Utazás gyerekekkel
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
Hozzászóló Üzenet
# 481
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Markikati
Aktív fórumos
Aktív fórumos
64 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#202785 Üzenet linkje2013-05-24 15:48:24 

Szia Lilith76!
Thassosról olvastál már? Mi oda megyünk a gyerekekkel a nyár végén autóval. Időben kb. 17 óra az út komppal, úgy olvastam. Nagyon sok szépet írnak róla. Nekünk az volt a szempont, hogy újdonság legyen, és viszonylag "közel". Először Sartit néztük, de Thassos mellett döntöttünk. A leírások és élménybeszámolók alapján jó döntés volt! icon_smile.gif

# 482
Anyuci68
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#202803 Üzenet linkje2013-05-24 21:53:12  Válasz a #200508. hsz-ra Előzmény #200508

Bár márciusban jött szóba, de rég jártam itt.
Nekem tapasztalatom, hogy a gyerekek sokkal jobban bírják a buszozást, mint mi, felnőttek. Mi csak busszal tudunk utazni, és az én lányom másfél éves kora óta buszozik velünk. Igaz, először Olaszországba, de a következő évben már Sarti volt az uticél, majd több helyre Görögországba, amikor 6 éves volt, akkor már Spanyolországba is simán el tudtunk indulni vele. Érdekesnek találják az utat, mindig találnak valami látnivalót, meg jól el is ringatja őket a busz. Utaztunk már más hasonló korú gyerekekkel a buszokon, de soha nem találkoztunk nagyobb problémával velük kapcsolatban, pedig nem hiszem, hogy kizárólag nyugodt gyerkőcökkel indulnak útnak. A lényeg, hogy lefoglaljuk őket. Úgy nekünk is gyorsabban megy az idő, és ők sem unatkoznak.

# 483
Klocek
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203154 Üzenet linkje2013-05-29 10:10:46  Infó kérés

icon_cool.gif Én utoljára 11 éve voltam Korfun. Szeretnék segítséget kérni, hogy üdülőfalukban most milyen a boltok ellátottsága. 3 gyerekkel megyünk augusztusba, a legkisebb 9 hós lesz akkor... Milyen élelmiszert lehet kapni. Pl: krumpli, hagyma, szósz, tészta....kávé. Kérlek segítsetek
# 484
Titi68
Törzstag
Törzstag
835 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203159 Üzenet linkje2013-05-29 10:43:35  Válasz a #203154. hsz-ra Előzmény #203154

Én csak 1* voltam Korfun, az se mostanában volt, szintén 3 gyerekkel, köztük egy 8 hónapos iker párral. Viszont azóta is egy nagyon kis faluban nyaralunk minden évben. Amiket kérdeztél kapni fogsz minden kis boltban, nyugodj meg, Korfun is esznek az emberek krumplit, tésztát és lehet mindenféle szószt is venni. Nem probléma a kávé, kakaó, tej sem, sőt az ismertebb Kinder cuccokat is lehet kapni. Ha még bébiételt, tápszert, tejpépet eszik a kicsi, akkor neki lesz érdemes pakolni. Nem mintha nem lehetne kapni, csak nem a megszokott ízek lesznek, sok ételen csak görögül van a szöveg, jobb biztosra menni. Ti nagyobbak nem fogtok hiányt szenvedni, nekem egyedül a tejföl beszerzése okozott problémát (a sajtos és/vagy tejfölös tészta nálunk elég fontos népélelmezési termék). Emlékeim szerint még a pelenka, és társai volt iszonyat drága anno, azt is érdemes lehet vinni.
# 485
Titi68
Törzstag
Törzstag
835 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203160 Üzenet linkje2013-05-29 10:52:31  Válasz a #203154. hsz-ra Előzmény #203154

Javaslom, hogy nézz be inkább a Korfu topicba. Itt esetleg olyan is válaszolhat, aki a konkrét falut ismeri.
# 486
Markikati
Aktív fórumos
Aktív fórumos
64 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203181 Üzenet linkje2013-05-29 19:47:32 

Szia Klocek!

Mi tavaly voltunk Korfun. Arillasban csak kisebb boltok vannak, de Sidariban ami kb 10 km- re van, van két nagyobb bolt is. Elég sok mindent meg lehet kapni. Zöldségek gyümölcsök nagy választékban, az itthon megszokott kaják is megvannak. A túró és a tejföl kivételével. Bébiételt csak egy- két félét láttam, és tényleg csak görögül van ráírva a tartalma. Azt hiszem Nestlé volt. Korfuban van két Lidl is - ahová végül is mi nem mentünk be- szerintem a Lidl- nek nagyjából egyforma a kínálata az itthonival.

# 487
Nicolette02
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
32 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#208030 Üzenet linkje2013-07-31 08:30:39 

Sziasztok! Mi idén Dél-Krétára (Aeolus) megyünk a kicsikkel (4 és 1 éves), van valakinek tapasztalata, hogy mennyi a transzfer Ierapetráig??
# 488
Nicolette02
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
32 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210905 Üzenet linkje2013-11-07 08:54:44 

Sziasztok! Életünk legjobb közös nyaralásán vettünk részt idén (csak 4en), pozitívum rengeteget kirándultunk, jól bírták a gyerekek, negatívum felesleges volt az all inclusive, alig voltunk a szálláson. icon_smile.gif Utazzunk nyugodtan 2 gyerekkel is mert megéri, Más, de legnagyobb élmény a szülőnek és a kicsiknek is. Ha körültekintően felkészülsz a gyerek lehetséges igényeire akkor nem lehet probléma. icon_smile.gif
# 489
Lililuca
Törzstag
Törzstag
616 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213267 Üzenet linkje2014-02-11 09:10:58 

aki már volt gyerekkel busszal az Apollon travellel, tényleg kell vinni gyerekülést? És muszály is használni? Biztos nem bírna ki 20órát
a gyerekülésben.....egyébként 3éves lesz mikor utaznánk. Kicsit tartok tőle....

# 490
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213268 Üzenet linkje2014-02-11 09:46:47  Válasz a #213267. hsz-ra Előzmény #213267

Lililuca! Az autóban utazó gyerekek is gyerekülésben ülnek, hiszen az a biztonságos, és egyébként az a legkényelmesebb is, hiszen az autósülést úgy alakították ki, hogy az legyen. És úgyis megáll a busz pár óránként, nem kell folyamatosan benne ülnie.
De képzelj el mondjuk egy fékezést, hogy mi történik, ha egy 3 éves nincs bekötve...

# 491
Lililuca
Törzstag
Törzstag
616 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213276 Üzenet linkje2014-02-11 12:18:56 

igen, de aludni egész éjszaka nem tudom tudna-e ülve....
Még nem buszoztunk, főleg ilyen hosszan...kocsival mentünk Horvátországba még mikor 1hós volt.
Kicsit félek attól, hogy hogyan bírná a buszozást.....:/

# 492
Lililuca
Törzstag
Törzstag
616 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213277 Üzenet linkje2014-02-11 12:20:09 

nem 1 hós hanem 15hónapos volt:))
# 493
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213278 Üzenet linkje2014-02-11 13:02:13  Válasz a #213277. hsz-ra Előzmény #213277

Enyémek minden további nélkül alszanak a gyerekülésben. Ezek már nem a babaülések pedig, amelyek eléggé döntöttek, hanem a nagyobb, 18-36 kg-s gyerekeknek való ülések. Nagyon picit lehet azért dönteni őket, de tényleg keveset. Viszont van karfájuk, ahová odakönyökölhetnek, és a fejtámla oldalvédelme (ezt nem tudom másként írni) is megtartja a fejüket - tehát a gyerek odatámaszthatja a buksiját, nem úgy, mint egy felnőtt, akinek nemigen van hová dőlnie.

Milyen ülésetek van egyébként?

Ezen a képen pl. szépen látszik, hogy a kisebb gyerekeknek való ülésekben még döntötten ül a gyerek, ez tutira kényelmes: http://totalcar.hu/magazin/technika/adacules/

# 494
Lililuca
Törzstag
Törzstag
616 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213280 Üzenet linkje2014-02-11 13:23:51 

Nagy ülésünk van 15-36ig. Valahogy mindig olyan furcsán van a feje mikor alszik és sokszor félre nyel...ezért nem tudom olyan sokat tudna-e benne aludni...Ti mentetek már így gyereküléssel buszon?
# 495
Rep
Aktív fórumos
Aktív fórumos
216 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213294 Üzenet linkje2014-02-11 16:59:08 

Lililuca! 3 éves volt a kislányunk,amikor első alkalommal utazott velünk Görögországba busszal az Apollon T..Zöld emeletes buszával,emeleten 2.sor.Mi is vittünk gyerekülést akkorát mint a tiétek.apuka berögzítette a biztonsági övvel az ülést a kislány magasan ült,kilátott,be volt kötve,mellette én is biztonságban ültem,hogy nem esik ki alváskor,és én is be tudtam pilledni. Egyedüli kis nehézség a buszra fel és le vitel.Akkor még Paralián az Ino ház Apollonos volt,és a tulaj berakta a takarító cuccaikhoz a földszinten az ülést,nem kellett a kis erkélyen kerülgetni.Igaz,néztek minket a felszálláskor az utastársak,a gyerekülés miatt lehet 1000 gyerekből 1 szülő visz ülést.Azóta nem vittünk,nem is merek bealudni mert a kis feje az ölemben,és forgolódik,félek leesik.És Nis völgye éjszaka.... már 7 éves lesz nyáron,és évente 2-szer jön velünk. 1 alkalommal az asztalnál ültünk lent,3-an négy férőhelyre,akkor az asztalon aludt,de ott is figyelni kellett,nehogy leguruljon.A gyerekek többsége jobban bírja az utat,mint némelyik felnőtt.Pelenkát még ha nem is pelós már érdemes vinni,mert nem minden pillanatban tud a busz megállni,még ha akar is a sofőr.A busz wc-je meg kisgyerekkel ahogy megy a busz,nyitott ajtó fogni a gyereket az kemény munka.Főleg kislánnyal.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
<   1 2 3 ... 32 33 34 ... 48 49 50   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu