Sarti
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 12556
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Tallér
Aktív fórumos
Aktív fórumos
456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194904 Üzenet linkje2012-08-30 18:40:24 

Nahát el jött az én időm is,holnap indulás!!!!Nagyon remélem hogy a szél is elkerül bennünket így a víz is tiszta marad.Na és persze a lényeg hogy jó meleg lenne már!!!!Jaj csak már holnap lenne és a határokon is csak keveset kellene várni!!Túl sok kérésem van?Na de erre várok 1 éve!!!
# 12557
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194908 Üzenet linkje2012-08-30 20:24:54  Válasz a #194904. hsz-ra Előzmény #194904

Szia Tallérka!

Nagyon jó utat és nagyon boldog napsütéses nyaralást kívánok! Majd drukkolok, hogy jó idő legyen, de biztos klassz lesz! Üdvözlöm Sartit icon_smile.gif

# 12558
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194909 Üzenet linkje2012-08-30 20:25:37 

Minden holnap indulónak jó utat és nagyon csodás nyaralást kívánok!
# 12559
Kittina89
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194937 Üzenet linkje2012-08-31 10:46:51 

Sziasztok!
Szerda délután érkeztünk meg Sartiról. Mi most voltunk először itt és nagyon jól éreztük magunkat. Nagyon szép hely az egész félsziget. Irigylem azokat akik most mennek még csak, ide bármikor szívesen vissza mennék. Az utazással is minden rendben volt, jó volt a társaság, jók voltak a sofőrök és a határokon is minden rendben ment. A leghosszabb várakozási idő kb 1,5 óra volt, ez is csak azért mert a mi buszaink előtt állt még kb 5-6 másik busz. De így is jó időt futottunk (szerintem), mert Pécsről nem volt 19 óra volt az út Sartiig. Az ottani emberek nagyon kedvesek, a nagy sárga üzletben a pénztáros néni még a köszönéseket is tanította nekünk. Negatívummal velük kapcsolatban csak 1 helyen találkoztam, amikor elmentünk Athosz kirándulásra és Ouranoupolisban megpróbáltak minket egy étteremben átverni. Kicsit kiegészítették a számlánkat, még jó, hogy ott volt az idegenvezetőnk és észre vette! Az összeg nem volt vészes, pár euró, de hát akkor is...
A még ezután indulóknak szép időt és persze jó pihenést kívánok! icon_smile.gif

# 12560
Kiriakis
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
29 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194982 Üzenet linkje2012-09-01 18:58:03 

Sziasztoook

Tudtok esetleg valami friss infót a víz tisztaságáról? Láttam illetve olvastam pár hete még észlelhető volt a tűz miatt hogy a partra kihordta a fekete maradványokat.
Mi Pénteken indulnánk,remélem addigra javul a helyzet icon_smile.gif)

Köszönöm a választ előre is!! icon_smile.gif

# 12561
Titi68
Törzstag
Törzstag
835 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195000 Üzenet linkje2012-09-01 23:37:51  Válasz a #194793. hsz-ra Előzmény #194793

Szia PierrKardán!

Végigolvastam az utóbbi 8-10 oldalt, mert felkeltette az érdeklődésemet, a tűz utáni helyzet, amiről írtál. Nem akarok vitát szítani, de van két kijelentésed, amivel nagyon nem értek egyet!

Idézet:
Eddig azt hittem, hogy a görögök ügyeskedő, de alapvetően becsületes emberek, de ezután az a véleményem, hogy bizony ott verik át a külföldieket, ahol tudják

Nem kellene egy boltos átvágási kisérlete miatt az összes görög embert leminősíteni! Ezt azért durva kijelenteni egy ember miatt!
Rengeteg becsületes görög emberrel találkoztam az évek során, akik messze nem ilyenek, sőt! Többek között az emberek miatt megyek oda sok éve megtántoríthatatlanul, és sok embert megfertőztem ezzel az utóbbi 20 évben! Én kifejezetten becsületes, vendégszerető és barátságos népnek ismertem meg őket! Mindenhol vannak kivételek, egy-két emberből nem kellene általánosítani!

A másik dolog, amiben nem értek egyet:
Idézet:

...Takarítják ?!?!
A partokat ?!?!?!?!
Voltál te már Görögországban? Láttál már görögöt közelről???
Elmondom, hogy Sartiban kb. 2 - 2,5 km hosszú a "beach". Ezen a szép hosszú beachen egyetlen darab szemeteskuka sincs kitéve! Ha lenne szemetes, akkor azt valakinek a helyiek közül, vagy a helyiek megbízásából üríteni kellene. Az pedig munkával jár, olyat a görögök még véletlenül sem csinálnak

Szóval tény, hogy Görögország nem Svájc, de szögezzük le, hogy az egy négyzetméterre jutó bunkó turisták száma is többszöröse, mint Svájcban!
Tisztelet a kivételnek, de ugye lefelé még bírják cipelni a szendvicset, cigit, sört, de miután elfogyasztotta már nem fér bele egy zacsiba, hogy hazaérve ki tudja dobni. Ne mondd már, hogyha lenne szemetes, akkor aki most otthagyja a szemetet, az minden szál cigi és minden sör után felemelné a valagát, és menne 100 métert a következő szemetesig!
Ahol fizetni kell a napernyőkért és ágyakért, ott rendben is vannak a partok általában. Olyat is több helyen láttam, ahol egy géppel átrostálják felső pár centit reggelente. A Halkidikin nem jellemző, de régen pld. Paralián, és délebbre több helyen láttam ilyet.
Igaz, hogy nem Sartiban, hanem Vourvourouban, Tolóban, Krétán és sok más helyen láttam, hogy mennyire rendben tartják az apartmanok udvarát és környékét, takarítanak, locsolnak, söpörnek, füvet nyírnak. A parton levő apartmanoknál takarítják az előttük levő partot is (nem privát strand!), sokszor láttam, ahogy reggelente átgereblyézték. A keritésen kívül már sok minden másképp van! Én is láttam Sartiban, hogy az építési törmeléket leborították a kikötő felőli végén a városnak, szégyen, hogy nem takarítják el!
Nem értek egyet azzal, hogy a görögök nem dolgoznak! Rengeteg melót elvégeznek, amit a nyugati országokban csak a bevándorlók, vagy a színes bőrűek végeznek el. A maga kis vállalkozásában (a vidékiekre értem) a többség tisztességesen dolgozik. Az viszont tény, hogy ami nem az övék, azzal nem sokat foglalkoznak. Maradva Sartinál: irtózatos turista tömeg megfordul ott évente, mégsem tudnak egy tisztességes játszóteret, leburkolt parkolót csinálni, csinosítani, vonzóbbá tenni a falut. Kevés helyen foglalkoznak (főleg az egyébként alig lakott falvakban), hogy sétányokat, parkokat építsenek, sok helyen még járda sincs. Az üres telkek el vannak hanyagolva, nem kérik számon a gazdájuktól, hogy legalább a szezon kezdetén vágják le a gazt, és takarítsanak.

Szerencséjük van az adottságaikkal, főleg a tengerrel és a tengerparttal, de nem becsülik meg eléggé. Ha így érted, amit írtál, akkor azzal egyetértek!

A süntüskékről csak annyit, hogy egyszer belerugtam egy süntelepbe, az egyik talpam úgy nézett ki, mintha sün lenne. A lényeg, hogy nem mentem orvoshoz, amit tudtunk kipiszkáltunk, de sok csak később került elő, az utolsó darab karácsony körül, egy hólapátolás utáni hosszú forró fürdőzés után jött ki, nekem semmi gyulladást nem okozott.

Mint mondtam, nem akarok vitát a fentiekből, ez csak az én véleményem!

# 12562
Titi68
Törzstag
Törzstag
835 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195001 Üzenet linkje2012-09-01 23:42:53 

Ja, én is észrevettem, hogy a hosszabb ideig írt hozzászólások elküldése után hibát jelez a fórum motorja. Az előző is elszállt volna, de mostanában már automatikusan kimásolom elküldés előtt, nehogy elszálljanak pótolhatatlan hozzászólásaim. Nagy kár lenne értük! icon_lol.gif
# 12563
PierrKardán
Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195010 Üzenet linkje2012-09-02 10:47:07  Válasz a #195000. hsz-ra Előzmény #195000

Szia!

Nem kívánok vitába szállni veled, az én írásaim az én véleményemet tükrözik, én kicsit sarkosabban látom a helyzetet, mint te icon_wink.gif Azt is nagyon furának látom, hogy Sartiban nincs nevük az utcáknak. Nem tudom, hogy ez az igénytelenség miatt van, vagy az esetleges megszállókat akarják összezavarni, de engem zavar, hogy nincs nevük az utcáknak.

Abban is más a meglátásom az itt korábban véleményt formálóktól, hogy ők a demokrácia elleni merényletnek állították be azt, hogy egyes helyeken a megállást lehetetlenné tévő karókat helyeztek el. Szerintem igenis szükség volt Sartin jópár helyen korlátozni a megállási lehetőségeket. Sartin mind a közlekedésben, mint az autók parkolásában az őskáosz állapota uralkodik.

Az apartmanunk teraszáról két utcasarkot is jól láttunk. Rengeteget ücsörögtünk kint a teraszon, tehát volt alkalmam bámulni a közlekedést. Tudni kell, hogy a kereszteződések 99 %-ában semmilyen tábla nincs, de a jobbkézszabályt sem ismerik. Egyszerűen képtelen voltam rájönni, hogy a kereszteződésekben mi határozza meg az áthaladás sorrendjét. A külföldi autósok szemmel láthatólag a jobbkézszabály szerint próbáltak menni, de a helyiek ezt nem is értették icon_lol.gif

Koccanás, vagy baleset egy sem volt, de ez inkább a kb 4 km/h sebességnek köszönhető, mint a szabályok betartásának. Dudálást volt sokszor, az akkor volt, amikor egy külföldi jobbról érkezve azt hitte, hogy neki van elsőbbsége, de a másik irányból érkező görög egy nagy dudálással hozta a tudomására, hogy téved icon_rolleyes.gif

A másik áttekinthetetlen dolog a parkolás és az esti közlekedés. Sarti (és sok más görög üdülőfalu) főutcája este tele van sétálókkal, ennek ellenére az autósok és főleg a motorosok este is ott mennek közöttük. Nem akarok megint olasz példát hozni, de ott a legtöbb üdülőhelyen este a sétálóutca nagyon szigorúan le van zárva a járműforgalom elől. A keresztutcákon is tilos keresztezni a sétálóutcát, olyannyira, hogy amikor egy olyan apartmanban voltunk, ami a sétálóutca és a tenger között volt, akkor az apartmanban adtak olyan 10 nyelvű figyelmeztetést, hogy ha este el akarunk valahova autóval menni, akkor 8 óra előtt álljunk át az autóval a sétálóutcán túlra, mert különben nem fogunk tudni autóval átmenni a sétálóutcán.

Én bizony Sartin is lezárnám este 8-kor a sétálóutcát, mondjuk New Sarti és nagy parkoló közötti részen csak az autósoknak, beljebb pedig a motorosoknak is megtiltanám a közlekedést. A nagy parkolónál engedném a keresztirányú áthajtást. Van utca párhuzamosan a sétálóutcával, menjen ott a forgalom.

A parkolásban is rendet kéne vágni, mert mindenki ott áll meg, ahol az autója fizikailag elfér. Hogy ez mást mennyire zavar, az nem érdekel senkit. De ezt nem is folytatom, mert egy korábbi kezdeményezés a parkolás szabályozására akkora felzúdulást keltett, hogy csak na (csak azt nem értem, hogy itt a fórumon kiket zavarhatott ez a rendcsinálási kísérlet icon_question.gif, mert a turistákat biztosan nem).

# 12564
Sizu
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
40 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195013 Üzenet linkje2012-09-02 12:01:48 

Sziasztok!

Megérkeztünk. Lerobbant a buszunk Szerbiába, 5 órát álltunk. Aztán egy másik busz jött értünk.
Tegnap délután fél 5 körül érkeztünk meg, elfoglaltuk a szállásokat.
A víz tiszta, a parton olyan minimális nyoma van a pernyének, hogy ha nem tudnánk, hogy volt tűz, ebből nem derülne ki.
Egy felhő sincs az égen!
Dina apartmanba jön vki jövő héten?

# 12565
Wanadyum
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
33 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195014 Üzenet linkje2012-09-02 12:07:33 

Szia Sizu!
Milyen a víz? Hány fokos?
Jó nyaralást kívánok!

# 12566
Titi68
Törzstag
Törzstag
835 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195015 Üzenet linkje2012-09-02 12:17:46  Válasz a #195010. hsz-ra Előzmény #195010

Ezekben a dolgokban valószínűleg igazad van, de mi köze ennek az általam kifogásolt gondolataidhoz?

Tudod, azt írtad, hogy "a görögök ott verik át a külföldieket, ahol tudják" és "a görögök nem takarítják a partokat, és amúgy is, még véletlenül sem végeznek munkát"

Én ezekkel a kijelentéseiddel nem értek egyet!!!
A közlekedés, parkolás és a sétálóutcák rendje kevésbé érdekel! Mivel nincs baleset kár is lenne túlszabályozni, legalább nincs tele rendőrrel! Mondjuk a bevásárló utcák környékéről tényleg kitilthatnák a járgányokat este!

Van véleményem úgy általában Sartiról, nem is járok oda nyaralni, csak átruccanok pár órára. Teljesen megértem, hogy sok mindenkinek pont az tetszik benne, ami nekem kevésbé, és épp ezért megy oda, de ez nem baj, sőt, így kerek a világ!

# 12567
Gyongyhalas
Aktív fórumos
Aktív fórumos
65 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195016 Üzenet linkje2012-09-02 12:36:19 

Sziasztok!

Kinek a Pap kinek a Papné!

Ez jutott elsőre az eszembe....Nem is olyan régen egyesek riogattak minket ne menjünk Görögországba mert juj meg jaj meg igy meg úgy....
Na mi voltunk és jól éreztük magunkat ,pedig nem is az első utcában laktunk és nem a tengerparti erkélyen kávéztunk.
Görögország más és kész ,aki rendezkedni akar az menjen oda és próbálja meg ,de minek kritizálni egyes dolgokat ami olyan amilyen...Elfogadod vagy menj máshová,( speciel olaszokhoz soha nem mennék de ez az én ügyem) és nem kezdem el sorolni ,nekem mi nem tetszik ott.
A válság még tart Görögországban !!!!A szemetesek bérét egyharmadával csökkentették sartiban ezt az apartman kiadójától tudjuk ....1200 ról 800 ra ja ,hogy ez is sok ??? Márakinek!!! Nekik még a munka kedvük is megmaradt ami szerintem csoda.Nálunk kevesebbért is utcára mennének.
Szerintem a válságból nem sokat éreztünk mi turisták ....Talán ezért kellene dicsérni a Görögöket.
Ez megint saját vélemény!!!!Nem tetszik ne olvasd!
ÜDV

# 12568
Nagyneagi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
55 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195017 Üzenet linkje2012-09-02 12:58:39 

Sizu, jo pihenest Nektek! Melyik irodaval utaztatok? Van egy tippem...

PierrKardan, remelem azert talaltal pozitivumot is a nyaralasod alatt. Tudod sokan osszetennek a kezuket, ha egyaltalan eljutottak volna tengerpartra iden. Utcanevek miatt bosszankodni, ááá, hihetetlen.

# 12569
Tothneni
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
47 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195029 Üzenet linkje2012-09-02 16:44:51  Válasz a #195013. hsz-ra Előzmény #195013

12 nap múlva indulunk. Remélem,a mi buszunk -- Apollon Travel -- nem fog lerobbanni.
# 12570
Tothneni
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
47 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195032 Üzenet linkje2012-09-02 16:51:37 

Az jó, hogy már alig lehet észrevenni a tűz nyomait. Lényeg, hogy jó legyen az idő, meleg a tenger, s legyen gyros! Sem az ékszer, sem az ügyeskedők nemigazán érdekelnek. A boltban, vendéglátóegységben -- mint itthon is, a számlát átnézzük, ha nem stimmel, szólunk. Sajnos elég gyakran a hazai kereskedők, vendéglátók is megpróbálnak trükközni. Úgy gondolom, bárhol a világon találhatunk ilyeneket. Megváltoztatni nem tudjuk őket, de arra lehet vigyázni, hogy bennünket lehetőleg kár ne érjen. Egyébként meg tudomásul kell venni, hogy ilyen is van. Ettől még szerencsére nem lesz rossz -- nem kell, hogy az legyen egy nyaralás.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 837 838 839 ... 1105 1106 1107   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu