Menetrendszerinti busszal szinte mindenhova, mármint településre eljuthatsz.
Gondolom a látványosságok megközelítése érdekel jobban, azokat többnyire egyénileg (pl autóval) vagy a helyi u.irodák szervezésében tudod elérni.
Knosszoszba és Fesztoszba biztosan megy menetrendszerinti busz is.
Köszi Jox! Igen a látványosságok és eldugottabb helyek, kis hegyi falvak érdekelnek a legjobban. Nem szeretném az utazási iroda zsebét gazdagítani, ezért lenne jó, ha tömegközlekedéssel meg tudnám oldani a kirándulásokat.
Üdv.:
Szia Kvalcsi!
Mi tavaly voltunk Krétán, Gouvesben, ez Heraklion közelében van. Knossosba helyi busszal mentünk, Festost már bérelt autóval látogattuk meg, útban Preveli felé. Busszal Knossos tökéletes volt, elõtte megnéztük a múzeumot is Heraklionban. Ha bármi egyéb kérdésed van, szívesen válaszolok.
Üdv,
Mamin
Sziasztok!
Krétára, Hersonissos H. Pela Maria szállóba készülünk június közepén. Valaki járt-e itt, milyen a szálló, az ellátás, a part, az idõjárás, stb?
Én korainak tartom, még igazán nem lehet jó idõ. Aki ismeri a körülményeket, írjon.
Köszi, üdv: Emes
Sziasztok!
Krétára, Hersonissos H. Pela Maria szállóba készülünk június közepén. Valaki járt-e itt, milyen a szálló, az ellátás, a part, az idõjárás, stb?
Én korainak tartom, még igazán nem lehet jó idõ. Aki ismeri a körülményeket, írjon.
Emes, én nem egy hónappal késõbb jártam Krétán, mint ahogy te szeretnél, de az általad írt idõpontban nyaraltam már sokkal (6-700 km-rel) északabbi görög helyeken és szuper hõség volt. Kréta nagyon déli sziget, ebbõl indulj ki....
Sziasztok!
2005 májusában is ott voltam ( máj 16-tól ) - mindenkirõl szakadt a víz.....
Antero, vojandi! Köszi a választ. Tavaly Makrigialoszban voltunk júni elején, de eléggé változatos volt az idõ, esõs borult idõt követõen kicsit kisütött a nap, de a víz igen hüvös volt.
Igazatok van ez valóban jóval délebbi rész.
Üdv: Emes
A neten vannak olyan oldalak, ahol a szállásokat értékelik, olyanok, akik már nyaraltak ott. Elég sok ilyen van a Pela Mariaról, azt írják, hogy mindenért extra kell fizetni (széf, légkondi, TV!), állítólag nem igen beszél a személyzet nyelvet. Egyéb panaszok az étkezéssel kapcsolatban...de mindeki a maga igényei szerint ítél, így én nem veszem szernt írásnak ezeket...