Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 9571
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198958 Üzenet linkje2013-02-12 19:24:17  Válasz a #198940. hsz-ra

Szia lililuca!

Erről nem tudtam, hogy Korfuról is megy hajó, de ha jól értelmezem ez fakultatív kirándulás lenne és éppen ezt szerettük volna elkerülni. Tapasztalatunk szerint a saját kirándulások általában jobban sikerülnek és kevésbé strapásak...

# 9572
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198959 Üzenet linkje2013-02-12 19:39:48  Válasz a #198941. hsz-ra Előzmény #198941

Szia gaby955!

Most már sokan sokfélét írtak, remélem sikerül majd valamit kideríteni icon_smile.gif
Nem tudom az utazási irodában mennyire értékelik ha nélkülük szeretnénk elmenni kirándulgatni, de eddig minden évben sikerült összehozni és nagyon jó kis kalandjaink voltak icon_smile.gif Abban bízom, hogy azért mások is mennek és jönnek arrafelé, talán úgy könnyebb lesz. Eddig minden buszozásnál a helyiek közül is volt aki arra jött, csak őket kellett figyelni...

# 9573
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198961 Üzenet linkje2013-02-12 19:47:12  Válasz a #198944. hsz-ra Előzmény #198944

Szia pévi!

Nem tudom hány féle ilyen halacska van, de azt tudom, hogy múlt nyáron már zavaróak voltak a végén és volt aki ki is rohant a vízből miattuk icon_smile.gif A városban viszont külön üzlet volt azoknak akik csipkedtetni akarták magukat icon_smile.gif
Nekünk a végén már akkor is jöttek, amikor mozogtunk. odajöttek, haraptak aztán ha megmozdultunk kb. 2 cm-re eltávolodtak és már fordultak vissza és még menet közben megtörténtek az első rágások...
Már tényleg kellemetlen volt. A süniktől annyira nem tartok, mert ahogy megfigyeltem főleg a sziklákon ücsörögnek. egyszer nyúltam bele sünibe, de az is azért volt mert fel akartam szedni a helyéről és a vízben nem tudtam rendesen felmérni a távolságot, így pont belenyúltam...
A kamerát majd megpróbálom megkeresni, bízom benne, hogy a leírás alapján meglelem, de így amikor az ember még nem volt, olyan bizonytalan tud lenni mindennel kapcsolatban icon_smile.gif
Ahogy néztem Parga partja inkább köves, vagy kavicsos, így többen ajánlották, hogy vigyünk valami cipőt vagy szandált... Na majd kiderül.

# 9574
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198962 Üzenet linkje2013-02-12 19:52:25  Re:

sancho.dl írta:
Szia h.apci!

Köszönöm szépen, eltettem icon_smile.gif

# 9575
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198963 Üzenet linkje2013-02-12 19:58:48  Válasz a #198950. hsz-ra Előzmény #198950

Szia mona!

Sok rosszat hallottam a görög buszközlekedésről, de eddig valahogy mindig megúsztuk a dolgot és eljutottunk mindenhova, ahova szerettünk volna. Mint feljebb írtam is, mindig voltak helyiek is, akik arrafelé mentek és velük könnyebb volt. h.apci küldött egy menetrendet Parga-Igumenitsa között és bizony ott is csak hét közbeni menetrend van. Olyan viszont előfordult hogy az utazási iroda elfelejtett értünk jönni. Ez még régebben volt, amikor Makrygialosról elmentem Athénba fakultatív kirándulásra. Mivel csak hárman voltunk, elvittek minket kocsival Paraliára, ott felraktak minket a buszra és közölték, hogy holnap este mire hazajövünk jönnek értünk... Nos vártunk-vártunk és vártunk. Aztán hívtam egy taxit és hazamentünk... Kiderült, hogy senki nem is tudott rólunk... Aztán még a taxi árát is kaland volt visszaszerezni, mert a kedves idegenvezető hölgyeket nem érdekelte a dolog. Amikor odamentem hozzájuk, hogy ott felejtettek minket, közölte, hogy most nem ér rá. Akkor elmentem a görög főnökhöz aki kifizette még úgy is, hogy a csaj elvette tőlem a számlát. Sőt még egy picit meg is toldotta az összeget...
Szóval van amikor magamban jobban bízom. A halacskákról már írtam, de nekem annyira nem tetszett a dolog. Először még jópofa volt, de a végén már kifejezetten kellemetlen. Nem mindenhol vannak ilyen halacsok, de csak múlt nyáron vált nagyon kellemetlenné icon_smile.gif
Szúnyog problémáim eddig csak Nei Poriban voltak, de ott minden alkalommal. Úgy össze csípkedtek, hogy nem mertek mellém leülni a tavernában icon_smile.gif
Mi augusztus közepén megyünk, remélem azért nem lesz invázió.
Búvárkodni én is szoktam, bár csak szemüvegben és pipával merülök, de így is nagyon sok érdekes dolgot szoktam látni. Sokszor gondolkodom, hogy kellene szerezni egy víz alatti fényképezőt és nagyon klassz képeket lehetne készíteni...

# 9576
Tothneni
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
47 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198966 Üzenet linkje2013-02-12 20:33:03  Válasz a #198920. hsz-ra Előzmény #198920

Köszönöm a gyors választ!

Azért örülök, hogy nem voltak bogarak, és gekko se. Nem nagyon díjaznám a "hívatlan vendégeket". Jobban szeretem messziről látni őket, úgy tudnak nagyon aranyosak lenni.

# 9577
Lililuca
Törzstag
Törzstag
616 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198967 Üzenet linkje2013-02-12 21:34:20 

Igaz, hogy fakultatív a Korfus kirándulás, de kb annyi volt, hogy az irodába befizettük. Aztán a hajó elvitt minket Korfura ott meg mindenki azt csinált amit akart. Csak a megbeszélt időre vissza kellett menni a hajóhoz. icon_smile.gif
# 9578
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198985 Üzenet linkje2013-02-13 19:03:35  Válasz a #198967. hsz-ra Előzmény #198967

Szia lililuca!

Nos ebben lehet valami. Már annyian annyi félét írtak, hogy majd ott kiderül melyik is a legjobb icon_smile.gif

# 9579
Opi064
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
49 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198988 Üzenet linkje2013-02-13 20:23:34  Re:

[quote="sancho.dl"]Szia gaby955!

Nem tudom az utazási irodában mennyire értékelik ha nélkülük szeretnénk elmenni kirándulgatni

Nem érdekli őket és amúgy sincs semmi közük hozzá!
Amúgy mi mentünk át Korfura helyi buszjárattal és kompal, de az a baj vele, hogy az utolsó busz vissza Igoumenitsaból olyan korán indul, hogy beleszámítva a hajó másfél óráját, irtó korai kompal kellett visszajönni, így alig maradt ott időnk mászkálgatni. Én inkább a Paxos, Antipaxos hajózást ajánlanám, nagyon klassz, nem kell az Apollonnal menni, olcsóbb hajók is indulnak a kikötőből. Mi tavaly 20 Euroért voltunk egész napra.

# 9580
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198994 Üzenet linkje2013-02-14 10:14:41 

Paxos-Antipaxsosra többféle kirándulás is van? Értem úgy, hogy pl. egyik erről kerüli a szigetet és x,y helyre megy, a másik amarról, de az megint más helyeken köt ki,stb.
# 9581
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#199002 Üzenet linkje2013-02-14 14:47:11  Válasz a #198988. hsz-ra Előzmény #198988

Szia Opi!

Nos mi majdnem minden évben önmagunk oldottuk meg a fakultatív kiránduásokat, és volt, hogy az irodában is segítettek. persze inkább mi magunk jártunk utána a dolgoknak. Az Apollon oldalán láttam, hogy a Korfui kirándulás 38 EUR körül van. Nos ha busszal elmegyünk és mi fizetjük a kompot akkor ennél sokkal kevesebbért is el tudunk menni. olvastam a buszjáratok menetrendjét és valóban korán indulnak vissza a buszok, de még esetleg beleférne,hogy robogóval elmenni, a kikötőben lerakni és utána visszarobogni Pargára. Igazából a párom szeretne nagyon elmenni Korfura, bár én is szívesen meglesném. Majd még esetleg körbelesünk, mert múlt nyáron is egy csomó utazási iroda és hajó kínált különböző utakat,mi is elmentünk egy hajókirándulásra fejenként 12 EUR-ért, amit amúgy 25 EUR körül ajánlgattak az irodában...

# 9582
Gabesz20
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
40 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#199006 Üzenet linkje2013-02-14 15:20:26 

Sziasztok!

A párommal mi is úgy döntöttünk, hogy idén Pargát választjuk. Most megyünk negyedik alkalommal Görögországba, de eddig a keleti oldalon voltunk. Sartiban és Litochoroban. Már nagyon várjuk és kíváncsiak leszünk, hogy milyen lesz. A Zacharias-ban lesz a szállásunk. Esetleg valami véleményt vagy képet tud valaki küldeni róla? Igazából csak alvásra fogjuk használni, mert eléggé menősek vagyunk...
Nagyon sokat olvastunk már vissza és nagyon jó dolgokat olvastunk a hozzászólásaitokból.

# 9583
Pévi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
442 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#199007 Üzenet linkje2013-02-14 16:09:25 

Gabesz20 írta:
Sziasztok!

A párommal mi is úgy döntöttünk, hogy idén Pargát választjuk. Most megyünk negyedik alkalommal Görögországba, de eddig a keleti oldalon voltunk. Sartiban és Litochoroban. Már nagyon várjuk és kíváncsiak leszünk, hogy milyen lesz. A Zacharias-ban lesz a szállásunk. Esetleg valami véleményt vagy képet tud valaki küldeni róla? Igazából csak alvásra fogjuk használni, mert eléggé menősek vagyunk...
Nagyon sokat olvastunk már vissza és nagyon jó dolgokat olvastunk a hozzászólásaitokból.

Szia Gabesz!
Görögország nyugati oldala, és azok a hegyek is, amin keresztül az odavezetö út megy, számomra sokkolò, és lenyügözö volt. Azóta (most már kèt éve) sem tudom ezt megszokni. Ahányszor csak látom, mindig újra és újra lázba hoz. icon_smile.gif
Szerintem te sem leszel ezzel másképp.

# 9584
Katonáné Éva
Aktív fórumos
Aktív fórumos
173 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#199013 Üzenet linkje2013-02-14 21:28:37 

MaciG írta:
Paxos-Antipaxsosra többféle kirándulás is van? Értem úgy, hogy pl. egyik erről kerüli a szigetet és x,y helyre megy, a másik amarról, de az megint más helyeken köt ki,stb.

Szia! Mi 2011-ben voltunk hajókiránduláson Paxos-Antipaxos-ra. Két hajó indult a kikötőből, az egyik a "kalózhajó" volt, sokan voltak rajta. Szólt a zene, volt hangulata icon_smile.gif Az útvonalát neki nem tudom.
Mi a másik hajóval mentünk "saját szervezésben" (nem voltunk sokan), akkor 20 € volt. A partok mentén indult el, elment a Valtos előtt, majd Antipaxos-nál a türkíz színű víznél megálltunk, ott lehet beugrálni egy kis pancsolásra. Paxos-on kötöttünk ki, ott volt kb. 3 órás szabadidő. Érdemes fürdőrucit vinni, a nagy melegben jól esett egy kis fürdőzés. Úszócipőt is érdemes vinni, kavicsos ott a part. Lehet nézelődni a városkában, fagyizni egy jót icon_biggrin.gif Nagyon kis hangulatos, szerintem érdemes elmenni.
Üdv. : Éva

# 9585
Ericsike69
Törzstag
Törzstag
751 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#199014 Üzenet linkje2013-02-14 21:31:16 

Szia Gabesz!

Én is csak jókat olvastam a szállásról mi is ott fogunk lakni. Tavaly a Sakisban laktunk az is jó volt. Ti mikor mentek?

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 638 639 640 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu