#2044492013-06-14 20:17:25 Válasz a #204416. hsz-ra
Mi Ioannina felé megyünk, így jóval kevesebb a fizetni való. Nem emlékszem a pontos összegre, de kb a harmada, max a fele annak, amit Athén felé, az autópályán ki kell fizetni.
#2044512013-06-14 20:44:43 Válasz a #204450. hsz-ra
Az gyönyörű! Még jó, hogy szóba került ez a téma.
Árakat tudsz? Jobb, ha felkészülten állok a férjem elé. Csak akkor vitatkozom vele, ha biztos vagyok a dolgomban. Ha bizonytalan vagyok, akkor csak csellel tudom meggyőzni.
Különben, nekem ez az út jobban tetszik, mint az Athén felé vezető.
#2044602013-06-14 22:10:41 Válasz a #204447. hsz-ra
A Tembi völgye előtt 2009,2010-ben is ott voltak amikor arra jártam,én megúsztam,na meg Volosz környékén is egy nagyobb emelkedő tetején,ott az előttem menőt vették ki.
Azért mert nem küldik át a gyorshajtási büntetéseket,a helyi rendszerben ki tudja meddig tárolják és behajthatják.Az út széle meg tele van dobozokkal.
27 éve voltam először,már akkor is kocsival de még soha nem állított meg ott rendőr.
Egy biztos én azt tapasztaltam hogy a görögök is erősen "lenyugodtak" a forgalomban,egyre kevesebbszer tapasztaltam az utóbbi években a nagy száguldozást.
#2044622013-06-14 22:17:50 Válasz a #204460. hsz-ra
Valahol ott radaroztak le engem is az emelkedő tetején.. De mint írtam nem büntettek meg Megfigyeltem az út menti radardobozoknál nem igazán szoktak lassítani a görögök simán mennek 140-160-nal a tarffi előtt. Nekem sem küldtek még soha semmilyen büntetésről csekket, de valószínű jó darabig nem is fognak... Megmondom őszintén én sem szoktam lassítani a radaroknál.. Kisebb gondjuk is nagyobb annál hogy a külföldi autósoknak kiküldjék a bünti csekket, de lehet még a két ország között sincs meg az egyesség..
Triznyak igazad van, az első utam 33 éve volt és néha megtörtént, hogy megállítottak, de ez az idén márciusban, áprilisban, májusban is megvolt, csak most júniusban nem, azért ez egy kicsit furcsa.
A trafipaxra érdemes figyelni, mert öt éve Katerini-nél engem megállítottak, elvették a papírokat és megbüntettek 90 Eurora és mehettem vissza a fizetés után Katerini-be a papírokért a rendőrségre másnap. Ja adtak egy igazolást amivel 5 napig vezethettem is. Ráadásul szombat volt, de mivel azonnal fizettem az 50 %-át elengedték.
Érdemes figyelni egyre több a rendőr az utakon.
#2044722013-06-15 07:44:18 Válasz a #204409. hsz-ra
Kösz Csaba ezeket az infókat, jól jött. Mi Nagykőrösről megyünk majd, nézegettem már ezt az alternatívát is, de a pályára való feljutást nem találtam meg. Ez érdekelne,hol lehet feljutni az autópályára. A goggle utcaszintű térképén az ásotthalmi út a kereszteződéssel látható, de még zsákutcaként van kitáblázva a goggle autójának kamerája szerint. Más: 2011-ben minket leptokarya előtt állítottak le a rendőrök, elvitték az okmányokat az autóhoz, majd visszaadták, s jó utat kívántak . A görögök tényleg nem nagyon tartják be a korlátozásokat, sokszor húztak el mellettünk a pályán, szinte állva hagyva. Ők ilyenek, én kb. betartom a szabályokat, bár a szerbiában, az autópályákon kirakott seb,,korlátozási táblákkal mindig bajban vagyok. Hol van vége , ha nincs feloldó, vagy ellenkező irányú kezdő tábla. Ilyenkor megyek a többiek után én is.
Tegnap a Debrecen - Gödöllő szakaszon 3 db traffit láttam a pályán. Ha belegondoltok, asszem nálunk sokkal komolyabb a rendőri jelenlét az utakon, mint a három érintett országban. Nyilván a görögöket is tájákoztatja valaki előbb-utóbb, hogy jó biznisz trafipaxra beruházni. Hamar bejön az ára!
#2044962013-06-15 16:13:24 Válasz a #204471. hsz-ra
Az tény, hogy a huszonnéhány év alatt Görögországban ez egy rendőr állított meg összesen. Ő sem akart semmit, csak ellenőrizte a papírokat és elköszönt.
Olyan kérdésem lenne, hogy ha a szerb autópályán euróval fizetünk, és esetleg vissza kell adniuk, akkor ezt dínárban vagy euróban teszik?
Előre is köszönöm a választ.