szia Kela!
Köszönöm a válaszokat! Úgy nézem hogy az újba megyünk... Jobban is tetszik... Mi már le is foglaltuk, a legalsó szinten leszünk, hogy minél közelebb legyünk a tengerhez!
Mi tavaly a Maria Sideras apartmanban voltunk, ami pont szemben van a két Ostraco-val. Mi úgy láttuk, hogy a régiben nem adnak ki szobát már, legalábbis amíg mi ott voltunk, addig a régi épületben csak az öreg tulaj/házvezető és a családja (fia, menye és az unokák) voltak. Persze lehet, hogy csak azért volt ez így, mert nagyon messze voltak a teltháztól, lehet, hogy nagyobb igény esetén kiadták volna a régi épületben lévő szobákat is.
Amúgy szerintem az új Ostraco-ban a legalsó szint nem túl jó, az olyan félszuterén (vagy inkább háromnegyed szuterén), onnan a tenger nem látható. A második és a harmadik szinten vannak olyan szobák, amelyeknek a teraszáról már szépen látszik a tenger.
A kép a régi Ostracoval szemben lévő épületből készült az új Ostracoról, látszik, hogy a legalsó szint erkélyei az utcaszint alatt vannak jelentősen (a ház előtt lévő utca megy le a tengerhez, a képen a tenger jobbkéz felé esik).
Sziasztok!
Nem pont a Sarti topicba tartozik, de mivel ez az egyik legolvasottabb, ezért itt is (és az autós topicban is...) próbálkozom. Remélem, hogy tud valaki az alábbiakra pontos információt adni:
Évek óta autóval járunk Görögországba. 2 felnőtt, 2 gyerek. (Család) Románia-Szerbia-Macedónia útvonalon.
Az idén velünk utazna -egy autóban- a gyerekek unokatestvére, aki 16 éves elmúlt. A szülei viszont busszal, utazási irodával mennek. A kérdésem az lenne, hogy az útlevelén kívűl milyen igazolásra, vagy hivatalos nyomtatványra van szükség, hogy a határokon ne legyen gond a -nem családhoz tartozó- kiskorú kiutazásával? Kell-e közjegyző által hitelesíttetni? Elég kiállítani magyar és angol nyelveken vagy kell a tranzit országok nyelvén is?
Sajnos, sehol nem találok biztos infókat ezzel kapcsolatban. Ha van esetleg valakinek ilyen jellegű tapasztalata, a segítségét előre is köszönöm!
Jó tervezgetést és még jobb nyaralást kívánok mindenkinek!
#1995472013-03-04 13:40:44 Válasz a #199408. hsz-ra
Köszönöm a hozzászólásodat!!! Jól látszik a képen minden. Már lefoglaltunk alul két szobát... Majd kiderül hogy milyen választás lesz. Korfun is hasonló alsó szinten voltunk, ott nem volt vele probléma. Igaz nem sok időt voltunk az apartmanban.
Sziasztok Sarti fanok!Mi június 22.-én megyünk a Stamatisba.Még soha nem jártunk Sartin(Görögben sem)érdekelne pár dolog.A robogóbérléshez milyen jogsi kell?Olvastuk hogy 50essel mentek ketten(ami nálunk ugye tiltott). Illetve ,hogy a strandon milyen vizi dolgokat lehet bérelni(vizibicikli,kenu,stb).Parasailing-ezni lehet-e Sartin,vagy a közelben?
Üdv:Szandra és Csaba
Mi is pont Sartiba mentünk két éve, amikor volt velünk egy srác, aki még nem volt 18 éves. Csináltattunk ill. a szülei egy közjegyző által ellenjegyzett papírt amelyben le volt írva minden. Utazás időpontja, kivel, mivel, hova, meddig, utazik, ill. csináltattunk egy angol nyelvű papírt is amelyben ugyanezek le voltak írva. Hát senki nem kérte sehol, de ha nem lett volna akkor biztos kérték volna. Nem tudni.
#1996052013-03-05 22:56:23 Válasz a #199558. hsz-ra
Szia!Bérelhetsz mindent amit csak szeretnél.A mocihoz azt hiszem B kategóriás jogsi kell,a két főnek azért nem mindig örültek a rendőrök.Jó nyaralást,kellemes kikapcsolódást!Bármi kérdésed van írjál,én már haza járok Sartira
#1996102013-03-06 08:31:44 Válasz a #199558. hsz-ra
Digoo!
Már befizettétek a Stamatis apartmant?
Csak azért kérdezem, mert mi voltunk ott 2 éve és sok jót nem tudok róla mondani. Lehet, hogy csak a mi szobánk volt ilyen, de ezért a pénzért ott bármelyik szállás jobb lett volna. A mi szobánk egy tyúkólból vagy miből lett kialakítva és a fürdőben állt a víz folyamatosan, sötét volt és hangos a klíma...
A Chalkidikin sok a látnivaló, rengeteget mentünk két hét alatt és csoda szép partokat láttunk. Nekem nem Sarti volt a csúcs, mert rengetegen vannak, de olyan sok szép partszakasz és városka, falu van még ott, hogy érdemes autóba ülni...
Mondjuk a második héten átmentünk a Phillys nevű szállodába, pont annyi pénzért, mint a Stamatis és az tényleg kulturált volt.
A motorhoz 1 ember B kategoriás jogosítványa kell, meg azt hiszem a személyit hagytuk ott - amiért cserébe egy A4-es papírt kaptunk, amin minden olyan info rajta volt, ha megállít a rendőr helyettesíti. Mi azért a párom útlevelét elvittük hogy ha mégis kellene.
Igen 50köbcentis motorok vannak - mi ketten ültünk rajta és szerintünk Sartin - de lehet hogy Görögben - egyedül mi kettőnkön volt bukósisak )))
A motorozást én csak ajánlani tudom - mi reggel 9-től este 8ig közlekedtünk vele, de voltunk a Narancsparton, a Halott városba és Sarti környékén.
Rettentő jó volt és nagyon élvezetes! Csak ajánlani tudom!
#1996182013-03-06 10:04:28 Válasz a #199588. hsz-ra
Szia! Én a múlt héten, nálunk a lányom nézte ki az Annát, majd meglátjuk. Milyen fakultativ programra szeretnétek menni? Mi kalózkodni biztosan megyünk. húúú már ma mennék Eddig Stavroson voltunk, azt is imádtam. A többi régi motoroshoz a kérdésem, hogy van-e halászkikötő a parton valahol? Ne nevessetek ki de a fényképeken nem láttam köszi