#1947852012-08-28 20:13:19 Válasz a #194735. hsz-ra
Szia!
Aranyos vagy, a Stamatis a beach utolsó háza. Jó messze van a központtól. Két éve voltunk, akkor igazából nem is foglalkoztunk vele, hogy van-e net.
Csend, nyugalom, tenger. Csak ennyire emlékszem, úgyhogy az idén visszamegyünk. Azért, ha arra jársz, érdekelne, hogy szerinted van-e wifi.
#1947882012-08-28 20:22:04 Válasz a #194751. hsz-ra
Szia montypyton!
Akkor te az idén élvez(t)ed a Stamatis nyugalmát! Mi is megyünk jó két hét múlva. Az apartmanban két éve, amikor ott voltunk, elég szerény volt a konyha felszerelése, az egyik konnektor még zárlatos is volt. Csak egy kétlapos rezsó volt, meg egy kis hűtő. Érdekelne, hogy esetleg mikrójuk van-e már? A tulajra sok panaszt olvastam, mi valahogy elkerültük. Igaz, egyszer lekiabált az emeletről, mert szerinte zajosak voltunk(gyerek nélkül, ketten mentünk). Ezt leszámítva,jól éreztük magunkat. Remélem,ez az idén is így lesz. A wifihez simán megadták a jelszót?
Szia!
Aranyos vagy, a Stamatis a beach utolsó háza. Jó messze van a központtól.
Sajna elég hideg van Sartin, de annyira nincs, hogy elsétáljunk Sarti Beach végéig, így sajnos nem tudom megmondani, hogy lett-e wifi abban az apartmanban
PierrKardán úgy érzem nagyon negatívan állsz a Görögökhöz!
ők ilyenek, így kell őket szeretni.
Nos, ma estig azt mondtam volna, hogy alapvetően semmi bajom sincs a görögökkel, de ma este jól átverte a fejünket a egy görög nepper (boltosnak , pláne ékszerésznek nem mondanám semmiképpen sem), úgyhogy kedves Birsalma, igen, valóban nagyon negatívan állok a görögökhöz és meg is van rá az okom
Úgy döntöttünk már az indulás előtt, hogy veszünk pár aranyékszert Görögországban. Megy a polémia itt, hogy érdemes-e aranyat venni, vagy nem. Tisztán gazdasági szempontból nézve nem éri meg itt aranyat venni, az arany Görögországban drágább, mint otthon, de szépek az ékszerek és azért az ember elmondhatja az adott darabról, hogy ezt Görögországban vettük. Tizensok évvel ezelőtt én is itt vettem a barátnőmnek az első fülbevalót, szóval elhatároztuk, hogy veszünk ékszert többet is.
Be is tértünk több ékszerboltba, kérdeztük az árakat. A legtöbb ékszernek nincs kiírva az ára, eleve pofára áraznak, gramm-árra vonatkozó kérdést mereven elutasítják, mondván, hogy fazon ár van.
Ki is néztük, hogy mit akarunk, az egyik boltban a boltos egész elfogadható árakat mondott, de amikor venni akartunk, akkor azt mondta, hogy jöjjünk vissza holnap, mert holnap jön új árú, az árban kedvezőbb lesz. Holnap visszamentünk, akkor azt mondta, hogy nem jött meg a megrendelt árú, jöjjünk holnap. Így ment ez a mai napig, amikor is mondtuk neki, hogy holnap reggel mennünk kell, akkor maradjunk annál, amit korábban mutatott. Erre volt pofája a korábban mondottnál 50 %-al magasabb árat mondani a kinézett darabra
Mondtuk neki, hogy korábban milyen árat mondott, erre görögül kiabálni kezdett, a fene se értette, hogy mit és onnantól nem volt hajlandó a görögön kívül semmilyen más nyelven sem érteni.
Vállalva az esetleges jogi következményeket is (tanúm van az eseményekre!), leírom, hogy nagyon NEM javaslom, hogy bárki is ékszert vegyen a Sithon Gold nevű ékszerboltban. Ez a bolt sajnos a főutca legforgalmasabb részén van, közvetlenül a Sithon Travel mellett, az Ovelix-el szemben, úgyhogy elég forgalmas hely Az eladó egy őszes, fekete hajú fickó, egy közönséges csaló
Eddig azt hittem, hogy a görögök ügyeskedő, de alapvetően becsületes emberek, de ezután az a véleményem, hogy bizony ott verik át a külföldieket, ahol tudják Most nem írok többet, mert később esetleg bánnám a negatív véleményt, de most aztán tényleg eléggé görögellenes a hangulatom
PierrKardán!
Teljesen igazad van ezzel az ékszerbolttal kapcsolatban, nekünk az idegenvezetőnk fel is hívta mindenkinek a figyelmét, hogy ne vásároljon ott. A trükk az, hogy elutazás előtti napon vegyed meg az ékszert, ami nem biztos, hogy arany vagy ezüst, mert az elutazás napján már nem tudsz vissza menni hozzájuk, a nyitvatartási idő így van kitalálva. Azért élvezzed a nyaralás szépségeit is.
#1948022012-08-29 07:52:36 Válasz a #194793. hsz-ra
sziasztok!
sajna erről az ékszerboltról nekem is csak negatív tapasztalatom van.
nekünk két héten át hajtogatta, hogy jöjjünk vissza holnap mert akkora biztosan meglesz a hőn áhított darab.
az utcán lévő ezüst ékszereket áruló lányok kedvesek voltak, a fekete hajú csajszi aki mellesleg magyar, nagyon kedves volt, de a tulaj egy "zsidó" már bocsánat. hazudozott összevissza.
a főtéren lévő ékszerboltot próbáltátok? (a nagy gyógyszertár mellett)
nagyon készségesek voltak, ott is van egy magyar lány aki az üzlet előtt a szórólapokat osztogatja és tud segíteni.
mi karkötőt szerettünk volna venni, de csak nyaklánc méretű volt, de azt mondták, nem gond, 10 perc és karkötő lesz belőle.
#1948062012-08-29 08:43:03 Válasz a #194793. hsz-ra
Jó, hogy nem vásároltatok, mert ki tudja, miből lett volna az arany!
Idéznék egy másik fórumról:
"szeretnék figyelmeztetni minden kedves Sartira utazót, hogy ha sartin ezüstöt szetetne vásárolni azt semmiképp ne tegye a SITHON GOLD ékszerboltban mert én sajnos vásároltam ott egy nyakláncot és egy karkötőt és mindkettő VAS 2 hét elteltével lekopott róla az "ezüst" bevonat ami valószinüleg csak rá volt fújva 40+25 E veszett kárba . Ráadásul a kaarkötőt ajándékba vettem és most égek miatta! Egy kis keserű emlék az amúgy csodálatos és felejthetetlen nyaralásunkból."
Én 2 évvel ezelőtt vásároltam egy aranyláncot és egy medált a buszmegállóval szembeni található ékszerboltban, a Karpouzaki koktélbár mellett. Semmi gondom nem volt, ez egy családi bolt apa és fia vezeti. Nagyon kedvesek, többször is voltam náluk. Az áraik nem a legolcsóbbak, de lehet alkudni. Idén visszatértem Sartira anyukámmal aki szintén szeretett volna ékszereket vásárolni. Ismét ebbe az ékszerboltba mentünk, ahol az eladó megismert, kérdezte meg vagyok-e elégedve a lánccal és a medállal? Természetesen megvagyok, azóta is viselem. Anyu ezüst karkötőket és gyűrűket vett. Azóta is hordja és amit ajándékba vitt, azokkal sincs semmi gond. A Sithon boltban már azért sem akartunk vásárolni, mert bár az árak kedvezőbbek talán, de sosem vásárolok olyan boltban, illetve nem kajálok olyan étteremben amit az utazási irodában ajánlanak, mert általában a kuponnal kapott kedvezőbb árnál sokkal olcsóbban tudok vásárolni vagy vacsizni ha magánúton simán bemegyek egy másik étterembe Ezt tapasztalatból írom Ja... végül is anyu vett egy karkötőt a Sithonnál is, de szerencsére azzal sem lett semmi gond. Igaz nem utolsó nap vettük és a végén még egy ezüst gyűrűt is nyert egy tombolán. Viszont ami tapasztaltam és ezekután így teszek. Görögországban nem szabad aranyat vásárolni, mert aranyárban adják
A medál az oké, hiszen ez egy meander vonallal körbevett medál, aminek az egyik oldalán a Parthenon van, a másik oldalán Nagy Sándor. De a láncot itthon olcsobban meg tudtam volna venni, csak sokkal vastagabbat is kaptam volna. De hát ugye a túrista milyen? Ez onnan van, tehát megérte A lánc picit rövid volt, így másnap estére toldottak hozzá. Ezért nem kértek felárat és a végén több mint 40 EUR-t le is alkudtam. Tehát őket bátran merem ajánlani.
Mindenesetre érdemes tényleg nagyon körbenézni, és ha ilyen problémák adódhatnak, akkor nem megvárni az utolsó napot, hanem még közben megvenni, ha úgy is arról volt szó,hogy lesz ékszer vásárlás...
#1948212012-08-29 14:34:44 Válasz a #194788. hsz-ra
Tóthnéni! Mikró nincs,edények voltak,de mi mindig viszünk magunkkal legalább egy teflont,egy kis lábast,és vittünk éjjeli lámpát is,szerencsénkre,mert az emeleti részen nem volt. Pierr Kardán,megértelek,nem mind arany,ami fénylik,és az emberi görénység néha határtalan,ami szomorú. Vigasztaljon,hogy engem pl.tengeri rablók vertek át,dühöngtem,de túléltem.
Sziasztok!
Szept. 7-én indulok Sartira 2 hétre. Milyen lesz az idő? Ahogy nézem az előrejelzést, 23 és 28 fok között fog ingadozni. Hosszú ruha ajánlott?
a főtéren lévő ékszerboltot próbáltátok? (a nagy gyógyszertár mellett)
Szia!
Igen, végül ott vettünk egy karkötőt. Annál is inkább, mert 13 évvel ezelőtt is pont ott vettem a barátnőmnek egy fülbevalót
Amúgy sajnos az éjszaka hazaértünk. A víz tisztul, de a hétfő este nagy szép következtében kedden nagyon hullámos volt a tenger, rengeteg piszkot hozott megint ki. Ráadásul hideg is volt a levegő, a víz meg méghidegebb. Szerda délelőtt már megint szép idő lett, de ezt már azok élvezik, akik most ott vannak.
Jó nyaralást mindenkinek, remélhetőleg az idő még egy hónapig jó lesz, ha nem hullámos a tenger, akkor a víz is tiszta már
Van TV, légkondícionáló, hűtő, villany reugeot (rezsó ), van ágynemű, annyi főre evőeszköz-pohár-tányér, ahány fős az apartman, van egy lábas meg egy serpenyő (nem teflonos), van egy nagykés meg egy merőkanál.
Konyharuhát, abroszt, vágódeszkát, mosogatószert, szivacsot, teflonserpenyőt, (kávéfőzőt), éles késeket, poharakat azt vinni kell.
Vinni kell (vagy helyben megvenni) a fűszereket, az olajat stb.
Törölközőt, szappant, tusfürdőt, tisztálkodószereket szintén vinni kell. Adnak egy adag WC papírt, ha nem tudod beosztani a hétre, akkor vinni, vagy venni kell
Széfet, vagy mikrosütőt görög apartmanban még nem láttam...