Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 121
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#20092 Üzenet linkje2007-02-07 13:04:55 

Szia kristin!
Már épp kérdezni akartam, hogy ti vajon hogy döntöttetek? Pargara mentek végül is?
És tudjátok már, hogy mikor akartok menni? Ti magán szervezésben mentek, ugye?

# 122
Kristin1
Törzstag
Törzstag
501 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#20093 Üzenet linkje2007-02-07 13:15:53 

Szia Andra!

Egyelõre annyi van eldöntve, hogy augusztus utolsó, és szeptember elsõ hetében fogunk nyaralni. A helyszínt még mindig nem dönöttük el, nézelõdünk mindenfelé, én már teljesen megkavarodtam. icon_biggrin.gif Vaccilálunk Parga és Lefkada között, de én még Kosról sem mondtam le. Ha szárazföldi részre megyünk, akkor autóval, szállást pedig vagy irodánál foglalunk, vagy az interneten keresztül. Ha az Aeolusnál meg van szabva, hogy 10 napos a turnus, akkor az nekünk nem lesz jó, mert legalább 12 napra szeretnénk menni.

# 123
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#20095 Üzenet linkje2007-02-07 13:30:45 

Kristin!
Nehéz is dönteni ennyi szép hely közül. icon_smile.gif Kos nekem is nagy álmom, de most még Pargara is épp hogy telik, úgyhogy szóba sem jöhet. Talán majd jövõre. icon_lol.gif
Én is szívesebben mennék 2 hétre, de a 11 éjszaka is majdnem annyi. icon_lol.gif
Azt hittem sikerül majd egy idõpontban ott lenni, mert akkor egy találkozó erejéig összefuthattunk volna.
Mi úgy néz ki, hogy augusztus 9-22-ig leszünk ott.

# 124
Trompos
Aktív fórumos
Aktív fórumos
75 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#20111 Üzenet linkje2007-02-07 20:35:13 

Szia Andra!
A térképet remélem mindenki tudja valamenyire használni, ha hazajöttem bejelölöm az általam ismert házak helyét, hogy még hasznosabb legyen. A mozgásra szükségünk lesz, szerintem a sok nézni való miatt észre sem veszük a távolságokat.

# 125
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#20117 Üzenet linkje2007-02-07 22:10:27 

Sziasztok! Kristin, annyit tudtam meg az Aeolustól, hogy a No Name studió azt jelenti, hogy minden leírt feltételnek megfelelnek a szállások, amit foglaltál, de csak a helyszinen derül ki, hogy melyiket kapod.
A turnusok az autóbuszos turnusokat jelentik, vagyis ott meg kell nézni, és egyénileg is csak annyi idõre tudsz foglalni. Egyébként minden úgy van, ahogy leírták a katalógusban. Vagyis apartman/ár/tartózkodási idõ, azaz turnus.
Mi is ezzel vagyunk a legnagyobb gondban, mert mi is 12-14 napra szeretnénk menni, és ez meg csak 10 napos turnus!
Más irodát is kérdeztünk, még az Euniontraveltõl várok választ, mert ott valahogy úgy hirdetik, hogy max 14 éj, vagyis gondolom az kéthetes turnus, de árban nem tudom az hogy jön ki. Majd utána döntünk.
Mert lehet, hogy az Aeolusnál megéri esetleg két turnust kifizetni, és legfeljebb nem leszünk végig, mert azért 20 nap már húzós költõpénzben!
Viszont a Siren villa még annyi idõre is csak 120 ezer ft körül jön ki.
Ha valamit Te is megtudsz esetleg Pargáról, akkor írj légy szives, mert szerintem hasonlóak a gondjaid. Köszi. icon_lol.gif

# 126
Kristin1
Törzstag
Törzstag
501 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#20118 Üzenet linkje2007-02-08 06:14:41 

Szia Anikó!

Köszi szépen a választ. Én is ilyesmire gondoltam a No name studiókkal kapcsolatban, de nem voltam benne biztos. Ezek szerint elég zsákbamacska dolog ez, én legalábbis jobban szeretem, ha konkrétan le tudok foglalni egy szállást, olyat, amirõl képet és leírást is látok. Én nem hiszem, hogy az Aeolussal megyünk. Egyrészt a 10 napos turnus miatt, másrészt nem nagyon tetszenek a szállásai. Eleve sok aparmanban nincs 2 ágyas szoba (legalábbis az Aeolus utasainak) , van olyan apartman, ahol meg a 2 ágyas szobák a földszinten vannak, és mi emeletit szeretnénk. Ha Pargára megyünk, akkor próbálunk a neten foglalni valamit, tegnap nézegettem, 12 éjszakára 2 fõre 110-130.000 között lehet azért találni, sõt, amiket néztem, nem is esnek ki a központból.
Kicsi off: az is lehet, hogy Lefkadára megyünk, ott az Apollon Travelnél 2 hétre az apartman kijön 116.000-bõl. 58.000/fõ. Azért ez nem olyan rossz. Hamarosan el kell döntenünk, hogy mi legyen, mert márciusban le kéne foglalni a szállást.

# 127
Kristin1
Törzstag
Törzstag
501 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#20119 Üzenet linkje2007-02-08 06:29:14 

Szia Andra!

Mi azért választottuk az aug. utolsó hetét és szept. elsõ hetét, mert az már a legtöbb helyen utószezon és olcsóbb kicsit. Igaz, hogy a pargai ünnepségrõl lemaradnánk, ezt azért bánom.
Most látom, hogy az Aeolusnál a turnus sem stimmelne nekünk. Aug.30-szept.12-ig van, de ez átmegy már szept. 2. hetébe, az nem jó. Viszont nem is 10 nap, hanem 11 éjszaka, vagyis 12 nap!

# 128
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#20121 Üzenet linkje2007-02-08 09:34:39 

Szia trompos!
Én egy kicsit kínlódok a térképpel, mert nem nagyon látom rajta a feliratokat, de próbálom kibogarászni, hogy mi van oda írva. De már az is nagy segítség, hogy be tudom tájolni, hogy merre vannak a beachek.
Ti mikor mentek? És választottatok már szállást?

# 129
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#20122 Üzenet linkje2007-02-08 09:40:06 

Szia kristin!

Sajnos én a suli miatt nem tudok utószezonba menni, ezért úgy döntöttem, hogy ha már úgy is fõszezonban megyek, akkor legalább úgy idõzítsek, hogy lássuk azt a csodás pargai ünnepet. Nagyon kíváncsi vagyok rá!!!
Azért remélem sikerül találnotok valamilyen szuper szállást! Akkor ezek szerint kihagyjátok az utazási irodák szállás ajánlatait?

# 130
Nagyéva
Aktív fórumos
Aktív fórumos
107 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#20123 Üzenet linkje2007-02-08 09:50:02 

SZia andi! Igen a lochnosi starnd eggy része aprókavicsos a másik része sima homok.
# 131
Nagyéva
Aktív fórumos
Aktív fórumos
107 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#20124 Üzenet linkje2007-02-08 10:05:31 

ANDi! mi szeptemberben voltunk ami utószezonnak számit de akkora nyüzsgés volt mindenhol .és szuper idö .Aki dohányzik vigyen elegendö cigit mert a legolcsóbb cigi 600 forintnál kezdödik!Az uzó nem ojan mint máshol itt olyan ize van mint a vodkának icon_cry.gif Vigyetek magatokkal rovarcsipés elleni kenöcsöt mert a vizben néhol kis meduzák garázdálkodnak! Ott nagyon drága a gyógyszer erre tavaly 12000 forint körüli eurót kelett érte fizetni!
# 132
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#20126 Üzenet linkje2007-02-08 10:30:06 

Szia Éva!

Vannak medúzák a vízben???????????????? icon_eek.gif icon_eek.gif icon_eek.gif
Persze minden nem lehet tökéletes. icon_lol.gif
Benneteket csípett már meg medúza? Azt mondják elég vacak érzés.

Találtam egy Parga térképet, de ez sem tökéletes.

https://www.zorbas-parga.com/images/restaurant/maps.jpg

Nem tudom, hogy ismeritek-e a Google Earth nevû programot. Ingyenes és csak telepíteni kell a gépre és mûholddal máris ott vagytok, ahol akartok. icon_smile.gif
Pargara is be lehet így nézni.

https://earth.google.com/download-earth.html

# 133
Kristin1
Törzstag
Törzstag
501 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#20129 Üzenet linkje2007-02-08 10:44:35 

Szia Andra!

Parga esetében lehetséges, hogy kihagyjuk az iroda ajánlatait. Az Aeoluson kívül meg más irodák nem igen szerveznek oda utat, illetve Anikó írta az Eunion travelt, azt még megnézem.

A Google Earth az nagyon király!!! Majd otthon a gépre megpróbálom telepíteni. icon_biggrin.gif

# 134
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#20131 Üzenet linkje2007-02-08 11:41:31 

[/img]
# 135
Kvalcsi