#1911722012-07-14 20:29:52 Válasz a #191140. hsz-ra
fordkasanya!
Az első kép a Limonari Bay (Vathiból Katomerin átvágva dél felé, a második Elia Cape, a legkeletibb csücsök egy picike világítótoronnyal, a harmadik pedig a nyugati oldalon Aghios Ioannis, a lefkadai Poros-szal majdnem szemben).
Itt van hozzá egy jó térkép : Lefkada - Meganissi térkép
#1911742012-07-14 20:40:48 Válasz a #191131. hsz-ra
MaciG!
Én nem a falvak csendjéről, hanem a bájáról írtam! Csendes falu itthon is van dögivel, többnyire csak unalmasak, ilyenből van sok a görög szigeteken is. Viszont hasonló bájos, mint Spartohori, legutoljára a korfui (igen, 20 éve még nem volt ilyen tömegnyomor - legalábbis ahol mi laktunk, Paleokastritsában) Lakones volt, ami a zárójelen belüli nyaralóhely felett található kb 1 óra járásnyira. Ha sétáltál 2-3 órát a Spilia kikötője feletti kis faluban, bebarangoltad a szűk utcácskákat, engedtél a hívogató szónak, és bementél egy helyi lakos házába egy pohárka italra, majd egy zacskó sárgabarackkal távoztál, akkor rájöhetsz, miről beszélek.
#1911762012-07-14 21:05:02 Válasz a #191140. hsz-ra
Ja, és fordkasanya!
Itt vannak a partok, szerintem mindegyiken letolható a géped, de döntsd el magad:
Limonari a víz felől:
Elia Cape-nél a part:
Ők Lefkadáról ruccantak át:
Összességében szerintem sok helyen lerakhatod a hajót, de mivel ilyen szempontból nem figyeltem a partot, esküdni nem mernék rá!
#1911792012-07-14 21:39:40 Válasz a #191174. hsz-ra
pontosan... maskent fogalmazva, megtapasztalni a valodi gorogorszagot, aminek bar szerves reszei a kedves emberek, a gyonyoru tajak, partok, falvak es varosok de sokkal tobb es mas, mint egyszeruen ezek osszessege.
#1911942012-07-15 01:15:05 Válasz a #191179. hsz-ra
Néha sajnálom, hogy nincs 'tetszik' gomb a fórumon
Kövezzetek meg: én mondjuk ellátogatok x kis öbölbe és ott áll egy kempingező lakóautó, nem leszek túl lelkes, főleg ha mondjuk a nyugodtsága miatt megyek oda (mint Limonari)
#1911962012-07-15 05:09:41 Válasz a #191194. hsz-ra
Sajnos 3 nagy gyerekkel nem tudok kifizetni 800 eurot csak szállásra,mert oda vissza megjárom ennyiből, és még csónakáztam is(félre értés ne essék nem Yachtom van csak gumicsónakom) . Igyekszem elbújni a fák alá,hátha akkor megmarad a nyugodtság.Egyáltalán vannak fák???
MaciG!
...bebarangoltad a szűk utcácskákat, engedtél a hívogató szónak, és bementél egy helyi lakos házába egy pohárka italra, majd egy zacskó sárgabarackkal távoztál, akkor rájöhetsz, miről beszélek.
Igen, ez sajnos kimaradt, mi csak végigrobogtunk a falun, látszik, hogy még friss utazók vagyunk, de majd pár év múlva. A másik baj meg ,hogy kb 2-3 szót tudunk görögül, tehát nem lenne túl tartalmas a kommunikáció a helyiekkel.
#1912052012-07-15 09:58:00 Válasz a #191204. hsz-ra
Na mi aztán tényleg angolul is csak szavakat értünk mondatokból, nemhogy görögül...Mégis jártunk úgy, hogy sétáltunk az utcán, kicsit eltévedve és a bácsi behívott minket magához. Kiadó apartmanjai voltak, de nem ezért. Megmutatta azokat is, majd az egész kertet, fűszernövényeket tépett le, majd egy zacskó szőlőt szedett nekünk. Ezután még főzetett az asszonnyal egy kávét. Teljesen jól megértettük egymást mutogatva, meg szavakból. Ez az eset azóta is beszédtéma nálunk, kb. még mindig nem tértünk magunkhoz, hogy ilyen van.
#1912732012-07-15 22:17:24 Válasz a #191205. hsz-ra
csincsi!
Most Te is megerősítetted, hogy nem egyedi esetről beszélek - mi huszonéve így nyaralunk görög barátainknál, és renszeresen ilyen történetekbe futunk bele!
A görög nyelvről pedig annyit: ha beszélsz pár szót, az csodát tehet, de mutogatva is létrejöhet a "kapocs"!! Persze ha reggelente a péknél nem 'guten morgen'-nal vagy 'good morning'-gal köszönsz, hanem 'kalimera'-val, az is jelzésértékű lesz a boltosnak!
Fordkasanya!
A görögök imádják a gyerekeket. Én nem akarlak vadkempingezésre bíztatni, mert a Te rizikód, de 3 kiskölök többnyire meglgyítja a szívüket, ha büntiről van szó
És végül: MaciG!
Utazni úgy érdemes, hogy hagysz magadnak időt élvezni is a látottakat!
SOHA NE ROHANJ SEHOVA, SEMMIT SEM FOGSZ ELMULASZTANII!!!!
Sziasztok!
Péntek 11 órakor indul a buszunk Nidribe, 13 napra!
Ki jön velünk az Aeolusszal?
Aki már volt velük az idén, elmondaná, hogy a csomagtérbe valóban csak összesen 25 kiló vihető fel pótdíj nélkül? Üdv.: M.
Szia!
A Korfu topikban épp ma mesélt valaki az Aeolusos buszos útról.
Szerintem, olvasd el, választ találsz a kérdésedre!
Utazni úgy érdemes, hogy hagysz magadnak időt élvezni is a látottakat!
SOHA NE ROHANJ SEHOVA, SEMMIT SEM FOGSZ ELMULASZTANII!!!!
Csatlakozva Kónyuhoz: bő tíz éve olyan csórók voltunk, hogy nem telt sem motor-autó bérlésére, de még a szervezett kirándulások is drágák voltaknekünk, ezért tömegközlekedéssel indultunk neki a szigeteknek és nagyon jól jártunk! Nem jutottunk el mindenhova, de sok helyre igen, és lassan , ráérősen történt minden, gyalogoltunk rengeteget, közben meg ismerkedtünk a helyiekkel és rengeteg pozitív élményünk volt
Nem arra kell törekedni, szerintem, hogy mindenhová eljussunk, mindent lefotózzunk, hanem hogy élvezzük az utazást, hogy adjunk időt a hely "szellemének", hogy elvarázsoljon bennünket, hogy megérezzük az igazi görög hangulatot és ismerkedjünk is a helyiekkel.
Sziasztok!
Péntek 11 órakor indul a buszunk Nidribe, 13 napra!
Ki jön velünk az Aeolusszal?
Aki már volt velük az idén, elmondaná, hogy a csomagtérbe valóban csak összesen 25 kiló vihető fel pótdíj nélkül? Üdv.: M.
Szia!
A Korfu topikban épp ma mesélt valaki az Aeolusos buszos útról.
Szerintem, olvasd el, választ találsz a kérdésedre!
Szia!
3 éve járunk az Aeolussal. Soha senki nem mérte meg, hogy hány kg csomagot vittünk. Még napernyőt is tetettünk be a csomagtartóba. Ketten voltunk két nagy bőrönddel , két közepes hátizsákkal és egy napernyővel. Befértünk és senki egy szót sem szólt. Üdv.Ildi
#1913242012-07-16 14:44:20 Válasz a #191063. hsz-ra
Kónyu mi szerintem mentünk 10 km-t. Annyit kolbászoltunk hogy csak na. De ha nem is volt annyi, nekem még többnek is tűnt általában a 40 fokban .
De nem is ez a lényeg, hanem hogy a te érdemed hogy elmentünk ide és egyik kedvencünk lett, szóval köszönjük szépen a tippeket. Ja és igen, elmentünk tovább is az úton Limonari utáni kis strandra. Itt egy óra füdés-ott egy óra fürdés, isteni. Ott van az a bazi nagy lukas szikla a tengerben, amúgy az a strand félelmetes víz alatt (számomra legalábbis), de élvezetes is.
MaciG jó szigeten voltatok, csak rossz irányba indultatok. Vathiból fel kell menni a hegyre Katomeribe és onnan a másik oldalára a szigetnek, aztán végig a hegygerincen Spartochoriig. Egy csoda.
Ti ott követtétek el a "hibát", hogy Vathiban a kompból kiszállva jobbra indultatok el vagy egyenesen. Vathiban balra induljatok el és kövessétek az utat egészen a hegy tetejéig ami már Katomeri, ott aki Limonarira akar menni az egyenesen le a szerpentinen. Utána vissza a hegytetőig és végig balra Spartochoriig. Egyébként régóta tervezem, hogy végigjárom azt az utat amit ti is megtettetek, de akkor kimaradnak a falvacskák és az elvenné az érzést amiért oda megyek a szigetre.