A masodik hetem utolso napjan is sut a nap, igaz kisse huvos a levego, de eddig minden nap lehetett furodni. Eddig 2 ejszaka volt vihar, de az rettento volt. Maria studioban lakunk Skala Potamiasban, a csaladbarat, kertes 5 szobas hazban. Remelem hazafele rovidebb lesz az utunk, es a szerbek nem szeretik a sorbaallast. Apollon soforei keszsegesek voltak, nem kulonben mi utasok is megerdemeljuk a dicseretet.
Jovore ugyanitt a jo Isten es a Szerencsejatek Zrt. segitsegevel
Messinia (és persze minden Thassos rajongó)! Ezt a webkamerát egy héten legalább 2x megnézem. Mindig más - délelőtt és délután is - és mindig rájövök, hogy ez önkínzás.
http://www.go-thassos.gr/thassos-webcam/golden-beach/webcam.html
Sírni tudnék néha a honvágytól, csak nézem a parton heverészőket, a tengert. De olyan gyönyörű, hogy elszakadni nem lehet tőle!
#1955412012-09-21 19:28:54 Válasz a #195533. hsz-ra
Kati, ne aggódj, nem vagy egyedül a honvágyaddal, a kamerát én is mindig nézegetem.
Jön az ősz, a tél, és majd lehet nosztalgiázni a fényképekkel, meg a videókkal.
De olyan gyorsan el fog telni egy év, és hipp-hopp újra ott leszünk.
#1955642012-09-24 11:03:00 Válasz a #195541. hsz-ra
Messinia, tudom ám, hogy nem vagyok egyedül ezzel, hogy őszinte legyek, bármelyik szigetre most ebben a pillanatban elindulnék. Csak most Thassos a szerelem, mert ott voltam utoljára.
Őszintén bevallom, elfelejtettem a gmail-es belépőmet és jelszavamat, így nem tudok feltölteni ide képeket a Picasa-val. Bár, elnézegetve a többiek képét, alig tudnék újat mutatni, mert visszaköszön az általam készített képek többsége.
#1955652012-09-24 12:38:59 Válasz a #195564. hsz-ra
Szia Kati!
És sehogy nem lehet megoldani igy a gmail-es belépésedet? Nem baj, ha ugyanazokat a tájakat, helyeket fényképezted, de nem biztos, hogy ugyanúgy, ugyanabból a szögből! Olyan szomorkás ez az őszi idő, ilyenkor jólesik napsütötte helyeket nézegetni, hacsak képen is.
Most nekem is nagy szerelem lett a sziget, és nem azért mert ott voltam utoljára, hanem valamiért más, mint a többi hely, pozitiv értelemben természetesen.
#1955672012-09-24 13:51:09 Válasz a #195565. hsz-ra
Messinia!
Próbáltam már, de annyi kérdést tesz fel, hogy feladtam. Lehet, egyszerűbb lenne egy új gmail fiókot nyitni. A képeket meg feliratozni kéne, és egyszerűen erre most nincs időm. Csak erre a néhány sorra, hogy válaszoljak neked. De azért valahogy megpróbálom majd megoldani. Gondolod egyébként, hogy a sokadik thassosi album érdekelné a hellaszosokat? Hiszen már annyit láttak.
#1955732012-09-24 15:41:10 Válasz a #195567. hsz-ra
Engem tuti érdekel, és szerintem más is van igy ezzel.
Hiszen itt annyi egyforma album van, mármint ugyanarról a helyről nagyon sokan készitenek képeket, és mégis megnézik az emberek.
De ha csak valami nyilvános albumba felteszed, az is jó.
Lehet, hogy tényleg az a legegyszerűbb, ha csinálsz egy új mailes fiókod, és nem szenvedsz vele tovább.
Benézek még a héten, ha lesz időm, de már munka van ezerrel, pedig sokkal szívesebben olvasgatnám a fórumot.
Megérkeztem. Most sem volt rövidebb utunk, mint odafele./határtól, határig 21 óra/ Jó társaság volt, semmi probléma az Apollon busszal. Velünk utazott a szüleivel egy 2 éves korú gyerek is, nagyon aranyosan viselkedett. Mindegy, de nekem akkor is az a véleményem, hogy nem tenném ki ilyen útnak a gyerekemet. Aztán nem csodálom, hogy tantervbe több testnevelés órát vesznek fel. Tisztelet a kivételnek, de a velünk utazó fiatalok úgy beöltöztek ahogy elhagytuk Görögországot mintha nem szeptember lenne, hanem mondjuk november.
Más. Most először készültem „görögből”. Egész jól olvasom a görög betűket, - dalfordítás topicból tanulgattam. Kb. 20 szót megtanultam görögül, és szótár is segített. Jó érzés volt ha értették, hogy mit akarok. /ha mosolyogtak is rajta/ Nem így a társam, Ő magyarul és németül. Persze a német is jól megy a szigeten, mert sokan dolgoztak kint Németországban. A háziak nagyon kedvesek voltak, jó ismerősként kezeltek, hiszen többször voltam náluk, sőt más apartman után is őhozzájuk tértem vissza. A ház asszonya, ha úgy adódott vitt bennünket a privát utjaira is. Ezért egy csöppnyi betekintésem lett két görög otthonba. Az árak ott is mennek felfelé, de a kereset/ár arány sokkal jobb lehet mint nálunk. A legtartalmasabb görög nyaralásom volt az idei, bizonyára része volt a jó kivánságoknak is, köszönöm
Köszi, Messinia!
Igen, szerencsésen hazaérkeztem, bőröndömben egy szép darab márvánnyal, mint mindig. Mikor meglátták az itthoniak azt mondták, kevés még a sírkőhöz, vissza kell mennem Akkor jó pár út van még előttem
#1956172012-09-27 09:39:02 Válasz a #195595. hsz-ra
Szia Vikso!
Márványt én is hoztam, igaz csak kisebbeket, pl. a teknősöm kifejezetten örült neki, imád rá kimászni napozni, szóval egy az övé lett.
Márvány kavicsokat is hoztam, szimplán le volt öntve az út szélén Potamia felé egy hatalmas halommal, gondoltam jó lesz valamire. De még azóta is úgy van még nincs ötletem hová tegyem.
Szép napot:
Messi
Szia Bottakati!
Igazán gyönyörű képeket tettél fel Thassosról, látom már mit kell jövőre megnézem, bár elég hosszú lesz a lista.
Mondtam is a páromnak, hogy egy hét kevés lesz, minimum tiz napra kell mennünk.
Csak múlna el minél hamarabb ez a lehangoló téli időszak...
#1961682012-10-27 22:00:14 Válasz a #196163. hsz-ra
Szia Melus!
Igen, ebben az időszakban, az a legjobb, ha a nyári emlékkel nosztalgiázunk. A thassosi videónkat még csak kétszer láttam, de szerintem elég sokszor elő fog kerülni mostanság..Alykiről készitettük a legtöbb részt, azt nem tudom megunni.
Katinak a képeire gyorsan adtam is egy ötöst, annyira jólesett nézegetni őket.