Sziasztok!
Mi múlt hétfőn jöttünk haza, a Pythos studióban laktunk. Nagyon jól sikerült nyaralás volt.
Csináltam egy összefoglalót, talán van benne hasznos anyag.
http://www.majorforms.com/members/simontamas
Sziasztok!
Csak megerősiteni tudom,Kopter Béla,és a többi már hazautazott véleményét!Kefalonia gyönyörű hely,és a nasütéssel sincsen semmi gond!Reggel 8 tól-este fél ig süt ahogy kell! Bátran mondom pulóverre nincs szükség...Aki nyüzsgő bulizós helyre vágyik,annak nem ajánlom a szigetet azért!!De egyszer mindenképpen érdemes elmenni a látványért!
Mi Lassiban a Pefanis apartmanban laktunk.Ez egy egyszerűen,de jól berendezett apt.a célnak tökéletesen megfelel!Tiszta,és 3.napon ágynemű csere,plusz szmetest is többször elvitték.Nagyon jó nagy balkonja van,és minden szoba a tengerre néz,egy pici hegyet kell megmászni viszont hozzá...de nem vészes egyálltalán,sőt vacsi után kell is!! A légkondi a prospektus ellenére is benne van az árban és nagyon jó,hogy van!!Suzanna a házi néni vagány,és segitőkész házi asszony,bátran lehet hozzá fordulni,bármilyen kérdés,kérés van! A főváros gyalog kényelmes tempóban jó 30 perc,de az utolsó busz 22.30 jön vissza utána csak gyalog,vagy Taxi!a buszjegy 1.5 euró.A Taxi kb.10 euró,de amig járnak a buszok addig lehet alkudni is,utána már nem!Kopterék volt,hogy 4 euróért mentek be!A világitó toron ytényleg messze van gyalogosan,akár melyik úton közelitjük meg.És este nincs kivilágítva a nevével ellentétben sajnos!
A szigettúra szép,és jó is légkondis busszal,Timea annyi infóval látja el az embert,hogy győzd megjegyezni,de tényleg szuper a csaj!!!!!!!!!!!!!Én már rengeteg helyen jártam görögbe,de ilyen profi,kedves,és közvetlen,ráadásul baromi lexikális idegen vezetővel nem találkoztam még!!! Ithakai hajós szigettúrán is voltunk(35 euró egész napos)de nagyon szép és érdemes elmenni!!Bár hazafelé már a fél hajó álomba merült!Van benne 2 város nézés,(Vathi,Kioni)és egy tengeri mély fürdözés ahol partközelben kiköt a hajó!!Lassiban sok különböző szuper,homokos strand van,mindenki izlésének megfelelőt találhat!!Van nagyon zsúfolt(Makris Gialos)és van olyan is ahol kb.20 ember van(Kalamia beach)Napernyő+2 napágy 6 euró álltalában/nap.
Autót,motort csak 3 napra lehet már bérelni,mert főszezon van,és nem adják kevesebbre! Autók a legegyszerübbek(légkondi,full biztositás)álltalában 110-120 euro 3 napra!!Persze lehet alkudni aki ügyes,van vagy 4 -5 kölcsönző,de pld.a CBR,nél 3 napra kiveszed kapsz 1 bónusz napot! Motorok 50-125 köbcentiig 3 nap 45 euró+benzin.300 köbcentis 25euró,de ezeket is csak 3 napra adják ki!!Bár állitólag Argostoliban lehet olyat találni ahol 1 napra is adják.Szuper jó KTM bringákat viszont 1 napra is lehet bérelni 7-12 euró,teljesen felszerelik,kapsz hozzá sisak,lezáró,szerszám,pótbelső,pumpa!!Szuper tárcsafékes montit 10 euróért házhoz viszik.www.rentabikekafalonia.gr email címen lehet rendelni!De Én Zakyntosra szerettem volna átmenni vele komppal,de azt nem engedik sajnos.A szigetről nem vihető ki csak a kocsi,(31 euro a komp+8 a személy jegy)Liuxoriba viszont átvihető a kompon a motor és az autó is!2.50 a személy jegy,autó 3.60.motor 1.50 bringa free!!!Hát hirtelen ennyi,akinek van kérdése irjon!
Saci !! Irtam én kintröl is. remélem visszaolvastál. RioF ! Ahogy tetszik irni ugy van !!! Örülünk , hogy Faterod is nagyon jól érezte magát, és belekostolt a Görög érzésbe !!! A sziget nyugis. Nincsenek üvöltöző tombolo fiatalok. Azért a Makris Gialos sem volt annyira zsufolt. A parton sokan voltak, de a vízben kevesen. Bőven el lehet férni. És szuper a víz !!!!
Tegnap sms-t kaptam az utazási irodától, h megjöttek a papírok, ok, mentem érte. Már ismernek, mert mindig tőlük megyünk nyaralni. A lényeg h megkaptam a papírokat, elmondták mikor indul a gép. Itt szeretném kihangsúlyozni, h mennyire jó is ez a fórum. Szóval reggel fél 7 volt rajta, hazafelé pedig 9 körüli indulás. Tőletek tudom h a gép 5h 10 kor megy.
A hölgy rögtön meg is kérdezte a Personal Tourst hogy is van ez most- és közölték h igen , 5h 10.
Hát ennyi.Ha nem olvasom itt, akkor tutira lemaradunk a gépről )
Könyörgöm 1 héttel indulás előtt nem tudja? Egyáltalán nem az utazási iroda hibája, ők azt adják amit kapnak faxon, sajnos le sem szarják ha már be van fizetve minden.
#1926192012-08-01 14:25:03 Válasz a #192571. hsz-ra
Béla!
Mindent olvastam, bocs ha feleslegesen zaklattalak, de tudod szaporodik az elraktározandó infoáradat, és kezdődik az izgalom az utazással kapcsolatban.
Üdv: Saci
Ez valóban nagy hiba,mert ha ilyen miatt maradtok le,hiába kártérítenek ,akkor is itthon maradtok,s lemaradtok az élményekről Még jó,hogy a Hellaszon mindig vannak naprakész infók Jó utat majd az 5.10-es géppel
Üdv:
Napfény
Sziasztok éjjel hazaértünk, nagyon laza utunk volt oda-vissza az idő kint most váltott durvára az elmúlt 2 hét szelesebb idejéhez képest .Tavalyhoz képest érezhetően kevesebb a túrista , az árak nem sokkal nőttek , de sajnos picivel több a szemét az utak mellett. amire tudok szívesen válaszolok
Saci ! Dehogy zaklattál. Fakultativon csak a sziget túrán voltunk. Ithakai kajókirándulásra nem mentünk. De RioF + a Fater mentek. Azt mondták nagyon jó volt. Antisamos - Sami kirándulásra mentem volna, de nem volt meg a létszám. Még kellett volna 10 ember, mert csak ketten voltunk jenetkezők. üdv: Béla
Elkezdem olvasni a Zakynthos forumot. 2011.07.-től kezdem. az is lesz egy jó pár hozzászolás. Melus16, Isti26-ot már felfedeztem, hogy jártak Zakyn. Ha összejön a következő utunk oda lesz. De azért bekukkantok ide is, mert hátha valamihez hozzá tudok szolni. Örültem a sok kedves embernek, akitől megfelelő információt kaptam Kefaloniával kapcsolatban. Mindenkinek Köszönök minden segitséget !!!! Üdv: Béla