Sziasztok!
Mi múlt hétfőn jöttünk haza, a Pythos studióban laktunk. Nagyon jól sikerült nyaralás volt.
Csináltam egy összefoglalót, talán van benne hasznos anyag.
http://www.majorforms.com/members/simontamas
Sziasztok!
Csak megerősiteni tudom,Kopter Béla,és a többi már hazautazott véleményét!Kefalonia gyönyörű hely,és a nasütéssel sincsen semmi gond!Reggel 8 tól-este fél ig süt ahogy kell! Bátran mondom pulóverre nincs szükség...Aki nyüzsgő bulizós helyre vágyik,annak nem ajánlom a szigetet azért!!De egyszer mindenképpen érdemes elmenni a látványért!
Mi Lassiban a Pefanis apartmanban laktunk.Ez egy egyszerűen,de jól berendezett apt.a célnak tökéletesen megfelel!Tiszta,és 3.napon ágynemű csere,plusz szmetest is többször elvitték.Nagyon jó nagy balkonja van,és minden szoba a tengerre néz,egy pici hegyet kell megmászni viszont hozzá...de nem vészes egyálltalán,sőt vacsi után kell is!! A légkondi a prospektus ellenére is benne van az árban és nagyon jó,hogy van!!Suzanna a házi néni vagány,és segitőkész házi asszony,bátran lehet hozzá fordulni,bármilyen kérdés,kérés van! A főváros gyalog kényelmes tempóban jó 30 perc,de az utolsó busz 22.30 jön vissza utána csak gyalog,vagy Taxi!a buszjegy 1.5 euró.A Taxi kb.10 euró,de amig járnak a buszok addig lehet alkudni is,utána már nem!Kopterék volt,hogy 4 euróért mentek be!A világitó toron ytényleg messze van gyalogosan,akár melyik úton közelitjük meg.És este nincs kivilágítva a nevével ellentétben sajnos!
A szigettúra szép,és jó is légkondis busszal,Timea annyi infóval látja el az embert,hogy győzd megjegyezni,de tényleg szuper a csaj!!!!!!!!!!!!!Én már rengeteg helyen jártam görögbe,de ilyen profi,kedves,és közvetlen,ráadásul baromi lexikális idegen vezetővel nem találkoztam még!!! Ithakai hajós szigettúrán is voltunk(35 euró egész napos)de nagyon szép és érdemes elmenni!!Bár hazafelé már a fél hajó álomba merült!Van benne 2 város nézés,(Vathi,Kioni)és egy tengeri mély fürdözés ahol partközelben kiköt a hajó!!Lassiban sok különböző szuper,homokos strand van,mindenki izlésének megfelelőt találhat!!Van nagyon zsúfolt(Makris Gialos)és van olyan is ahol kb.20 ember van(Kalamia beach)Napernyő+2 napágy 6 euró álltalában/nap.
Autót,motort csak 3 napra lehet már bérelni,mert főszezon van,és nem adják kevesebbre! Autók a legegyszerübbek(légkondi,full biztositás)álltalában 110-120 euro 3 napra!!Persze lehet alkudni aki ügyes,van vagy 4 -5 kölcsönző,de pld.a CBR,nél 3 napra kiveszed kapsz 1 bónusz napot! Motorok 50-125 köbcentiig 3 nap 45 euró+benzin.300 köbcentis 25euró,de ezeket is csak 3 napra adják ki!!Bár állitólag Argostoliban lehet olyat találni ahol 1 napra is adják.Szuper jó KTM bringákat viszont 1 napra is lehet bérelni 7-12 euró,teljesen felszerelik,kapsz hozzá sisak,lezáró,szerszám,pótbelső,pumpa!!Szuper tárcsafékes montit 10 euróért házhoz viszik.www.rentabikekafalonia.gr email címen lehet rendelni!De Én Zakyntosra szerettem volna átmenni vele komppal,de azt nem engedik sajnos.A szigetről nem vihető ki csak a kocsi,(31 euro a komp+8 a személy jegy)Liuxoriba viszont átvihető a kompon a motor és az autó is!2.50 a személy jegy,autó 3.60.motor 1.50 bringa free!!!Hát hirtelen ennyi,akinek van kérdése irjon!
Saci !! Irtam én kintröl is. remélem visszaolvastál. RioF ! Ahogy tetszik irni ugy van !!! Örülünk , hogy Faterod is nagyon jól érezte magát, és belekostolt a Görög érzésbe !!! A sziget nyugis. Nincsenek üvöltöző tombolo fiatalok. Azért a Makris Gialos sem volt annyira zsufolt. A parton sokan voltak, de a vízben kevesen. Bőven el lehet férni. És szuper a víz !!!!
Tegnap sms-t kaptam az utazási irodától, h megjöttek a papírok, ok, mentem érte. Már ismernek, mert mindig tőlük megyünk nyaralni. A lényeg h megkaptam a papírokat, elmondták mikor indul a gép. Itt szeretném kihangsúlyozni, h mennyire jó is ez a fórum. Szóval reggel fél 7 volt rajta, hazafelé pedig 9 körüli indulás. Tőletek tudom h a gép 5h 10 kor megy.
A hölgy rögtön meg is kérdezte a Personal Tourst hogy is van ez most- és közölték h igen , 5h 10.
Hát ennyi.Ha nem olvasom itt, akkor tutira lemaradunk a gépről )
Könyörgöm 1 héttel indulás előtt nem tudja? Egyáltalán nem az utazási iroda hibája, ők azt adják amit kapnak faxon, sajnos le sem szarják ha már be van fizetve minden.
Béla!
Mindent olvastam, bocs ha feleslegesen zaklattalak, de tudod szaporodik az elraktározandó infoáradat, és kezdődik az izgalom az utazással kapcsolatban.
Üdv: Saci
Ez valóban nagy hiba,mert ha ilyen miatt maradtok le,hiába kártérítenek ,akkor is itthon maradtok,s lemaradtok az élményekről Még jó,hogy a Hellaszon mindig vannak naprakész infók Jó utat majd az 5.10-es géppel
Üdv:
Napfény
Sziasztok éjjel hazaértünk, nagyon laza utunk volt oda-vissza az idő kint most váltott durvára az elmúlt 2 hét szelesebb idejéhez képest .Tavalyhoz képest érezhetően kevesebb a túrista , az árak nem sokkal nőttek , de sajnos picivel több a szemét az utak mellett. amire tudok szívesen válaszolok
Saci ! Dehogy zaklattál. Fakultativon csak a sziget túrán voltunk. Ithakai kajókirándulásra nem mentünk. De RioF + a Fater mentek. Azt mondták nagyon jó volt. Antisamos - Sami kirándulásra mentem volna, de nem volt meg a létszám. Még kellett volna 10 ember, mert csak ketten voltunk jenetkezők. üdv: Béla
Elkezdem olvasni a Zakynthos forumot. 2011.07.-től kezdem. az is lesz egy jó pár hozzászolás. Melus16, Isti26-ot már felfedeztem, hogy jártak Zakyn. Ha összejön a következő utunk oda lesz. De azért bekukkantok ide is, mert hátha valamihez hozzá tudok szolni. Örültem a sok kedves embernek, akitől megfelelő információt kaptam Kefaloniával kapcsolatban. Mindenkinek Köszönök minden segitséget !!!! Üdv: Béla