Sarti
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 12481
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194266 Üzenet linkje2012-08-21 23:26:35  Válasz a #194089. hsz-ra

Szia Tallérka!

Szerintem egy idő után biztos helyreállítják a partot. Én többször voltam Sartin és a többi nyaralóhelyen is és többször takarították reggelente a partokat gépekkel és emberek is zacsiba szedték a szemetet. Biztos kell egy kis idő amíg a tenger is leülepszik az üledékektől, de hidd el nekik sem érdekük hogy rossz hírük legyen, vagy elmeneküljenek a túristák a kosz miatt. Az időjárással sem lesz gond szerintem, hiszen szeptember elején még itthon is jó idő szokott lenni, esetleg este lehet egy picit hűvősebb, vagy kis eső előfordulhat, de ez sem biztos. Szerintem nem kell agódnotok, majd meglátjátok, hogy addigra minden rendben lesz icon_smile.gif

# 12482
Tallér
Aktív fórumos
Aktív fórumos
456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194284 Üzenet linkje2012-08-22 11:16:03 

Köszi Sancho,majd meglátjuk.Mindenesetre én most már úgy vagyok vele hogy majd ha kint leszünk mindent meg tudunk!

Szia Sizu!Mi az Ibusszal megyünk,busszal Békés megyéből indulunk Szegedre.

# 12483
Sizu
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
40 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194303 Üzenet linkje2012-08-22 15:20:52 

Sziasztok!

Egy jó hír: kollégám épp most van Sartin, tegnapi képeket töltött fel, már nyoma sincs a feketeségnek a vízben, ugyanolyan tiszta, mint a tűz előtt!

Tallér, az Ibusszal csak Szegedig, vagy hogy is lesz? Ott átszálltok, igaz? Mi az Apollon-nal megyünk. Még nem tudom, hol szállunk fel, majd jövő héten megyünk be az utazási irodába, akkor kötjük meg a biztosítást is.

# 12484
AGICA2
Törzstag
Törzstag
674 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194315 Üzenet linkje2012-08-22 16:16:01  Válasz a #194303. hsz-ra Előzmény #194303

Nem tudsz egyet -kettőt ide becsatolni??? De ez valóban jó hír, figyelem én is minden nap, a Lányom lassan utazik...
# 12485
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194321 Üzenet linkje2012-08-22 16:41:44  Válasz a #194284. hsz-ra Előzmény #194284

Szia Tallérka!

Látod, már igazolták is amiket írtam Neked. Nem csak bíztatásként, hanem mert tudom, hogy mindent megtesznek azért hogy a nyaralók jól érezzék magukat icon_smile.gif
Szóval most már csak az indulást kell várnotok icon_smile.gif Jaj de jó Nektek icon_smile.gif

# 12486
Threshold
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
49 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194335 Üzenet linkje2012-08-22 17:42:35 

Szia Sizu!

Nagyon várnánk egy páér képet a tusztább partokról!
MÁR NINCS SOK HÁTRA !!!! 2 NAP!

# 12487
PierrKardán
Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194358 Üzenet linkje2012-08-22 21:25:58  Re:

sancho.dl írta:
Látod, már igazolták is amiket írtam Neked.
....

Hááááááát....

Hát nem is tudom, a kosz enyhül, de azt mondani, hogy megszűnt, az az azért erős túlzás icon_rolleyes.gif

Van jó hír, éspedig az, hogy erősen melegszik az idő. Ma Athosz hegyi hajókiránduláson voltunk, két órára kikötöttünk Uranopolisban, egy ottani étterem kerthelyiségében a hőmérő 41,5 fokot mutatott árnyékban icon_eek.gif

Sajna közelről láttuk az Athosz hegyi tűz következményeit, a félsziget erdeinek kb. 10-15 %-a leégett, szóval ha erős szél támad, akkor hónapokig lesz még pernye a tengerben icon_sad.gif

Többen kérdeztétek, hogy mi van a talpamban a tüskékkel icon_redface.gif

Benne vannak, a dilemmám a következő. Nagyon nem zavarnak, járni tudok, olyan érzés, mint amikor valaki felveszi a cipőjét és érzi, hogy van benne egy kis kavics. Biztosításom van, mehetnék orvoshoz, aki azonnal kiszedné a tüskéket. Csakhogy sajnos a tüskék mélyen bent vannak a bőrben, kiszedni csak sebészeti úton lehetne, vagyis kis vágás a bőrben és tüsi már kint is van. Viszont ebben az esetben lőttek a további fürdőzésnek, homokba sem mehetnék, nemhogy tengerbe icon_sad.gif

Szóval pillanatnyilag azt gondolom, hogy tüskék maradnak, ha nagyon zavarnának, akkor utolsó nap go to doktor icon_wink.gif

Volt valakinek tengeri sün-tüske a talpában, amit nem szedetett ki? Mi lett a tüskékkel később?

(Ez ugyanis nem fa-szálka, amit a fehérvérsejtek megesznek, hanem mész-váz, ami elvileg örök életű icon_cry.gif )

# 12488
PierrKardán
Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194364 Üzenet linkje2012-08-22 22:12:08  Re:

sancho.dl írta:
Én többször voltam Sartin és a többi nyaralóhelyen is és többször takarították reggelente a partokat gépekkel és emberek is zacsiba szedték a szemetet.

Nem tudok arról nyilatkozni, hogy évekkel ezelőtt mi volt, csak azt látom, hogy most mi van icon_wink.gif

Minden reggel 7 óra körül bukkan ki a nap az Athosz hegy mögül, ezelőtt az idő előtt kb. 20-25 perccel már kiülünk a parton lévő apartmanunk teraszára, hogy lessük a napfelkeltét. Utána is kint vagyunk, reggelizünk. Lehet, hogy csak az a gond, hogy nem túl régen vagyunk itt, de az elmúlt négy nap alatt mi a partot takarító embert (gépet icon_surprised.gif ) nem láttunk.

Sokan futnak lent a parton, van aki karate gyakorlatokat végez, van aki jógázik, de takarítani senkit se láttunk icon_wink.gif

Azt mondhatjátok, hogy görögellenes vagyok, mert keveslem a takarítást, a szemeteseket a parton.

Mondok hozzá még mást is, ami nem tetszik.

Aki volt már bármelyik nagy észak-olasz turistagyárban (Bibionétól Riccionéig) az láthatta, hogy ott 200 méterenként vannak a Salvataggiok, vagyis a partot felügyelő, mentőcsónakokat is üzemeltető szolgálat állomásai. Ezekben kiképzett mentőszemélyzet van, működő motorcsónakokkal, kommunikációs hálózattal.

Szerintetek Sartin a 3 kilométeres partra hány ilyen mentőállomás van icon_question.gif icon_question.gif icon_question.gif

Láttam két helyen mentőcsónakot, de ember a közelben sem volt. Ráadásul a csónak nem egy kipróbált motorcsónak volt, hanem egy olyan evezős csónak, amelyik vagy tíz éve vízben sem volt icon_cry.gif

A másik kedvencem a "papírt ne dobjunk a WC-be" marketingkommunikáció icon_lol.gif Az indok mindenhol a kétezer éves csatornahálózatra való hivatkozás icon_lol.gif Nem a csatornahálózat a kétezer éves, hanem a görögök mentalitása icon_redface.gif (Sartiban hol van kétezer éves csatorna icon_question.gif icon_question.gif icon_question.gif )

Miért nem szabad a papírt a WC-be dobni icon_question.gif Mert a görögök mindenen spórolni akarnak icon_exclaim.gif Az apartmanok nincsenek a csatornahálózatra kötve, mert drága lenne az apartmantulajdonosok számára (valamint meg kellene oldani a szennyvízkezelést ami drága lenne az önkormányzat részére), ezért emésztő van minden apartman alatt. Ezt az emésztőt szippantják, ha szükséges, ami viszont pénzben kerül, papírtörlőstől meg még több pénzbe.

Minden este látom az Ostraco Hotel gondnokát (?), aki egy hosszú rúddal méri meg a hotel kerítése mellett lévő csonkon keresztül az emésztő telítettségét, majd a mérés után a szmötyibe mártott rudat visszafekteti a hotel oldalfala mellé a földre icon_rolleyes.gif icon_rolleyes.gif icon_rolleyes.gif

Itthon a KÖJÁL (vagy most mi a neve) 50 évre csukatná le az ilyen tevékenység után a mestert icon_smile.gif

Aki azt hiszi, hogy a "ne dobjunk papírt a WC-be" kommunikációt nem tudják a görögök fokozni, az olvassa el az itteni Thassos fórumon többször idézett Thassosi honlapon a magyarázatot arra, hogy miért ne süssenek halat az apartmanokban a vendégek. A honlap szerint nyilván azért, mert a szag zavarja az apartman többi lakóját. Szerintem meg azért nem ildomos halat sütni, mert a görög apartman-tulajok 95 %-a elspórolja a működő szagelszívót az apartmanból icon_wink.gif

# 12489
Deserteagle
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194377 Üzenet linkje2012-08-22 23:35:00 

Sziasztok! Mi 24-én este indulunk Sartira autóval. Arra gondoltunk, hogy Thesaloniki után rögtön belemegyünk a tengerbe, hogy felfrissüljünk a korai órákban és utána mennénk tovább Sartira icon_smile.gif Tud valaki valami beach féleséget, ahol ez kivitelezhető lenne? icon_smile.gif Másik: Vienna apartmanról tud valaki valamit? Köszi!
Üdv:
ATi

# 12490
Sizu
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
40 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194380 Üzenet linkje2012-08-23 06:48:53 

Threshold írta:
Szia Sizu!

Nagyon várnánk egy páér képet a tusztább partokról!
MÁR NINCS SOK HÁTRA !!!! 2 NAP!

Sziasztok!

2-3 nappal ezelőtti kép a partról, nyoma sincs a pernyének:

[/img]https://kepfeltoltes.hu/view/120823/tenger_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[img][/img]

# 12491
Sizu
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
40 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194381 Üzenet linkje2012-08-23 06:51:14 

2-3 nappal ezelőtti kép a partról, nyoma sincs a pernyének:

[/img]https://kepfeltoltes.hu/view/120823/tenger_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[img][/img][/quote]

A képet nem sikerült becsatolni, de img nélkül a linket bemásolva meg tudjátok nézni! Csak ez a kép van, ami kifejezetten a vízről készült, de a lényeg látszik rajta. Remélem, ezzel sikerült megnyugtatnom 1-2 embert. icon_smile.gif
Köztük persze magamat is, mert jövő héten indulunk! icon_smile.gif

# 12492
Napfény
Aktív fórumos
Aktív fórumos
355 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194385 Üzenet linkje2012-08-23 07:40:16  Re:

Volt valakinek tengeri sün-tüske a talpában, amit nem szedetett ki? Mi lett a tüskékkel később?

Szia!

A férjem talpában már többször volt süni tüske,amit lehetett kiszedtem csipesszel,ami bent maradt,az magától szép lassan kijött.Még hetekkel nyaralás után is jött ki néhány itthon icon_razz.gif
Üdv:
Napfény

# 12493
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194386 Üzenet linkje2012-08-23 07:52:19 

pierr!

Én is pont Sartin ugrottam sünbe,tele lett a talpam...a nagyjat kiszedte egy ottani orvos,de maradt 2,ami nagyon benn volt,mire hazajöttünk rá is gyógyult a bőr...elmentem a sebészetre itthon,kivágták,és valami különleges antibiotikumot is szedtem-már nem emlékszem a nevére,-de azt mondták azért kell,mert lehet a sünből olyan méreganyag,ami lassan szivárog,vagy valami ilyesmi volt.Emlékszem kérdezték,hogy nem szoktam-e néha-néha megszédülni,hát persze,hogy rögtön ugy éreztem,szédülök...maga a "műtét" volt 5-6 perc,ami legrosszabb volt,az érzéstelenitő injekció,utána már másnap tökéletesen tudtam járni,mármint nem volt az az érzésem,mint irtad,hogy mindig van valami a cipőmbe...

# 12494
Birsalma
Aktív fórumos
Aktív fórumos
149 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194387 Üzenet linkje2012-08-23 07:57:32 

Sziasztok!

PierrKardán úgy érzem nagyon negatívan állsz a Görögökhöz! icon_smile.gif
ők ilyenek, így kell őket szeretni.
figyusz - mi a 7 nap alatt beázott apartmanba laktunk, nevettünk rajta egyet, mert első nap délben szóltunk a görög tulajnak és 3. nap este 11-kor jött hogy mi is a baj. na de kit érdekel???? nem az én házam, én szóltam neki innentől az ő baja.
Szemetes partot én nem tapasztaltam, pedig mi aztán mindenfelé voltunk Sartin.
Ez ilyen, így kell szeretni.
A Balcsi is olyan amilyen mégis szeretjük!
Légy pozitív és állj úgy a kinti dolgokhoz ahogy ők állnak hozzá, majd később megoldódik icon_smile.gif))))

A holnap indulóknak jó utat és tiszta tengert icon_smile.gif))))

# 12495
AGICA2
Törzstag
Törzstag
674 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194396 Üzenet linkje2012-08-23 09:14:12  Válasz a #194387. hsz-ra Előzmény #194387

Birsalma!

Osztom a véleményed. Így kell szeretni, elfogadni Őket. Bár koszt én sem láttam tízen sok év alatt sehol..., így Sartin sem, bár kukát sem sokat, ebből az adódik, hogy valaki csak takarít, és az emberek is vigyáznak azért a partra. Mi a parton használt szemeteinket zacsiba tesszük, és hazavittük kidobni. Sosem hagytuk a parton szét..

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 832 833 834 ... 1105 1106 1107   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu