Igyekszem megfogadni tanácsaidat meglátjuk mire lesz elég a 8 nap. Nidrit azért tettem az első napra mert aznap érkezünk reggel, s az egész éjszakai vezetés után épp elég lesz egy helyi fürdőzés egy esti halvacsorával Meganissit motorcsónakkal kívánom megközelíteni amennyiben a lehetőség adott lesz rá. Ha nem akkor kishajóval megyünk át, de nem hagyom ki
#2029852013-05-27 09:02:24 Válasz a #202961. hsz-ra
Exact!
Érkezés utáni felfrissülésként mi a vízeséshez szoktunk felsétálni, visszaérkezve pedig leugrunk a csücsöktől északra lévő strandrészre, arra nem olyan keskeny a part. Asszem a motorcsónak nem mehet át Meganissire, de nem biztos! De olcsó komp jár át, kár hajóútra költeni - szerintem!
Hajós körút nem játszik nálam. Én is kompra gondoltam Meganissire, ha nem működhet a motorcsónakos verzió
A szállásunk meg pont a "csücskön" van saját stranddal így nem lesz gond a felfrissüléses jelenettel
A "fiatalok" - na az nem én vagyok - jelezték felénk, hogy lehet kipróbálnának majd ilyen banánozást, vizisiklózást, paplanozást, stb... Ha jól tudom ilyenek vannak Nidriben ugye? Árban ?
#2030122013-05-27 13:22:49 Válasz a #202888. hsz-ra
Szia!
Mennyiért sikerült foglalnotok?
Mi ketten, a párommal júni 14-22-ig a strand másik végében leszünk, a Libre-ben. Mi tavaly eldöntöttük, hogy visszamegyünk a szigetre idén, akkor Kathismán fogunk szállást foglalni mindenképp.
Exact!
Esetleg az én beszámolómat is átnézheted! http://www.thasos.hu/index.php.....-beszamolo
Igaz még nincs kész, mert kevés az idő. De megpróbálom még a Krétai nyaralás előtt megírni. A fotók azért fel vannak iratozva.
A képek azért lent segíthetnek a partok kiválasztásában.
Amit én láttam: Egremni és Porto Katsiki egy napra lehet hogy sok.
A búvárkodást a nyugati oldalon valóban el kell felejteni. Inkább a dél-keleti kis strandokon lehet: Mikro Gialos (Rouda) Beach, Amouso Beac, Afteli Beach
Hal sok van, csillagot is találtunk, polipot fogtunk szabad kézzel, de meglógott...
Üdv mindenkinek.A motorcsónakos illetve kompos programokhoz szeretnék adni infót: két család 5-8 fő sokkal jobban jön ki anyagilag ha bérel 1 kisebb csónakot és körbe nézik a környék szigeteit :skórpió,Meganisi,stb. Saját tapasztalat.Igaz én saját csónakkal szoktam ezt tenni.Dessimi Beach camping a kiinduló pont ( itt is lehet csónakót bérelni kicsit -nagyot egyaránt csak pénztárca függő) innen szinte a környék összes szépségét szemügyre lehet venni a Tenger felöl,és bárhol meglehet állni merülni egy picit.Vannak helyek ahol rengeteg a hal,polip stb,de van ahol szinte csak tengeri uborka van a vízben.Meganisi déli részén van egy csodálatos barlang ezt mindenkinek látnia kell aki arra jár,Gialos Beach is nagyon szép,Továbbá Porto Katsiki is gyönyörü (itt is van egy kisebb barlang)ahogy változik a tenger színe a mélykékből a türkizkékbe. Itt elég nehéz jól kikötni a hajóval a nagy hullámok miatt,de legalább egyszer látni kell minden kedves Lafkada rajongónak. Mindenki bérelhet hajót ha betöltötte a 18.életévét,Görögországban nem kell jogosítvány 40.LE teljesítményig, ha nagyobbat szeretne bérelni valaki ,akkor elfogadják a Magyar jogsit.Továbbá ha valakinek kempingel kapcsolatban lenne kérdése szívesen válaszolok,Apartmanban nem tudok segíteni(7-8 főre elég drága aug.-ban)tehát csak kemping. szép napot
#2031842013-05-29 20:08:48 Válasz a #203070. hsz-ra
Köszi Balázs!
Végig néztem a fotókat, nekem nagyon tetszettek. A legszebb talán a csillagos rész.
Valószínű ketté szedem Porto Katsikit és Egremnit
És beveszem a listába a búvárkodós helyeket némi kagyló házban bízva...
1,5 hét és indulunk!
Más is, aki 1-2 héten belül indul, annyira nézegeti az időjárás előrejelzést, mint én?
Accuweather.com-ot nézem, szerencsére egyre bíztatóbbak a jóslatok, csak ettől rosszabb ne legyen!
Ezt a wekamerát ismeritek? Elég ramaty idő van most ott is. Szegény Kónyu, biztos nem örül neki Ő sem.
Webkamera
#2034852013-06-02 16:23:03 Válasz a #202880. hsz-ra
Szia,
a képeket nem kaptam meg, nem tudom próbáltad e már. No, de mindegy, úgyis ott foglaltuk le a szállást.
A favorizált étterem, ahol legtöbbet ettük, mert ajánlották és még magyar helyi erő is dolgozott (dolgozik) ott, az Apollon étterem volt. A képet a Kefalonia fórumra tettem, mert ott leveleztünk és megbotlott a kezem
Ami még nagyon szép és számomra nagyon nyugodt is volt így utolsó előtti napon, az Kavalikefta és Megali Petra. Kavalikefta, bár gyönyörű, elég kicsi és sziklás volt, ott csak pár képet készítettünk, de aztán ÁTMÁSZTUNK Megali Petrára, na az már igazi kincs volt számunkra. Nem voltak óriási hullámok, hanem olyan pont jók. Nagyon szép volt és elég tágas, hogy ne érjen mindenki egymásba.
Kavalikefta
Megali Petra
Amit még tudok ajánlani, hogy Meganissin menjetek el Atherinos beach-re is, nagyon szép és ha hajóval mentek, több öbölben is kiköthettek, bár mi az útról közelítettük meg. A strand részen, itt egyedül találtunk zuhannyal!