akkor lehet, hogy azért kínálják a Katerinát egy tizessel olcsóbban?
#1893822012-06-28 15:49:26 Válasz a #189378. hsz-ra
Szia! Azért attól ne félj, hogy nem tudtok majd aludni, mert Sarti éjfél körül elcsendesedik picit. A boltok/bazárok addigra kb. bezárnak és nincs akkora éjszakai élet, hogy az bárkit zavarjon szerintem. Plusz a sok napsütéstől, jó sós levegőtől és finom kajáktól estére olyan fáradtak lesztek, hogy csak beestek majd az ágyba és kész
#1893942012-06-28 17:16:31 Válasz a #189378. hsz-ra
Szia tanna!
Képet 1-2 napon belül tudok küldeni, mert a párom telefonján van.
Igen, a Rena's biztosan csendesebb egy picit, mert ha jól emlékszem, a Katerina pont azon az úton fekszik, ami a faluba vezet. De ne aggódj, nincs nagy zaj éjszaka sem, sőt. Az emberek sétálgatnak, beszélgetnek, bent az ófaluban kicsit nagyobb a nyüzsi. De egyik apartman sincs teljesen a központban, legalábbis, ha jól emlékszem (bocsánat, de mindig hangsúlyoznom kell, mert nem akarlak véletlenül félrevezetni ).
Remélem, addig még valami bennfentesebb fórumtárs is hozzászól, és okosabbak leszünk. A mi szállásunk teljesen más helyen (a beach részen) volt, azért nem nagyon tudok érdemi információval szolgálni, sajnos.