Mi gyalog mentünk fel a Palamidi erődbe, de itthon is sokat túrázunk, ezért bírtuk. Melus jól írta, fel lehet menni autóval és taxival is. Kisvonatról nem hallottam, de nem is láttam. A Brundzi erődhöz pedig vizitaxival lehet átmenni. Állítólag 4 eurót kérnek a taxiért + 4 euró a belépő az erődbe. Én ezt kicsit sokallottam, ezért csak a partról néztük.
Köszi Melus, a taxi ötlet nem rossz. A baj az, hogy momentán 1 emeletnyi lépcsőzés is komoly nehézséget okoz, lefelé meg még rosszabb, kell találnom valami csodaszert, hogy ez nyárig rendbe jöjjön. Majdcsak lesz valahogy, van még addig 3 hónap. Még az autóstop is szóba jöhet
Ismerem az érzést, amikor 1 emelet 100-nak tűnik.
Esetleg meg is beszélhetitek a taxissal, hogy vissza jöjjön értetek, úgy 2 óra múlva.
Az autóstop sem rossz ötlet, csak ebben nem lehetsz biztos.....
#2013822013-04-23 11:32:30 Válasz a #201373. hsz-ra
Autóstop-ot csak poénnak szántam, de még ki tudja! Egyelőre nem görcsölök, majd lesz valahogy.
Tavaly a Meteora meg sem kottyant, hátha nyárig még rendbe jön a térdem, és sikerül a 15 kiló súlyfölöslegemtől is megszabadulnom (na az lenne a csoda !). Anyum meg lent valahol megvár minket. Vagy tényleg megpróbáljuk a taxit, ha annyira fel akarunk jutni.
#2013892013-04-23 14:29:46 Válasz a #201368. hsz-ra
Tavaly májusban a Palamidi erődbe nyitott tetejű busszal mentünk fel.
5 euro volt, 2 órát fent hagyott minket a várba .Utána az árba benne volt
egy városnézés is. A busz piros volt és egy fiatal hölgy üzemelteti.
A kikötőből indul.
#2014182013-04-23 22:37:33 Válasz a #201354. hsz-ra
Tavaly, ha jól emlékszem október 5-n indultunk. Akkor ez volt az utolsó turnus. De pont megjegyeztem, hogy milyen jó lenne, ha lenne későbbi időpontra is szervezés. Az idei évben most ki is tolódik 1 héttel, okt 12. az utolsó dátum. A Grand Toursal ezen kívül még szeptember legvégén utaztunk és akkor is csodálatos idő volt. Utazási iroda nélkül október végén november elején is voltam. Az idő szép volt akkor is, voltak akik fürödtek még a tengerben. Szerintem az időjárás miatt ne aggódj .
#2014402013-04-24 15:13:22 Válasz a #201397. hsz-ra
Valika infója alapján kicsit keresgéltem, és ezt találtam (forrás: Facebook, Visit Nafplio)
Visit Nafplio Good morning!
The bus costs 5 E for adults, 4 E for kids up to 14 years. The ticket is valid the whole day it's bought. The bus goes through the old town and up to the entrance (by lift) to Acronafplia Castle (some exceptions), a round trip through the new town and Pronia, up to Palamidi castle and back down. The starting point is at the harbor, at the end of Bouboulinas street / close to the train station.
According to my leaflet, the departures are:
17. March - 14 June Mon - Fri:
10:30
11:30
12:30
14:00
15:30
16:00
Let me know if you need the Nov - March departures.
The opening times of Palamidi castle is until 15:30 or 16:00 in the winter half of the year, until sundown in the summer, but I can't say for sure when the Summer beggins on Palamidi Taking a late bus should be avoided if you want to see the castle, as it can only be visited in the opening hours. The entrance to the castle is apprx 4 E.
Aris hotelről Toloban kéne pár info, aki már járt ott. A DiasZeusz szervezésével mennénk, és félpanziós ellátással lehet csak, ezért a kajára is irányul a kérdés:
1. Szobák milyenek? Szűkös, tág? Hűtőszekrény,fagyasztó van? Zuhanyzó normális?
2. A part a szálloda előtt zsúfolt? Napágy ingyen van? Ha viszem a szörfdeszkámat, van hely összeszerelni (mondjuk 5x5m) a szálloda mellett és bevinni a vízbe?
3. Parkolási lehetőség?
4. Kaja milyen volt? Reggeli? Vacsora? Lehetett választani, vagy csak eléd raktak valamit?
Nei Pori nekem "szerencsére" nem kell nézni az euro árfolyamát mert szlovákiába lakok. Nincs gond a váltással mert át se kell váltanom. Sőt a befizetéskor azért szorítottam 300 környékén legyen a forint mert magyarba fizetem az utat az utazási irodába és így még olcsobban jövök ki. De Görögbe van egy másik hátulütője az euronak illetve a közös pénznek. Számolgatás nélkül lehet látni a különbséget a szlovák és görög árak között.Tudom nem szabad számolni meg hasonlítgatni de tavaly amikor haza jöttem és bementem a lidlbe nagy megkönnyebbülés volt vissza térni a régi "olcso árakhoz. Nem panaszkodáskánt írtam csak sokkal jobb volt amikor váltani kellett. Nem volt hasonlítgatás stb. Igaz megvettem 2001-be Romába fél literes kolát 1500 ft-ért mert lusta voltam átszámolni. Nem volt akkor jobb