#2016922013-04-30 13:33:42 Válasz a #201680. hsz-ra
Ha Glykiben a hídhoz értek, folyásiránnyal szembeni bal oldalon felfelé max. 1 km-t haladva éritek el az út végét, ahonnan csak gyalog mehettek tovább (itt van egy függőhíd). Onnan egy erdőn át pár száz méterre leértek a folyóhoz (ami inkább egy széles patak). Amikor beleléptek úgy érzed, mintha késsel vágnák a lábadat, annyira hideg a víz. Ennek az az oka, hogy pont ott torkollik bele egy jéghideg forrás, ha ezen átvergődsz, 20-30m, onnantól kezdve szuper a víz. Fürdőruhában és cipőben menjetek bele.
A cuccotokat valami vízhatlan táskában vegyetek a hátatokra.
Elég a hátizsákot is belekötni egy kisebb szemeteszsákba. És persze ügyelj, hogy fotózás közben, ne ejtsd a gépedet a vízbe.
A végefelé már csak úszva lehet tovább menni, ezt felváltva oldhatjátok meg, valaki vigyáz a holmikra.
Vannak közben partok, kis szigetek, sziklák, ahol le lehet dekkolni.
Felejthetetlen élmény, ki ne hagyjátok!!
Nagyon szeretjük Görögországot.Eddig néhányszor voltunk már itt-ott.Most egy baráti házaspárral s a mi fiunkkal mennénk.
Egy VW Transporterrel utazunk Szerbia-Macedónia-n keresztül.
Olvastam már néhány oldalt vissza.S még sok oldalt visszaolvasok ezután!
Néhány kérdést szeretnék feltenni:
-Paxos szigetére mennyiért lehet átkelni s ott mit is érdemes megnézni?
-esetleg Corfu komppal?
-normális apartman 2 szoba + 1 férőhely a konyhában ,ebédlőben junius 16 + 8-10 éjszaka?
-nem zsúfolt part nem túl messze / ez cca.:10-20 km is lehet
-buvárkodás?
-mit nézzünk meg feltétlenül , ajánlottan , s ha még lesz kedvünk?
-hol érdemes benzint tankolni?
-bevásárlóközpont (élelmiszer,bor,sör és víz)
Esetleg ha valaki szán időt a fentiek megválaszolására biztosan többen megköszönnék Neki így a szezon előtt!
Megszületett a döntés: PARGA
Eddig Égei-tenger "fan"-ok voltunk...de most úgy gondoltuk, hogy kipróbáljuk a Jón-tengert is
A párommal kettesben utazom busszal az Apollon utazási iroda szervezésével 07.08-tól 10 napra. A Villa Dimitris-ben lesz a szállásunk. Pár napja fizettük be az előleget. Nagyon várjuk már....
Jön valaki a fenti időszakba az Apollonnal? Valaki szállt már meg itt? Van tapasztalatotok az apartmannal kapcsolatban?
Egy kis segítséget szeretnék kérni, hogy mi az amit mindenképpen érdemes megnézni Pargán és a környéken vagy inkább úgy fogalmazok, hogy mi az amit nem szabad kihagyni?
Annyi leírást olvastam, hogy most kavarognak a helyek...túl hosszú a lista...és próbáljuk úgy megszervezni, hogy az aktív kirándulós programok mellett maradjon idő a pihire, fürdésre is.Inkább a "saját magunk által szervezett" fakultatív programokat részesítjük előnyben, így tervben van az autóbérlés is. Aki bérelt itt autót Kb. mennyi annak az ára egy napra?
Júliusban kb. milyen meleg a víz- és a levegő hőmérséklete?
Hol kapható fincsi gyros és más tengeri étek?
Ha inkább a homokos strandot szeretem, akkor melyiket javasoljátok? A csapvíz itt iható vagy ásványvíz?
Most több kérdés nem jut eszembe..
Előre is köszi a válaszokat!! Minden jó tanácsot szívesen fogadok!
#2018862013-05-06 11:11:37 Válasz a #201873. hsz-ra
Szia fodori!
Igen, akkor ezek szerint a szobában is mi váltunk Titeket : ) Nem tudom tudunk-e beszélni ott, mert szerintem mire mi odaérünk, addigra Titeket már elvisznek valahova, de biztos lett volna mit kérdezni a szobáról és úgy általában : )
Olyan kérdésem lenne, hogy tud-e valaki valamit a fakultatív jellegű kirándulásról Korfura? Mennyi időt lehet rá számolni, és miket lehet ennyi idő alatt meglesni?