Segítséget kérnék.
Szeretnénk június elején visszamenni Krétára, pontosan a nyugati részre, mert van még mit megnéznünk. Szeretnék ötleteket és tapasztalatokat kérni, gyûjteni, hogy melyik apartmanba érdemes menni. Tavaly Gouves-ben, hotelben voltunk, idén viszont szeretnénk kicsit kevesebbõl megoldani a nyaralást. Úgyhogy, ha valaki tudna segíteni a keresgélésben, annak nagyon megköszönném.
Szia Kyra!
Véleményem szerint Kréta északi része legyen a választás,mert ott mérsékeltebbek a hullámok,ez pedig a gyerekek miatt fontos.A fõváros környékét javasolnám:Amoudara,Gouves,Kokkini Hani,Ag. Pelagia.Csendesebb helyek mint a fõváros,de ha nyûzsgésre vágysz percek alatt eljuthatsz Iraklionba.Ami még fontos hogy a repülõút után rövid idõ a transzfer ezekre a célállomásokra,ellentétben Stalis,Sissy,Ag. Nikolaos-al,bár azok is teljesen megfelelõ helyek.Lehet hogy Nyugat-Krétán több a látnivaló(erre azért nem esküdnék meg),viszont a Nyugati rész zöldebb,a Keleti kopárabb.Remélem tudtam segíteni.A lényeg ,bármelyik részre mentek Kréta jó választás. Zeus szerint:"aki e megszentelt földre lép,Istenek lelkét érinti,átok nem fogja többé,szerencséje nem hagyja el soha."
Van benne igazság,ha lesz közelebbi,konkrétabb kérdésed szívesen segítek(ha tudok).
" de ha nyûzsgésre vágysz percek alatt eljuthatsz Iraklionba.Ami még fontos hogy a repülõút után rövid idõ a transzfer ezekre a célállomásokra,ellentétben Stalis,Sissy,Ag. Nikolaos-al,bár azok is teljesen megfelelõ helyek "
Iraklio-ba menni a nyüzsi kedvéért = öngyilosság ; nyáron még a helyiek is elkerülik , ha tehetik .
nyüzsit találsz Stalisban is DE , Hersonisoss a NYÜZSI .
Transzfer - ezt sem így látom ; és tapaszttalom - mivel több busz is megy K- re is Ny-ra is ,
Heraklion közeli települések - repülõgép turbinazaj , mivel a beérkezõ útvonal 180' - északról , Malia_Stalis-nál
éles jobb forduló 270'-ra ( ez a leszállópálya irányszöge ) innentõl tartják ezt - párhuzamosan a partvonallal.
Tehát , bár szép látvány a sok belibegõ gép , bíz hangos is , minnél közelebb vagy Heraklionhoz , annál hangosabb.
Idõnként a légierõ õrjárata 1-1 kötelékben elhúz kis magasságban - ez már élmény ..
Tisztelt Antero !
Pilóta vagy?Köszönöm a pontos leírást,de már néhányszor én is leszálltam
a N.K.reptéren,nagy élmény.Azokat a helyeket amiket említettem, saját tapasztalat alapján javasoltam,és bárhogy próbálok visszaemlékezni nem emlékszem semmi olyan tevékenységre amit megzavartak volna a repûlõgépek zajai,és a gyerekek szeretik a repülõgépeket figyelni,pláne ha néha sikerül 1-2 vadászgépet látni,hallani.Ahogy írtad,te máshogy látod,csak így lehet,hiszen nincs két egyforma ember,mások vagyunk,tehát a véleményünk is más.
És , ??? nem értem mi a gondod ?!?- de az eredeti kérdés nem ez volt - tán olvass vissza .
Valóban máshogy látom , és más a véleményem . Ehhez nekem is jogom van .
Én sem egyszer jártam LGIR -ben , és az említett helyeken .