A loukumi dobozban 46 dkg 3 euro körül volt, de a görög határnál a duty free boltban 4 euroért 95 dkg-at lehet kapni. Metaxa 5* 7 dl a duty freeben 12 euro, Marmarason 17,50 és 22 euro között.
Szia!
Nem nézted véletlenül, hogy a dutyifríben lehet-e dolláral fizetni?
Ugyan ma kellett a szerződésünket átkötni, buszosról, autósra és kedden érkezünk, de még fogalmam sincs, mikor, hol leszünk.
Az biztos, wifi van a házban és a lányom miatt használni is fogjuk....így értekezni tudunk.
Hol szálltatok meg?
Medúza tetemekkel találkoztatok csak, vagy van élő is, ami csíp?
(utóbbitól tartok csak)
Kri | #189170 | 2012-06-27 10:51:18 | Válasz a #189117. hsz-ra
Szia!
Mi a Paradiso Beach Marmarastól távolabb eső végében lakunk, Voula's Studio, v, J & P Studio a neve.
Medúza: hát tuti nem élő volt, de azért nem szerettem volna összetalálkozni velük. Én búvárszemüvegben voltam, kislányom a hátamon, úgy úszkáltunk kicsit, lavíroztunk a darabok között, de nem volt annyira bizalomgerjesztő. Amúgy éjjel meg tök nagy vihar volt most, állati nagy esővel, dörgött is rendesen. Most sincs fürdő idő, szeles, hüsi, de jól esik a sok dögmeleg nap után.
Tegnap du. végül a kislányom is csatlakozott hozzám a marmarasi sétára (apa még pihenteti a lábát, mert egyik nap hirtelen felindulásból feltúrázott Parthenonas-ba, és eléggé leamortizálta a lábát). Nagyon jó kis du-este volt, fagyiztunk rózsa fagyit tengeri kilátással, sétálgattunk, aztán evett F sült kukoricát (csak 1E, azt hittem több).
Felmértük a hajókázási lehetőségeket. Hátha mást is érdekel: a pefckohoris túra irodában 25E (ebéddel), a kikötőben, fél órával indulás előtt megvéve (vagy akár előbb is) 22E. 6 év alatt ingyenes (ennek külön örülök, mert a magyar iroda anno email-ben kérdésemre azt írta, h fizetni kell 6 év alatt is, csak talán kevesebbet, arra már nem emlékszem).
Kri | #189171 | 2012-06-27 11:11:27 | Válasz a #189117. hsz-ra
Casmir: mi most értünk haza Marmarasról és az a tapasztalat, hogy úszócipő nélkül inkább nem mentünk be a vízbe. párom első nap azt mondta, hogy neki nem kell, ő aztán nem érzékeny - aztán mikor kihúzgáltam a lábából a süni tüskéket, akkor ezt felülbírálta és vettünk neki cipőt 6 euroért a boltban... ha nem a nagy strandra mentek, hanem kisebb partokhoz, akkor azok sünivel tele lesznek. medúzával mi egyáltalán nem találkoztunk sehol az egy hét alatt.
Medúzával mi is csak egy fél napig, de akkor is csak döglöttekkel. Se előtte, se utána. Mi a Paradiso Beach-en nem használunk vizicipőt (nem is láttam senkin). Én elég sokat sznorkelezek, de sünt csak beljebb, mély vízben láttam, kb. 3 naponta 1-et, úgyhogy - remélem - esélytelen, h belelépjünk. És már jópárszor átgyalogoltuk a beach-et hosszában mezitláb kisvízben, de semmi gáz nem volt sosem.
Tegnap voltunk a piacon. Jó volt végigsétálni, de az árak kb. ugyanazok, mint az Arvenitidis-ben, így nagyon nem vásároltunk be, mert a melegben gyorsan romlik minden. Olyat vettünk, ami a boltban nincs (füge, eper). Ruhák nem kifejezetten olcsók, úgyhogy csak a hangulat miatt sétáltunk egy nagyot. Kihagyni nem érdemes, az biztos!
mi nem voltunk a városi strandokon, ott természetesen nincsenek sünök, csak eldugottabb kis partokon, ahol viszont rengeteg van. és Casmirék is ilyenekre akarnak menni, ha jól sejtem.
a piac tényleg klassz volt; mi papucsot, cipurrót, bort, süteményeket, gyümölcsöt vettünk nagyobb mennyiségben
Bizony-bizony, mi eldugott kis öblöket, kavicsokkal és szikrázó kékséggel szeretjük.
A cipő nálunk alapfelszerelés, a pipával és szemüveggel együtt.))
Lenee
Még jó, hogy ki tudtátok szedni.
Lányomnak a körme alá ment be, csipesszel meg tudtuk fogni, de már porrá is vált....itthon, a sebészeten takarították alaposan ki.
párom első nap azt mondta, hogy neki nem kell, ő aztán nem érzékeny - aztán mikor kihúzgáltam a lábából a süni tüskéket, akkor ezt felülbírálta és vettünk neki cipőt 6 euroért a boltban.
Ha belelépsz a sünibe, és kiszeded a tüsiket házilagos módszerrel, akkor két hétig is elszenvedsz a tüskék helyével. Ha elmégy orvoshoz, aki sebészeti módszerrel kiszedi, akkor 14 nap alatt már meg is gyógyulsz
Sziasztok!
Mi most érkeztünk haza Marmarasról!
Az Athene-ben szálltunk meg.
wifi egyszer van egyszer nincs.A szoba nagyon jó volt,a kilátás is nagyszerű!legfelső szinten voltunk!légkondi ok.
A közeli strandon csak egyszer voltunk,mert nem nyerte el tetszésem.
Az apartmantól 20 perc sétára van egy másik nagy strand,kikötőn keresztül végig a parton kell haladni.de ha már belejön az ember és nem téved el,akkor a központon keresztül van rövidebb út.
itt homokos a strand,napágyakkal,ernyőkkel,persze valamit fogyasztani kell,frappet vagy bármi mást.oda érdemes ülni ahol a legtöbb a vendég.egyszer odaültünk ahol alig voltak és szörnyű volt a kave és a shake is.A tenger nagyon szép itt,homokos,nagyon meleg volt a víz!
pár döglött meduzat lattam.
Picit zavaró tényező h az árusok percenként jönnek,h vegyünk valamit!
az árak a supermarketekben sajnos magasabbak mint itthon .az éjjel nappali pékség mellett van egy nagy bolt,mi ott vásároltunk mindig.sajnos nagyon hamar elment a hét!
a naplementes hajókirándulást ajanlom mindneiek nem szabad kihagyni!+ a másik hajókirándulat is (Kassandra félsziget)!!
Görög esten nem voltunk,a többi nem lett megtartva letszamhiany miatt!
a piacra is menjetek ki !
Annyiban kijavítanálak, hogy nem a wifi megy el, hanem a net.
Ugyan mi is a felső szinten vagyunk és a legvégében, így nekünk, soha nincs elég erős jel, ezért az udvaron netezünk, ha kell....ott a jelerősség mindig meg van, csak a net, ami kérdéses.))
De az ember nyaralni jön, kell a fenének a folyamatos internet elérés.)))
Marmaras báját nem befolyásolja ez a kis bosszúság.
Ugye? )))
sziasztok!
itt a szeptember utazunk!most ide.
szertném tudni hogy a mouses, v. a politis van közelebb a kikötőhöz.az athene-ről találtam olyan hozzászólást,hogy inkább fialoknak ajánlják mert emelkedőn van az nekem nem igazán jó. / PARGA óta óvatos vagyok./
a másik hogy a boltok milyen távol vannak a vizek cipelése miatt...én nem vezetek igy gyalog szeretnénk bejárni, amit csak lehet megnézni, esetleg ha valaki tudja a komp járatot szeptemberben és az árakat,..
a következő 4 hétre az accuweather szerint nem éri el a hőmérséklet a 28 fokot de azért a viz még meleg?
köszönöm :ujutas.
akik most indulnak 0904 -én nagyon jó időt és jó nyaralást kivánok.