Mi június 15-én utazunk a párommal Krétára az Ibusszal, egy hétre, Rethymno mellé Sfakakiba. Jó pár hozzászólást visszaolvastam, és már nagyon be vagyok sózva Azt hiszem ez az egy hét nem lesz elég, nagyon ki kell választani, hogy mit nézzünk meg. Sok kirándulást terveztünk, bérelt autóval.
Valamelyikőtök kérdezte az autotrip.gr-t. Mi kb. fél napja írtunk nekik emailt, még nem jött válasz.
Lenne néhány kérdésem, ha tudnátok válaszolni rá:
- Érdemes neten előre megrendelni az autót? Állítólag olcsóbb úgy.
- Ugyanez lenne a kérdésem a hajó jeggyel kapcsolatban. Kissamosból Gramvousa-ba meg lehet így úszni a sorban állást, vagy hogy nem férünk fel a hajóra? Bár nem tudom mennyire van tömeg ilyenkor.
- Chrissire hogyan lehet eljutni? Sokan írtátok, hogy nagyon szép.
- Ha volt valaki az Ibusszal, akkor tudja esetleg, hogy a fakultatívok melyik napokon és honnan indulnak? ez a kettő érdekel: Knossos - Heraklion, Gramvousa
Szeretném kikalkulálni, hogy jobban megéri-e egyénileg autóval.
#2026512013-05-22 15:21:49 Válasz a #202649. hsz-ra
- autót jobb előre intézni. nem azért mert olcsóbb, hanem mert minek mennél a bizonytalanra, ha lehet a biztosra is.
- hajóra fel fogtok férni, a sorban állást meg lehet úszni, olcsóbbnak nem igazán olcsóbb előre foglalni a tapasztalatom szerint.
- hajóval, ierapetrából, délelőtt oda, kora este vissza.
- fakultatívra csak arról fizess be, ha kifejezetten ellensége vagy a pénztárcádnak. sokkal olcsóbb elmenni önmagatoktól autóval, de ha ez vmiért nem tetszős, akkor ott, helyben találtok kisezer helyi céget, ami pontosan ezzel foglalkozik-és kb. feleáron kínálják, mint az utazási irodák, melyek ugye ráteszik még a saját hasznukat is az árra.
#2026732013-05-22 19:44:54 Válasz a #202649. hsz-ra
rollo jól leírta a dolgokat, apró megjegyzés csupán: Chrissi nagyon messze van onnan, ahová mentek, alsó hangon 230 km, + ugyanennyi vissza.
inkább Elafonissi-t nézzétek meg, vagy a Plakias környéki déli strandokat: másként rengeteg időtök és idegszálatok elmenne az autózásra a sziget másik végébe.
#2026922013-05-23 08:52:32 Válasz a #202673. hsz-ra
Most ezt a pár napot erre akarjuk szánni, hogy minél optimálisabban megtervezzük az uticélokat. Elafonissi nálam a kötelezők között van, meg Vai is, ezért azt hiszem, hogy Chrissiről le kell mondanunk most. Elég két napot átutazni abból a hat egész napból, amit ott töltünk. Helyette Preveli sokkal kényelmesebben elérhető, és hasonlóan szépnek tűnik.
Először féltem, hogy unatkozni fogunk, meg nem lesznek olyan szép partok, mint Kefalónián. De úgy látom, hogy ide egy hónap is kevés lenne... Nagyon várom már
Az autoberlesonline-on bérelt már valaki autót? Egész jó árak vannak, és új autók. Az autotripnél csak egy egész hétre lehet, ez meg nekünk nem a legjobb, 4-5 napra kellene csak.
#2026972013-05-23 09:07:54 Válasz a #202692. hsz-ra
krétára egy hónap is kevés, valóban.
egyébként, én ezerszer inkább ajánlom chrissit, mint vai-t. utóbbi abszolút túl van hypeolva. ennek ellenére kevesen mondanak le arról, h megnézzék (félre ne érts: én se tettem, pedig nekem is tanácsolták, h kihagyható ), biztosan ti sem fogtok, de azért szóltam.
én béreltem ott már párszor (egyáltalán nem biztos, h új autót kapsz egyébként), ám görögországban maximálisan nem ajánlom-sem őket, sem egyéb efféle brókercégeket. a helyi, kis családi cégek olcsóbbak, egyszerűbb az ügyintézés. az autók pedig teljesen megbízhatóak, legalábbis nekem még sosem volt semmiféle műszaki problémám (remélem, nem kiabálom el mondjuk. )
(és elgondolkodnék a helyedben az egyhetes bérlésen, mert nagy különbség az 5 vagy 7 napos bérlés között nincs, viszont utóbbi esetén abszolút nem lennétek senkihez és semmihez sem kötve. de persze ez is, meg az úticélok kiválasztása is a ti dolgotok. )
#2026982013-05-23 09:14:31 Válasz a #202697. hsz-ra
Helyi cégnél viszont csak ott helyben tudunk, előre nem, gondolom. Azokon a helyeken lehet bankkártyával fizetni? Mert attól is függ, hogy mennyi KP-t kell vinnünk magunkkal.
Csak az árak miatt nem ajánlod különben az autoberlesonline-t? Mennyivel olcsóbbak a helyi cégek? 10-20% körül van a különbség?
Vai - Chrissi között vacilálok én is, most elbizonytalanítottál Olvagatok még róluk, meg a párommal is megbeszélem. Mindenképp vagy-vagy az idő szűke miatt De ha Chrissire 10-kor megy az utolsó hajó, akkor tényleg valamikor hajnalban kellene elindulni.
#2026992013-05-23 09:26:29 Válasz a #202698. hsz-ra
- ezt már tegnap megbeszéltük. : dehogy csak helyben tudsz. majdnem mindnek van saját weboldala, ugyanúgy, mint az autotripnek (ami szintén kis helyi cég, még irodájuk sincs:) ) gugliba beütöd, h crete car rental és önti a lehetőségeket. (bár nem tudom az autotripnél minek jobb, de mondok még egyet: www.bluesearentals.com ) írsz nekik, kérsz ajánlatot, és aztán választasz.
- a készpénzt preferálják többnyire
- nagyságrendileg ennyit mondanék különbségre, igen. plusz még az olyan kis dolgok, h nem nézegetik pepecsre agyon a kocsit sem átadáskor sem leadáskor (sőt, jellemzően ott sincsenek mikor leadod a kocsit), nincsen semmiféle (ügyféllehúzós) fuel policy-jük, ilyesmi.
- majd eldöntitek akkor, h melyik. aztán ha más is leírja a véleményét majd kiderül, egyedül gondolom-e így, de számomra a két hely nem volt egy súlycsoportban. aztán lehet, h nektek fordítva lesz. (viszont ne felejtsd el, vai úgy egy órával több autózás, mint a ierapetrai kikötő)
#2027032013-05-23 10:30:56 Válasz a #202698. hsz-ra
Szia!
Sztem fogadd meg Rollo tanácsát, nem beszél a levegőbe
autotripet mindenki ajánlotta, nekünk 13 napra adtak 260-as ajánlatot, ami nagyon-nagyon jónak mondható. Arra figyelj, hogy ha online foglalsz, akkor lehet, hogy választ a levélszemétbe pakolja - mi ezért vártunk vagy egy hétig.
Chrissi: mi is tervezzük, én úgy olvastam itt a fórumon, hogy két hajó megy: 10.00-kor és 12.30-kor. Az előbbi 17.00-kor, az utóbbi 18.00-kor jön vissza. De így most én is azt mondanám, hogy messze lesztek. Szerintem azon a környéken is van minimum két hétre látnivaló, persze, ha az ember ragaszkodik valamihez.... Én már csak tudom, nem tudom hány éve gondolkodom Krétában, s mindenárom bele akartam például Santorinit erőltetni....