Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 11521
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Casmir

Aktív fórumos
Aktív fórumos
461 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#191525 Üzenet linkje2012-07-18 20:53:03 

Mi is haza értünk, hétfői indulás nekünk nem hozott olyan nagy szerencsét, mint Buda nektek.
Reggel 9.00-kor indultunk, igaz még beugrottunk Edessába (csodás) és 14.30-kor mentünk rá az autópályára, majdnem a Makedon határ előtt.
Ott még gyorsan ment a dolog, de már a Makedon-Szerb határon érezhető volt a németnek álcázott török invázió.
Mentek keresztül kasul a kapuknál, akik az EU-s kapuhoz ment, mondván "D"-s rendszámos, ki is kapták Őket a sorból, nyitogattak csomagtartókat, bőröndöket. A sor meg csak állt, mert nem mindig állították félre őket. Mivel ott csak pár autó volt előttünk 2 perc helyett 15 perc múlva mehettünk is tovább. Minket meg sem néztek, még a kártyás személyinket sem kérte.
De a magyar határnál álltunk 45 percet, ott már 4 tömött sor várt.icon_sad.gif
Még így is szerencsések vagyunk a buszosok 4 órát álltak.

Kontyi tapasztalatát én is megerősítem. De főleg Kassandra félszigetre igaz. Hétfő reggel mentünk át Sithoniáról Kassandrára és 10.00-kor még Afitosig állt a sor a szigetről kifelé.
Egyébként meg érdekes, hogy péntek estétől hétfő reggelig megtelnek a félszigetek görögökkel.

Buda szerencséd volt a 140-150-es tempóval. Mi végig odafigyeltünk és betartottuk, még a fránya 40-es táblákat is odafelé. Makedóniában kifelé az autó pálya vége előtti (talán?) az utolsó kútnál kedvesen mégis meg bűntettek minket. Mondván a jobbos kanyar felső csücskében a kút előtt ki van téve egy 100-as tábla. Lent a völgyben meg várt a rendőr. Közölte, hogy 121-el mentünk, ami nem lenne baj, ha 120-as a megengedett.
De mivel magyarok vagyunk más nem is érdekelte, semmi papírt, forgalmit nem kért, röhögött mikor meglátta a rendszámunkat és a személyit. Közölte, akkor ez 55 €-ba fog ez fájni, rendőrőrsön a papírok kitöltése után....végül sikerült 20 € után tovább indulnunk.
Hazafelé direkt figyeltük. Görögország felül jövet tényleg ott a 100-as, de odafelé menet nincs ott!!!!!
Így a büntetés után, még ha a visszapillantóba ellenőrzöd is a másik oldal tábláját, verheted is a fejed a falba, hogy ezt ennyire benézted?!
De nem, csak simán kihasználták.icon_sad.gif

Mi mindenhol euróval fizettünk, teljesen korrektül váltották, én máskor sem bajlódnék a váltással és a kártyázással.
Nekünk így volt jó.

Jó utat, minden menő vagy jövő utazónak.

# 11522
Kepkypa

Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#191528 Üzenet linkje2012-07-18 21:08:05  Válasz a #191525. hsz-ra Előzmény #191525

Engem tavasszal dettó ugyanott állított meg a Mac rendőr, de én nem fizettem neki semmit.. Nekem azt próbálta bemagyarázni hogy 140-el jöttem. Mondtam neki hogy mutassa a fotót vagy a radarpisztolyt, na azt nem tudta megmutatni erre megveregettem a vállát aztán beültem a kocsiba és eljöttem... Nekem is elakarta kérni a papírjaimat, de nem adtam oda neki.. !!!
# 11523
Casmir

Aktív fórumos
Aktív fórumos
461 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#191534 Üzenet linkje2012-07-18 22:43:55  Re:

gégé írta:
Mondtam neki hogy mutassa a fotót vagy a radarpisztolyt, na azt nem tudta megmutatni erre megveregettem a vállát aztán beültem a kocsiba és eljöttem... Nekem is elakarta kérni a papírjaimat, de nem adtam oda neki.. !!!

Nekünk nem kérte a papírokat, csak annyira, hogy látta, nem csak a kocsi, hanem az utasa is magyar, már röhögött és "ááááÁÁÁ Madgyar"....
Később már értettük ezt a hanglejtést.

Hajnalban, fáradtan már nem fogott az agyunk, utólag nekünk is leesett, hogy a nagyívű kanyarban, hogy a francba láthatta volna a radar a sebességünket, mikor az autó bent a kanyarban a fa alatt állt, abból szállt ki a kollégája???!!!
De ott, akkor fáradtan, nyelvet nem beszélve, csak szavakat makogva, az ember nem mer kötekedni, hogy nem volt fenn tábla....inkább próbálja a lehető legkevesebb összeggel megúszni.

# 11524
Kepkypa

Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#191536 Üzenet linkje2012-07-18 23:00:26  Válasz a #191534. hsz-ra Előzmény #191534

Kb hajnali kettő volt mikor engem megállított ... És láttam ahogy mindkét rendőr a kocsinak támaszkodik háttal és majdnem alszanak állva.. icon_biggrin.gif Csak azért voltam biztos a dolgomban, mert nem volt egyik kezében sem a radarpisztoly.... Nem nagyon volt ellen érve az ellenkezésemnek... Útlevelet meg alapból nem adom oda neki, hisz tudja ő is hogy nem tiszta amit csinál... Volt hogy jogosan akart megbüntetni, kért 20 eurót, de csak ötvenesem volt , vissza akart küldeni a határra hogy ott váltsam fel de nem voltam arra sem hajlandó, aztán tanakodtak hogy mi legyen és a vége az lett hogy visszaadta a pénzt aztán jöttünk is tovább. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
# 11525
Titi68

Törzstag
Törzstag
835 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#191548 Üzenet linkje2012-07-19 07:28:56 

Casmir írta:

Kontyi tapasztalatát én is megerősítem. De főleg Kassandra félszigetre igaz. Hétfő reggel mentünk át Sithoniáról Kassandrára és 10.00-kor még Afitosig állt a sor a szigetről kifelé.
Egyébként meg érdekes, hogy péntek estétől hétfő reggelig megtelnek a félszigetek görögökkel.

Igaz ez nagyon is a Sithoniára! Amióta odajárok így van ez! Péntek délután és vasárnap délután szinte járhatatlan Nikiti központja a lámpánál, és Nikiti után a Neos Marmarasi elágazás. Amit hétfőn délelőtt láttál szerintem nem a hétvége hatása, Nikiti központjában és a Kassandrai hídnál bedugul a forgalom délelőtt és délután hétköznap is.

Mostanában nálunk is a hétvégéken telnek meg az üdülőhelyek. Kevesebb a pénz, sokan nem tudnak(akarnak) 1-2 hetet egyben nyaralni, hanem jó idő esetén hétvégékre mennek. Hajdúszoboszló régen tele volt egész nyáron, az utóbbi két évben a külföldiek (románok, csehek, ukránok) IS inkább hétvégére jönnek, hétköznap csak félgőzzel megy a város. Úgy tudom, hogy hasonló a helyzet a Balcsin is!

# 11526
Fordkasanya

Aktív fórumos
Aktív fórumos
132 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#191551 Üzenet linkje2012-07-19 08:26:37  Válasz a #191418. hsz-ra Előzmény #191418

Szia,várjuk majd a duda szólamot icon_smile.gif Lefkádáig lehet előzni....
# 11527
Bouget

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
21 hozzászólás

34
Utazás 34 nap múlva:
Peloponnészosz + Athén
#191575 Üzenet linkje2012-07-19 13:14:29 

Sziasztok!
Bővíteném Kontyi beszámolóját, hátha valaki talál még benne újdonságot.

Nagy nehezen és csak a július 8-15 időpontot sikerült fixálnunk. Reménykedtünk, hogy hajnali indulással az inváziós hullám farvizén kievickélünk Sithoniába. Reggel 5-től 8-ig araszoltunk Röszkénél, ha valaki szereti becsülgetni mennyi toporgás vár még rá, a szerbek egy autóval átlag kb. egy percet töltöttek el a beléptetésnél. Belgrádot a kerülőn tudtuk le, a végén a pályakapu előtt volt egy kis (15-20perc) késlekedés. Nis után a fizetőkapu előtt 9km-t 2,5 óra alatt sikerült abszolválni. Az autó külső hőmérője 47-49°C-ot mutatott, alapjáraton a klíma csak belső forgatásra kapcsolva bírt a hőséggel. Szerencsénk van, hogy kettesben, klímás autóval, egy hűtőtáskányi hideg vízzel felszerelve álldogáltunk ott, nem pedig szakajtónyi kiskölökkel. Utána már nem volt fennakadás.

Visszafelé valahol Ormos Panagias környékén nulláztam egy számlálót, a távolságok onnan
188km macedón határ
204km 2x1 sáv kezdete
228km Restoran Belov 113
238km pálya kezdete
362km szerb határ, innen 2x1 sáv
462 km pálya kezdete
945km Röszke

Összefoglalva: Budapesttől Szalonikiig a macedón határ előtti 100km és a Macedóniában egy 34km-es szakasz kivételével gyorsforgalmi jellegű utakon tudunk autózni. Vicces a gyalogos/kerékpáros/traktor/buszmegálló látványa a pályán, időnként Szerbiában egy 80 majd rögtön 60-as lassítás ugrik elénk, Belgrádig volt két sávelhúzásos szakasz, Macedóniában helyenként nagyon rossz az aszfalt. Az aktuális korlátozások tiszteletben tartásával/figyelembe vételével gyakorlatilag kényelmesen autózható az út végig, korrekt az útvonal táblázása, a kétsávos részeken a lassabb haladásért általában bámészkodnivalót kapunk cserébe. Ha valaki nagyon szeret bosszankodni, ajánlom figyelmébe a szerb-macedón határt megelőző 20km-t. Néhány száz méter kivételével készen van a 2x2 sáv, ennek ellenére a forgalom hol az egyik, hol a másik pályán halad 60-as korlátozás mellett.

Tippek az útra:
- A görög határon a mosdót eddig csak rémes állapotban sikerült találni, nem messze viszont mindkét oldalon van egy-egy újnak tűnő EKO kút.
- Macedónia, Restoran Belov 113: sopszka saláta, grillezett húsok, panoráma, felső kategóriás balkáni vendéglátás baráti árakon.
- Okulva az odaút nehézségein, hazafelé a hűtőtáskába állított hideg vizespalackok közé egy nagy zacskó jeget is beöntöttem, 13 óra után is hideg volt.
Tippek Vourvourou környékén:
- Nikiti Galaxias bevásárlóközpont
- Vourvourou Dionysos „super market” (a legfinomabb kenyér)
- Ormos Panagias halboltok a kikötőben, nyitva 7:00-14:00
-
Statisztika visszafelé: 1137km 13óra 25perc össz. idő ebből kb. másfél óra a pihenők, 96 km/h átlagsebesség. (Fogyasztás titkosítva icon_lol.gif )

Jó utat, kellemes nyaralást!

# 11528
Wolfi2

Aktív fórumos
Aktív fórumos
93 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#191586 Üzenet linkje2012-07-19 17:05:06 

[quote="bouget"]Sziasztok!
Bővíteném Kontyi beszámolóját, hátha valaki talál még benne újdonságot.

Nagy nehezen és csak a július 8-15 időpontot sikerült fixálnunk. Reménykedtünk, hogy hajnali indulással az inváziós hullám farvizén kievickélünk Sithoniába. Reggel 5-től 8-ig araszoltunk Röszkénél,

Hahó.

Nem tudom miért erőlteti mindenki Röszkét. Tompa max 50km kerülő és nincs tele német-törökkel. Ajánlom mindenkinek oda vissza.

# 11529
S.Jani

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
9 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#191590 Üzenet linkje2012-07-19 18:33:30 

Szia Wolfi!

Hogy sikerült az apartman foglalás?

# 11530
Shiny

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#191606 Üzenet linkje2012-07-19 22:12:04 

Üdv! Új fórumozóként és életemben először autóval Görögországba utazóként szeretném megköszönni a régebbi utazók hasznos információit, elég sok időt töltöttem azzal, hogy utazásunk előtt visszaolvastam kb. 100 oldalt. Tényleg hasznos infókkal lettem gazdagabb, bár megítélésem szerint több topik csontig volt rágva...
A lényeg: július 10. és 18. között voltunk Afitos településen. Az oda és visszaút problémamentes volt, Szerbiában és Makedóniában több helyen útépítés/felújítás zajlik, de kis odafigyeléssel minden útszakasz könnyen vehető. Határokról: sehol semmi extra szívatás, makedón kérte a zöldkártyát, azon kívül Röszkén, visszafelé úton a szerb oldal lustálkodott, 5 autó=30 perc. Magyar rendőr/vám korrekt volt Röszkén, oda-vissza minimális, 5-10 perces várakozással. Tankolás: sokat olvasni itt róla, egyéni döntés, én euróval fizettem, sehol nem vertek át, bár hozzáteszem, jól beszélem a szerb nyelvet. Utazási időnk 11 óra volt, futott km 956. Akinek bármiben tudok segíteni, szívesen teszem.

# 11531
Szidi

Aktív fórumos
Aktív fórumos
91 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#191613 Üzenet linkje2012-07-20 07:28:19 

Sziasztok!Mi augusztus 20.-án indulunk.Az lenne a kérdésem hogy az autópályadÍjak ugyanazok mint 2011-ben?Mert itt az oldalon csak azt találtam meg, előre is köszi a választ!
# 11532
Titi68

Törzstag
Törzstag
835 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#191614 Üzenet linkje2012-07-20 07:36:49  Válasz a #191613. hsz-ra Előzmény #191613

Nem jó helyen nézted! Nem a Topicnyitó oldalon van, hanem ITT!

Egyébként változott, 1.5 €-val olcsóbb lett, legalábbis a legtöbbeket érintő 1. kategória.

# 11533
Szidi

Aktív fórumos
Aktív fórumos
91 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#191615 Üzenet linkje2012-07-20 07:44:31  Válasz a #191614. hsz-ra Előzmény #191614

Köszi, de amit belinkeltél az szintén a 2011-es adatokat hozza fel.
# 11534
Titi68

Törzstag
Törzstag
835 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#191618 Üzenet linkje2012-07-20 08:06:26  Válasz a #191614. hsz-ra Előzmény #191614

Bocs, most látom, hogy valószínűleg megtaláltad az oldalt, de nincs frissítve tavaly óta.
EZ az aktuális kategória táblázat, EZ pedig az aktuális díjtáblázat.

# 11535
KOJAK

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
28 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#191620 Üzenet linkje2012-07-20 08:15:05 

Sziasztok!
A sok hasznos információ között senki nem ír az üzemanyag árakról.

Köszönöm

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 768 769 770 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu