#1909952012-07-12 22:28:00 Válasz a #190945. hsz-ra
Funkyboy!
Nem leszünk egy buszon odafelé. Az Appolon ilyenkor 2-3 buszt indít egyszerre és a helyszínek alapján rendezik az utasokat. Gondolom ti másik buszon lesztek Nei Poriba vissza felé természetesen egy buszon gondolom én. Amúgy ti is az Appolontol jöttök csak közvetítőn keresztül ahpgy én is.....
Szia Mindenkinek! Végre eljutok idáig is:) Egy kis beszámoló Nei Poriban töltött csodás nyaralásunkról:)Egy viszonylag rövid beszámolót írnék a "kalandos" de nagyon jó nyaralásunkról.
A Neoline-nál (Kalandozás Travel) foglaltuk le utunkat. Megegyeztünk hogy melyik apartman legyen,mivel négyen utazunk az emeletes busz aljában asztalnál üljünk,Szegeden szállunk fel,stb.
Eljött az indulás napja melyet izgatottan vártunk. Megérkeztünk Szegedre a Tesco parkolóba,és vártuk a szokásos emeletes buszt. Helyette egy kb. 20 éves 50 személyes általános iskolás belföldi osztálykirándulásra alkalmas busz várt minket...
Az ok egyszerű: A Neo Line és az Ibusz sem volt képes annyi embert összeszedni hogy nem hogy irodánként egy-egy emeletes busz,hanem a két irodának együtt egy ilyen ipari hulladék jutott...
Elindultunk. A sofőrök már Szegeden nem jó felé indultak Röszke irányába,gondoltam még felveszünk valakit,de amikor az egyértelmű táblák ellenére a határátkelőhöz sem kanyarodtak be kétségeink támadtak... A közönség segítségével (2 Gps ellenére) visszataláltak a határra...
Innen Belgrádig minden oké volt,ott véletlenül sikerült a félig kész elkerülőn időt nyerni,utána viszont 2 órát álltunk autópálya felújítás miatt,erről nem Ők tehetnek.
Görögországban kiderült,egyikük sem járt még ott... Paraliáig nyögvenyelősen,utána a segítségünkkel jutottunk el az első apartmanig. Onnan egy Ibuszos idegenvezető segítségével legalább elsőre meg volt minden.
Na innentől majdnem minden rendben volt. Az emberek kedvesek,az idő és a tenger csodás volt,a szobában a Klíma nem működött. Kaptunk másik szobát,amely még jobb volt mint az előző Sokat élveztük a tengert,a pékségek édességeit,a 24 Gyros gyrosait és hamburgereit,a tavernák Grill Mix összeállításait és haltálait,a Vulcano Görög pizzáját,a piac friss illatait és áruit,az ajándékboltokat,egyszóval mindent ami Nei Pori!!!
Voltunk Bill robogóival Panteleimon-ban,amely csodálatos hely és az út odáig és vissza is gyönyörű volt! Aztán ismét ellátogattunk Paleopirgos-ba a kagylós házhoz is,és bringával elmentünk búvárkodni A kisvonattal egy este átmentünk Platamonas-ba és belefolytunk az esti forgatagba az utolsó kisvonat indulásáig. Egyszóval félig aktívan pihentünk,de odafigyeltünk hogy a napi 12-14 óra alvás meglegyen :DPersze a napi üveg bor, ouzo ,sangria után
Sikerült ott élő kedves ismerősökkel is összehozni egy kellemes fagyizással egybekötött beszélgetést is úgyhogy teljesen kerek lett a történet
Hazafelé másik,még rosszabb busz,más sofőrökkel... A szokásosnál is durvább eltévedés Görögországban immáron 3 Gps-el,a negyedik (az enyém) tudta a helyes utat... A klíma üzemeltetéséről majdnem kiselőadást kellett tartanunk nekik hogy hideg is legyen a buszon. Szerbiában az éjszaka közepén egy benzinkúton tartott pihenő során lemerült a busz akkumulátora,így Szlovák buszosok segítségét kérve kellett szégyenszemre bebikázni a buszt...
Szóval az út kritikán aluli volt,szégyen,gyalázat,botrány kategória. A nyaralás amely rajtunk múlott,az teljesen tökéletes volt! Köszönjük Görögország,köszönjük Nei Pori!!!
Esetleg bárkinek van kérdése szívesen válaszolok:) Üdv mnidenkinek:)
Ezt én se értettem soha. Ha kirándulok akkor későn fekszek, korán kelek. A kirándulás minden percét kihasználom amit lehet. Aludni otthon is tudok.Azért nem kell útra befizetni aludjak
Mylo amugy ilyen apróságok bárkivel bármikor előfordulnak. Úgy kell felfogni mint egy kaland....
Igazából én ,párom és akikkel voltunk sosem voltunk a korán kelés hívei...és szerintem míg élek sosem leszek/leszünk azok... Én ha nyaralni megyek alaphangon passzív pihenő vagyok munkám miatt örülök ha van időm olvasni ,pihenni és ne az legyen mint itthon hogy korán keljek .Mivel majdnem minden nap túráztunk délutánonként ,bulizás esténként és 3-4 óra körül feküdtünk így meg főként nem volt kedv korán kelni.....Valószínűleg nem volt meg minden nap a leírt mennyiségű alvás,de nem számoltam...nem volt ébresztőóra beállítva:)És szerencsére kipihenten jöttem haza.Amúgy most voltunk 4 -ére Poriban és elmondhatom,hogy szerencsére már mindent láttunk:)
Unic.: Igen próbáltuk pozitívan felfogni a dolgokat és szerencsére úgy ahogy sikerült is ...Bár nem tudom ,hogy a kb 40 fokban a 10 óra után a levegőtlen meleg buszon te mennyire fogtad volna ezt fel kellemetlenségként úgy ,hogy még ugyan ennyi hátra van az útból... Nem elsőnek utaztam/utaztunk busszal...így van viszonyítási alapom ,mind a sofőrök ,mind a buszok tekintetében,és én nem vagyok olyan ember aki minden apróságon fennakad....ezért volt mind a ki és haza utazás eléggé gyászos......sajnos.....
Üdv .:Mylo
Lehet fel sem ültem volna arra a buszra ha meglátom, és ilyen szempontból az utazási irodának nincs felelőssége? Gondolom amikor az ember foglalja az utat, mondják, hogy persze szép légkondis, kényelmes busz visz majd, vagy mondják azt is, hogy nézze hölgyem nem tudom milyen lesz a busz garanciát nem vállalunk? Mondjuk mi csak egyszer buszoztunk, az autót részesítjük előnyben. De jó, hogy pozitívan tudtatok hozzáállni, és pl mi is a passzív üdülők közé tartozunk...az itthoni rohanás után csak úgy tudunk kikapcsolódni ha jó messzire eljövünk, és átadjuk magunkat a tengernek és a görög hangulatnak és jókat eszünk fürdünk és pihenünk délután és este....lehet ez másoknak uncsi és feleslege pénzkidobás, de mindenkinek más az életvitele itthon és másra vágyik ha nyaral