jól akkor ti is "át tudjátok élni velema pillanatot" !!!
hát olyan pohár nekem is jól jönne
de inkább én is ouzo párti vagyok, de azt minden formában :tisztán, vizzel, fantával, colával... egyik jobb mint a másik
Nobel díj annak aki elõször készitette el
bár ugye mi másként fogyasztjk mint a görögök
néztek is nagyokat hogy csúszott nkem egyika másik után
Banyaveron, tényleg ki voltak akadva rajta a görögök?? Komolyan megnézném az arcukat, amikor vacsi után egyet kettõt megisztok a többi csajokkal.
Hát mi, mint kisgyermekes szülök, inkább az erkélyen végeztük a Metaxa pusztitását, nehogy megszóljanak már minket, hogy hát igen ezek a magyarok tudnak inni, de jeges pohárba, behûtött Metaxa abba az 50 fokba tényleg jó.
Nyáron lehet Parálián összefutunk, nagyon jó lenne.
Makragialoson tengeri horgászat közben, sikeresen kipróbáltam a Görög házi rettenetest a cipurat.
Íze megegyezik az ouzóval csak az alkohol foka 50-60% közötti.
A kóstolás nyers frissen szedet fekete kagyló és osztriga társaságában volt megtartva.
Következõként egy falat nyers kagyló vagy osztriga,(citrom hiányában) hatalmas nagy korty cipura.
A tenger gyümölcsei ízét nem éreztem csak az ánizsnak a számomra kellemetlen utóízét.
melynek hatására a könnyeim kifolytak.
A sikeres „viszont nem látás öröme után” másnap enyhe fejfájás és gyomorégés gyötört
A mondás szerint a kagyló és az osztriga jó vágyfokozó, afrodiziákum.
Nálam az ellenkezõ hatást váltott ki a házi rettenetessel.
De utólag belegondolva nem is volt valami vészes kóstoló.
Zeus nem volt olyan vészes, de én nem láttam az arc színén, hogy abban az évben nap is látta , de ha egy görög barátságához ez az út vezet, akkor én is megenném a kagylót nyersen.
Ha ez lenne az ára annak, hogy ne sértsem meg a görög házigazdát akkor bevállalnám de nem vállalnék felelõsséget a következményekért. De valószínûbb, hogy allergiára hivatkoznék. Viszont a görög házi visszautasítására nem tudom mit tudnék mondani. Egy kis pohár belõle úgy kiütne és egy hét kellene,míg magamhoz térnék.
az a gond, hogy mivel én nagyon ritkán iszom alkoholt így rendkívül gyorsan kiüt. Egy üveg mythos sörtõl is padlót fogok. Spanyolországban vettünk kitûnõ édes bort egy decitõl lefordultam a székrõl.
Az egész kóstolóval, úgy voltam, hogy õk sem haltak bele, ennek egyenes következmény, hogy én sem pusztulok bele.
A görög halászok ennek örömére, hogy megettem a kagylókat, megajándékoztak egy tengeri horgász szereléket.
A másik nagy húzásom volt a tintahal pucolása a halkereskedõnél.
Annyi kíváncsiskodó volt a boltban,(hogy egy agyas magyar tintahalat takarít) ennek hatására
kaptam egy polipot fél áron.
Míg kint tartózkodtunk kereskedõ elõre üdvözölt.