#1993162013-02-27 11:00:39 Válasz a #199302. hsz-ra
A Pelion szerintem is igen jó választás. (Több helyen jártam már Görögországban szigeteken és szárazföldön egyaránt, de a Pelion az egyik legszebb hely) Gyerekekkel 5 éve visszajárunk. Előnye: zöld, nincs tömeg, nem jellemzőek a zsúfolt strandok, szép öblök és magas hegyek, még túrázni is lehet, hangulatos hegyi falvak, nem "képeslap-építészet", nyugalom, igazi pihenés, korrekt árak, nincs messzebb mint Parga vagy a Halkidiki.
Hátrány: szerpentines utak, de kibírható, nincs a közelben ókori emlék, ha ez szempont.
Volosz közelében Agria vagy Kala Nera még zsúfoltabb (de az se Parália), de a dél felé(Afissos, Horto, Milina, Platanias, Katigiorgos) vagy a keleti part(Agia Saranda, Tsangarada, Milopotamos, Damouchari, stb.) nagyon megéri.
Kedvcsinálónak egy írás az utikalauz.hu-ról (nem én írtam)
http://www.utikalauz.hu/index.php?p=folap&id=980
Itt eleve sok gyerekes görögországi nyaralásról lehet olvasni, talán segítenek a döntésben.
Köszönöm az ötleteket, Pelion nagyon tetszik. Pargaról lemondtunk, ha ott sokan vannak, de ide sem mennénk szerintem főszezonban a nagy meleg miatt. Sajnos szeptember is kiesik, mert a nagylányom akkor kezdi az ovit, illene nem hiányozni már az elején. Tehát marad a június, gondolom ekkor az árak is kedvezőbbek...esetleg tudtok ajánlani városkát is, ami szép, letesztelt és homokos parthoz közel van?
Köszönöm.
#1994012013-02-28 19:23:27 Válasz a #199395. hsz-ra
Platanias nem lenne rossz választás.
Olvasd mia útleírását, 2010-ben járt itt egészen kicsi gyerekekkel.
http://www.tengerpartok.hu/gorogorszag/gorogorszag-2010-451
Plataniasból megy hajó Skiathosra és Skopelosra is.
(Kicsikkel Horto és Milina sem rossz, a keleti parton néha igen hullámos a tenger)
#1994222013-03-01 08:41:10 Válasz a #199395. hsz-ra
Horto nagyon jó kisgyerekekkel. Nagyon sekély, lassan mélyülő a strandja. Este is viszonylag nyugis, pár étterem persze azért van. Mi itt kétszer laktunk: http://www.hortoapartments.com/ ez a ház kb. egy ugrásra van a parttól. Amikor 5 éjszakát voltunk, akkor megkaptuk 47-ért, tavaly 2 éjszakára ugrottunk csak be, az 50 volt. 2 heyiséges, tiszta rendes apartmanok, aranyosak a házigazdák is. A panoráma pedig gyönyörű.
Mivel mi vidéken lakunk, ezért nekünk a világvége nyugi egyáltalán nem szempont, jó lenne, ha kicsit este lehetne sétálni a főutcán, kicsit lenne élet is, pár taverna, pár bolt, és ennyi. Strandolni meg úgyis mindig másfele mennénk, hogy mindenütt szétnézzünk, párom szeretne kicsit élőlények után kitatni, mi meg ugye a gyerekekkel nem elesni a köveken. Júnisban milyen lehet a víz, nem túl hideg? 30-40 euroért szeretnénk azért szállást találni, de úgy nem merünk elindulni, hogy előre nem foglaljuk le (már egyszer megjártuk Ausztriában, amikor az akkor még csak 1 éves kislányom visított a kocsiban, nem volt más az első ajánlatot el kellett fogadni, ami igen drága lett, de a gyerek az első) Ha eldöntjük végre legalább azt, hogy Evia vagy Pelion, akkor majd a megfelelő topikban úgyis megjelenek a kérdéseimmel:)
#1994762013-03-02 08:32:43 Válasz a #199466. hsz-ra
Mi minden évben június végén indulunk, mert nekünk nagyon bevált, nincs még akkora tömeg, és az árak is barátságosabbak. A vízzel és az időjárással általában nincs gond. Egyetlen kivétel volt eddig, Parga, ahol 3 éve júni végén rettentően hideg volt a víz, de nem tudom, hogy ez csak egyedi eset volt-e.
Horto: van pár taverna, persze, este mozgalmas is a parti sétány általában, érdemes sétálgatni, nagyon szép a falu, de például üzlet (ajándék vagy ruha) nem is tudom, hogy van-e. Talán inkább nincs. Ha esti nyüzsire vágytok, akkor valszeg nem Horto a megoldás.
Az ár, amit írtam, mindkét alkalommal hazafelé tartó utunk során volt, ami azt jelenti, hogy már júliusban. De meg kell mondjam, hogy a szálláskereséssel nekünk a Pilionon volt a legtöbb gondunk, nem nagyon voltak vevők az alkura, és eleve magasabb árak hangzottak el, mint máshol. Pedig Pargától a Peloponnészoszig, Skyrosig általában tudtunk 40, max 45 euróárt lakni 2 helyiséges apartmanban a két gyerekkel. Ha elég az egyterű is, akkor olcsóbban is megy.
A helyben lévő strand szerintem azért fontos, mert soha nem lehet tudni, hogy mindenki ugyanabban a ritmusban éli-e az életét a családban. Persze, hogy megy az ember másmerre is, más strandokra is, felfedezünk, utazunk, kirándulunk, de volt olyan, hogy az egyik kölyök például elaludt, akkor a másikkal leugrott valamelyikünk a helyi strandra. Vagy volt apróbb betegség is, amikor az érintett inkább pihent, vagy akár betegség nélkül is előfordul, hogy valaki csak úgy pihizne, és ilyenkor a többinek sem kell otthon ülnie. És olyan is, hogy egész napos kirándulás után hazaérkezve még fürdeni akartak... Egyszóval a mi tapasztalatunk az, hogy jó, ha van egy kis strand helyben is.
#1999352013-03-12 22:42:17 Válasz a #199476. hsz-ra
Sikerült eldönteni, hogy Pelion öböl felöli része a célpont, már csak azt kell végigzongorázni, hogy az ottani 5-6 faluból melyik legyen. Nálunk még nagyon kicsik a gyerekek, úgyhogy nagy éjszakai séták nem lesznek biztosan, így akár Horto is megfelelhet. Nem szükséges a két légtér, egyik úgyis kiságyban alszik, másik meg szerintem velünk...bár a kicsi is lehet, hogy velünk...remélem elég nagyok az ágyak:)
Volosból Hortoig mennyi az út? Itt is nagyon kanyargós-szerpentínes?
#2000222013-03-15 22:03:03 Válasz a #199935. hsz-ra
Nem is tudom, de olyan 1-1,5 óra. Szerpentines, kanyargós, de nem az a fajta szerpentin, hogy alattad baromi nagy szakadék, hanem inkább csak magasan kanyarog. Az öböl felőli oldal szerintem jó választás, mi úgy vettük észre, hogy védettebb, szél esetén is nyugodtabb a víz. Hortót mi szeretjük és Mikrót is nagyon, Plataniasról pedig írok a beszámolómban. De például Milinában én nem laknék, számomra nem nagyon van hangulata. Viszont jó a pék, Mikróba menet általában ott vettünk tízórait Katigiorgos (bár az kissé a másik oldal, de szintén védett) is jó lehet gyerekekkel, klasszt az a kis strand.
Santorinire utaznánk, de kicsit megakadtam a jegyekkel, repcsivel mennénk athenig és onnan komp, Santorini 3-4 nap, aztán Folegandros a cél, az is olyan gyönyörűnek tűnik nekem, bár monitorról ezt azért nehéz eldönteni hol lesz az igazi, de kb ez az irány. Szeretnénk egy kicsit igényesebb apartmanba menni amit majd ott választunk -szezon elején ez nem lesz gond- mert medencéset is láttunk egész jó árakon. Ha valaki járt már ott mostanában, mivel utazott és kb mennyi csak az utazás?
#2001212013-03-18 19:23:49 Válasz a #200119. hsz-ra
Sziasztok!
Igazából én is Santorini-re szeretnék eljutni egyszer, nem megy közvetlen gép oda , csak Athénig, és onnan átszállással megy Santorinig.
Mennyibe kerülne így kb szerintetek?
Igazából én is Santorini-re szeretnék eljutni egyszer, nem megy közvetlen gép oda , csak Athénig, és onnan átszállással megy Santorinig. Mennyibe kerülne így kb szerintetek?
Aegean. Ára mindig más és más, a jó jegyár elérése szerencse és kitartás.
Ha valaki járt már ott mostanában, mivel utazott és kb mennyi csak az utazás?
Igazából ehhez még csak ott járni sem kell, mindössze végigzongorázni a tervezett útvonalaidnak megfelelő menetrendeket (akár a mostanit), és kapsz pár számot.
(A tejesség érdekében: előzmények az index naxos fórumában.)
Tud valaki mondani 2013-as souvenir árakat? Bárhol Görögországba. Körútra megyek okt.4-én és elég sok személynek kell ajándékot hozzak. Nem centre pontosan szeretném tudni, csak megközelítőleg. Gondolok itt a szivacsra, olívás szappanra, bögrékre, mágnesekre, ilyen apróságokra... Nem élelmiszerárak érdekelnek, csak az ajándék árai.
Köszi...