Zakynthos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 5491
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Feca84
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192760 Üzenet linkje2012-08-03 08:22:59  Válasz a #192744. hsz-ra

Szia Nakos!

Én Szeptemberben megyek pont oda, de még nem voltam.
Egyik kollégám már volt pár éve és azt mondta hogy ár-érték arányban nagyon jó, főleg ha nem az a cél hogy luxusban legyetek, mert akkor inkább hotel. Szép, tiszta, családi vállalkozás és állítólag kedvesek.
Közel a part és a szórakozási lehetőség, de még is nyugodt hely, ezt beszélik. icon_smile.gif

Szia Sancho!

Jók lettek a képek és tetszett a beszámoló is!
Én egyedül még Görögországban nem voltam soha az itteni elérhető helyek közül, de várom már a megfertőzöttséget! icon_biggrin.gif Amit olvastam az elmúlt hónapokban, az alapján igen hamar át fogok esni ezen. icon_smile.gif
Remélem mihamarabb vissza jutsz Görög honba! icon_smile.gif

# 5492
Feca84
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192761 Üzenet linkje2012-08-03 08:31:37 

Kedves mindenki!

Még egy dolgot kérdeznék!
Tisztában vagyok vele hogy Uniós ország és hogy a Schengen-övezet tagja, mint mi, ez miatt nem, határozottan nem kell útlevél repülős utazáshoz, DE azért még is megkérdezném, hogy volt-e már olyan bárkinek hogy kérték volna azt!? Igazából eszembe sem jutott volna ez a hülyeség ha az egyik munkatársam "nem ülteti a bogarat a fülembe" mégpedig hogy mi van ha a Görög határőr azt mondja mutasd az útlevelet különben nem engedlek be!?
Szerintem nem kérhet ilyet és mivel én nyaralni (pénzt költeni) megyek oda, így nem is fog soha ilyesmivel próbálkozni.
Mi a vélemény/tapasztalat?

Előre is köszi. icon_smile.gif

# 5493
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192764 Üzenet linkje2012-08-03 08:46:55  Válasz a #192761. hsz-ra Előzmény #192761

Szia Feca84!

A kérdésedből látszik, hogy nem voltál még Görögországban! icon_wink.gif
A görög határőr semmit sem kér, tapasztaltam, mióta autóval járunk.
Csak rápillant a rendszámra, és int, hogy mehetsz. icon_lol.gif
De, a többi határon sincs semmi gond a személyivel.

# 5494
Nakos
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
4 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192765 Üzenet linkje2012-08-03 08:50:02 

Szia Feca84!

Köszi az infót! Mi is szeptemberben megyünk..
Üdv!

# 5495
Feca84
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192766 Üzenet linkje2012-08-03 09:06:53  Válasz a #192764. hsz-ra Előzmény #192764

Szia Melus16!

Köszi a gyors választ!
Sejtettem hogy így lehet, de tudod, mikor még nincs tapasztalatod valamivel kapcsolatban és mondanak hülyeségeket akkor hajlamos az ember agyalni/aggódni rajta... icon_smile.gif

# 5496
Feca84
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192767 Üzenet linkje2012-08-03 09:08:37  Válasz a #192765. hsz-ra Előzmény #192765

Akkor jó nyaralás neked/nektek!
Ha egy időben leszünk ott akkor majd megiszunk valamit, ha lesz kedvetek.
icon_smile.gif

# 5497
Nakos
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
4 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192770 Üzenet linkje2012-08-03 10:18:11  Válasz a #192767. hsz-ra Előzmény #192767

Szia Feca84!

A szeptember és Zakynthos biztos a többi még képlékeny, majd egyeztetünk és természetesen nem vagyok semmi jónak elrontója...
üdv

# 5498
Csicso01
Aktív fórumos
Aktív fórumos
64 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192777 Üzenet linkje2012-08-03 11:42:18  Válasz a #192719. hsz-ra Előzmény #192719

Szia Sancho!
Klassz amit a "Görög érzésről"írtál,mi is így érezzük a párommal.Mi már dolgoztonk is egy másik Görög szigeten,rengetegszer átéltük az anyaország és a szigetek varázsát,mindig visszavágyunk oda.Ha kocsival megyünk,amint átlépjük a görögországi határt olyan érzés fog el minket hogy végre hazaértünk!Imádjuk a helyi embereket,az ételeiket,a gyönyörű partokat,a fákat a kabócák zenéjével, és persze a Mythost és az Alfa sörüket,mindazt a számunkra varázslatos egyszerűséget és nyugalmat ami ott minket körbevesz.Egyszóval mi is régen "megfertőződtünk" a Görög kórral és nem igazán akarunk ebből kigyógyulni!Ha tehetnénk,máris kiköltöznénk oda mint ahogy már sok barátunk meg is tette.
A mi szobánk falát több száz (vagy ezer) kagyló díszíti,aminek a többségét mi szedtük a tengerből,hideg téli napokon jó nézegetni őket és a gyönyörű Görög helyekről ábrándozni....
Most is az vígasztal hogy:Nekünk még 3 hét és irány Zante!!!

# 5499
Kotyi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
119 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192778 Üzenet linkje2012-08-03 12:00:52 

Sancho!
Köszi a beszámolót, jó elolvasni más élményeit, véleményeit mielőtt nekiindulunk.
Beszámolódban olvastam, hogy titeket is (hol máshol) mint a magyar határállomáson várattak a legtöbbet. Csak erre válaszolva írnám, hogy egyik évben Lefkadáról hazajövet 3 órát álltunk sorban a szegedi határátkelőn. Előttünk mindösszesen 2 db macedón busz volt, az egyiket épp vizsgálták. Mivel direkt a sofőrök nem álltak meg előtte pihenni (mondván majd mindenki elintézi a folyóügyeit a Virágpiacon) így már 6 órája tartogattuk a dolgot (már aki bírta). Képzelheted milyen sor állt a busz wc-je előtt- Na a tartogatástól mindenki ideges lett, pláne amikor a határőrt megkérdeztük hogy miért nem mehetünk haza, azt válaszolta hogy akik előttünk vannak is ugyanolyan emberek mint mi, ezért kell kivárni a sorunkat. Kb 10 marcona megtermett fiatalember a buszról leszállt és körbevették a határőrt hogy vagy azonnal átenged minket vagy meglincselik. (Ezek közül 5-en ott laktak Szeged környékén és a családot már 3 órája odarendelték magukért. Ott voltak 15 percre a családtól és nem engedték őket haza. Ennyi idő alatt gyalog elsétálhattak volna.) A lényeg, hogy a fenyegetés bevált, átirányítottak minket az EU sávba és kb 15 perc múlva Magyar földön voltunk. De teljességgel állíthatom, hogy a Magyar határőr a legrosszabb állatfajta. Minden évben itt állunk a leghosszabb ideig.

# 5500
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192783 Üzenet linkje2012-08-03 13:30:19  Válasz a #192760. hsz-ra Előzmény #192760

Szia feca!

Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszettek a dolgaim. Zakynthos egy picit más mint a klasszikus Görögország, de hidd el ez is nagyon fog tetszeni. Nekem rosszabb volt, mert én ismertem a szárazföldet és az után kellett pár nap, hogy átálljak a szigeti életformára icon_smile.gif De miután ez megtörtént már nagyon élveztem a dolgot és nagyon jól éreztem magam icon_smile.gif
Meg fogsz ferőződni ne aggódj icon_smile.gif Köszönöm a jókívánságokat én is bízom benne, hogy ha máskor nem, jövő nyáron ismét eljutok ebbe a csodálatos országba icon_smile.gif

# 5501
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192784 Üzenet linkje2012-08-03 13:36:29  Válasz a #192777. hsz-ra Előzmény #192777

Szia csicso!

Nos igen icon_smile.gif Szerencsére vagyunk egy páran akik egy életre elkötelezték magukat ezzel az országgal. Nagyon sokszor megkérdezik tőlem, hogy miért mindig ide megyek? Hm... jártam ms országokban is, de valamiért ez az ország fogott meg és mindig ide vágyom. Én is úgy vagyok vele, hogy ha lenne rá lehetőségem kiköltöznék. Nem véletlen hogy van aki 20 éve minden évben Göröghonban nyaral, van aki mindfig ugyanott és mégsem únja meg. Akit elkap ez a kór, azt tudja mit vár és miért eszi annyira a fene, hogy újra ott lehessen. Zakynthoson még soha nem jártam és picit fura volt az első napokban, de aztán ráéreztem az ízére icon_smile.gif A kabócák... jaj istenem... tényleg, mennyire jellegzetes, ahogy a nagy melegben csak úgy zsongnak a fák icon_smile.gif Én is már a határnál lesem a görög feliratokat és érzem... itthon vagyok...
De jó Nektek, ott a vígasz a 3 hét... nekem még hányszor 3 hét, mire újra mehetek icon_sad.gif De nektek nagyon jó nyaralást icon_smile.gif

# 5502
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192785 Üzenet linkje2012-08-03 13:41:27  Válasz a #192778. hsz-ra Előzmény #192778

Szia kotyi!

Örülök, hogy tetszett a beszámolóm icon_smile.gif Igen ezt többször is megjegyeztem, hogy a magyar határőrők szégyellhetik magukat. Minden évben, értsd ahogy írom MINDEN ÉVBEN!!!! megszopatnak minket a magyar határon. A többi határnál van, hogy csak megnézik az útlevelet és el sem veszik, már mehetünk tovább. A görög határon meg sem kellett állni. A macedónok amikor saját buszuk érkezett a határra és nagy sor volt, kinyitott egy másik kaput és odairányította. A magyar a magyar busznak kinyittatta a csomagtatót és feljött a buszra is szónokolni. Én még ilyen undorító bandát nem láttam... Na inkább befejezem, mert csak feldühítem magam. De Zakhyntos akkor is egy jó hely icon_smile.gif

# 5503
Csicso01
Aktív fórumos
Aktív fórumos
64 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192792 Üzenet linkje2012-08-03 14:55:59  Válasz a #192784. hsz-ra Előzmény #192784

Szia Sancho!
Köszi,ígérem megteszünk mindent hogy jó legyen a nyaralás és majd valamelyik kis tavernában iszunk egy Mythost az egészségedre!
A Magyar határőrökkel nekem is tele van a hócipőm,nem elég hogy vezetek néha közel 20 órát hazafelé,még púposkodnak is velem...
Érdekes,ahányszor mentünk Görögbe kocsival,mindig kiszedett minket Magyarokat a Görög határőr hogy menjünk előre,ne várjunk annyit mint a török,szerb,német.Ez is hozzájárul ahoz az érzéshez hogy ott vagyok otthon,mert ők szívesen látnak!És ne búsúljál:Jövőre Téged is ismét vár Görögország!!!!!!!!

# 5504
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192799 Üzenet linkje2012-08-03 18:48:07  Válasz a #192792. hsz-ra Előzmény #192792

Szia csicso!

Épp kérni akartam, hogy ha már úgy is haza mentek, igyatok egy Mythost az egészségemre, de megelőztél icon_smile.gif Előre is köszönöm és Jamasz!

Egyébként azt vettem észre, hogy Zakynthoson olcsóbb a Mythos, mint máshol...

# 5505
Vivien64
Aktív fórumos
Aktív fórumos
136 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192830 Üzenet linkje2012-08-03 22:30:25  Válasz a #192753. hsz-ra Előzmény #192753

Szia Sancho icon_smile.gif Ezt hogy érted ha megtudunk egyezni? Tegyük fel nem én vagyok a hibás, belém jön valaki vagy csak meghorzsol egy kicsit, felhívom a tulajt és mikben kell megegyeznünk?- a tovább menetelben?-erre értetted?-mivel már van biztosítva az autó csak azért kérdem,akkor nem kell kárt fizetnem főleg ha nem én okoztam.....ugyi? icon_wink.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 366 367 368 ... 490 491 492   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu