Sziasztok
Idén busszal mennénk egy Görög körutazásra a Grandtours-al.
Az lenne a kérdésem,hogy kell e útlevél valamelyik köztes országba amin áthaladunk?
És,hogy az ár a szállást is tartalmazza?
Köszönöm a segítséget
Sziasztok Idén busszal mennénk egy Görög körutazásra a Grandtours-al. Az lenne a kérdésem,hogy kell e útlevél valamelyik köztes országba amin áthaladunk? És,hogy az ár a szállást is tartalmazza?
Köszönöm a segítséget
Nem fogsz szeretni, és biztos jön majd utánam kedvesebb, népszerűbb, türelmesebb fórumtag is, de alapvetően felmerül bennem a kérdés, hogy egyáltalán megpróbáltál valahol választ találni a kérdéseidre???
Az útlevéllel kapcsolatban találsz ezer választ itt a hellászon, egyébként is ez egy népszerű csont, amit minden évben töretlen lelkesedéssel rágcsál a közönség. A hivatalos információt megtalálod pl. a külügy honlapján, csinos kis táblázatban.
Nem voltam rest megnézni az általad választott utazást, így mondhatom, igen, az ár tartalmazza a szállást. Mondjuk pont a Grand az egyik töretlen lelkesedéssel fórumozó/utasokkal kapcsolatot tartó iroda, így simán megkérdezhetted volna tőlük is, ha számodra nem egyértelmű.
Többeknél felvetődött, hogy melyek azok személyi igazolvány típusok, amelyekkel utazni lehet, amelyet elfogadnak. Erre a kérdésre a választ a Prado (Az Európai Unió Tanácsa eredeti személyazonosító és úti okmányok online nyilvántartása) oldalon lehet megtalálni, amelyet a linkre kattintva lehet elérni:
2009. június 28-ától a 14 éven aluli kiskorúak számára is igényelhető személyazonosító igazolvány, így ezentúl európai utazásiakhoz a kiskorúak számára sem feltétlenül szükséges kiváltani az útlevelet.
"
#1996352013-03-06 15:05:45 Válasz a #199627. hsz-ra
Kedves Birsalma!
Tavaly a GrandTours-szal átszállással mentünk Sartira, semmilyen probléma nem volt. A Grandos sofőrök nagyon készségesek, segítőkészek. Profi módon pakolják a holmikat, nem dobálják a bőröndöket, főleg nem a hűtőtáskákat. Ha ilyen rossz tapasztalataid vannak más cégek sofőrjeivel, biztosan kellemesen csalódni fogsz az átszállás ellenére.
SzÉvi
Szerencsére még ilyen tapasztalatom nem volt, és pont azért kérdeztem itt hogy ne is legyen
Szóval akkor nem akkora procedúra az az átszállósdi?? Csak tartok tőle mert így még nem utaztam és furcsálltam. Eddig indulásnál felszálltunk cél állomásnál leszálltunk!
#1996392013-03-06 16:59:00 Válasz a #199636. hsz-ra
Szia Birsalma!
Emiatt nehogy itthon maradjatok!
Nekem személyes tapasztalatom nincs erről, de a többség gördülékeny átrakodásról beszél.
És azért, nektek Kecskemétről ez nem is hosszú út.
De, gondolj csak bele, mások meg körbeutazzák a fél országot, mire Szegedre érnek.
De, legalább VAN olyan iroda, amelyik az otthonuk közeléből viszi őket nyaralni. És nem kell előtte még a fővárost is felkeresniük.
Szerintem, érthető, hogy valahol össze kell rendezniük az azonos helyre utazókat. És aztán tűz!
És nektek nem kell hajnalban buszra szállnotok, pl. a Mezőkövesdről indulókkal szemben.
Ezt, olvasd át, sok tudnivaló van benne számodra: Menetrend
Én is azt mondom, hogy az átszállás miatt ne mond le az utazást.. Nem vészes az átszállás.. És nem is procedúra.. Én anno 3 éve mondjuk nem a Grand Tourssal utaztam Korfura és nem is kellett átszállni.. De tavaly és tavaly előtt átszállással utaztam. Nem kell megijedni és nem utolsó sorban kár lenne kihagyni Korfu szigetét... Nagyon csodás kis hely..
Szia Birsalma!Mi is mindig átszállással utazunk,nem nagy dolog ki lehet bírni a Grandosok meg tényleg profik ebben.Bár én még nem voltam Korfun,de le nem mondanám emiatt az átszállás miatt!
Nagyon szépen köszönöm mindannyiotoknak, hogy válaszoltatok, egy kisebb fajta megnyugvás van bennünk az úttal kapcsolatban. Az utat nem mondjuk le természetesen, csak nekem az egy kicsit rossz, hogy ezeket a dolgokat hiába kérdeztük az utazási irodától nem mondták el, így minden körülménnyel. Elhiszem hogy ők már 1miliószor elmondták, de nekem még nem ezt hiányolom hogy nem tőlük tudtunk meg erről dolgokat, de még jó hogy itt a Hellaszon vannak annyira kedves emberek, mint Ti is, hogy amit tudtok, tapasztaltatok elmondjátok, megosztjátok!
Köszönöm mégegyszer!
#1997222013-03-07 21:49:45 Válasz a #199670. hsz-ra
Szia Birsalma!
Ne aggódj valóban az út,és az átszállás miatt ,mert valóban nagyon profin oldják meg!!!Mi már többször utaztunk a Grand Tourssal,és semmi gond nem velük!!Mi is épp Korfura megyünk velük,és szintén kecskeméti felszállással,de már nagyon várjuk,és nem is aggódom az út miatt.Kefalónián is velük voltuk,és nagyon szép volt!!!
Üdv:Jó készülődést kívánok !!
#1997622013-03-08 22:29:31 Válasz a #199727. hsz-ra
Szia birsalma!
Mi is Korfu Sidariba megyünk a San George apartmanba Máj.25-től,és Kecskeméti felszállással.Már nagyon várjuk az utazást!!!!Volt már úgy is hogy egy szezonban kétszer jártuk meg Görögországot BUSSZAL,és nem volt eddig gondunk az utazással.Készülj nyugodtan ,és csak szép dolgok történnek veled az utazás alatt!!Korfu pedig Gyönyörű!!!!!
Birsalma!
Mi tavaly voltunk Korfun a Grandal,pakolni kellett Pesten és Szegeden is.(Tatabányáról indultunk) Én nem idegeskednék emiatt
Nálunk ez vált be:
1,mindig foglalok üllőhelyet ,így ezen nem kell izgulnom,nem kell szaladgálnom azt lesni hova osztottak be,csak az átpakolásra figyelek.
2,Párom mindig a bőröndöket intézi,felpakolja lepakolja,átviszi a megfelelő buszhoz.(mindig elmondják melyik lesz amivel tovább utazol, no para)
3,Én a buszról hordom át a másik buszra a csomagokat(kajás táska ,takaró stb.) mivel tudom hol fogok ülni célirányosan haladok ha a buszon elpakoltam megyek segítek én is a páromnak.
Valóban nem túl kényelmes ennyiszer átpakolni(hazafelé még rosszabb mert már fáradt is vagy ,meg egyébként sincs kedved hazajönni)de van ahova csak így jutsz el,engem ez sose zavart, bár csak minden évben át tudjam élni a pakolás örömeit,mert az azt jelenti Görögföldre készülődöm