#2045622013-06-16 18:49:04 Válasz a #204561. hsz-ra
Maci!
A kép Ithakán, Kioniban készült, és a kis öbölben nem ajánlanám a fürdést, legalábbis ottjártunkkor tele volt medúzával. Egyébként is anélkül, hogy pánikot keltenék, szeretném jelezni, hogy kevés helyen, de láttunk a vízben medúzát. Könnyen észrevehetőek, és nem kell megijedni, de messziről kerüljétek el őket, mert Paját is megcsippentették, de a hajókiránduláson egy fiatal srác karját csípték meg elég szépen, órákig égette, mindenféle kenőccsel kenegették, míg elmúlt a fájdalma. Hangsúlyozom, nem bombázzon senki azzal, hogy Úristen, akkor nem megyek a vízbe, egyszerűen figyelni kell, ahol egyet látsz, lesz több is, ússz arrébb! Ennyi.
Wucy!
Megnyugtatlak, ott minden macska úgy néz ki, mintha élettelen lenne, sokszor kellett megböknöm óvatosan, hogy megnyugtassam magam
Mondjuk egyik reggel Nidri kövén láttam egyet, az biztosan nem élt, a reggeli autós forgalom csúnya eredménye volt
A dicséreteket köszönöm, őszintén, szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy így szezon elején a szerencse is segít, olyanok a felhők!!
#2045652013-06-16 18:53:30 Válasz a #204544. hsz-ra
A Skorpioson egyébként nagy a mozgás, Onassisék idejében mindig unalmas csend volt, de az új orosz milliárdos építkezésbe fogott, és olyan yacht-csodát láttunk kikötni a partján, hogy magunk alá csináltunk. De az a 2 egyforma szerkezet, amit le is fotóztam, az se csúnya jószág A komp is folyamatosan szállított valamit neki, úgy-hogy készül ott valami, talicskás emberek is nagyon serénykedtek.
#2045952013-06-16 22:54:35 Válasz a #204583. hsz-ra
Nagyon ne izgasson a medúza, mi kettőt láttunk Egremnin, aztán a csoportból pár embertől hallottuk, hogy a motorcsónakos progin az egyik eldugott öbölben volt jó pár, majd Ithakán láttunk néhányat egy bícsen. Azért ez nem tragikus, csak azért írtam, hogy nem árt figyelni. Pl. azon a bícsen, ahol május utolsó napjaiban láttak sokat, 1 hét múltán egyetlen darabot sem találtunk, pedig 4 napig oda jártunk strandolni, de csak polippal meg lepényhallal találkoztunk Valszeg az időjárásnak, vagy valamilyen áramlatnak is köze lehetett hozzá.
Kesztyűt bármelyik búvárboltban kaphatsz, legolcsóbban talán a Dechatlonban, kb. 5 rongyért. Elég a 2 mm-es vastagságú, én is azért használom, hogy bátrabban nyúlhassak bármihez.
#2046812013-06-19 02:22:47 Válasz a #204659. hsz-ra
Sajnos de Sodródik a hullámmal, és az említett jószágnak úgy 70 centis vékonyka csápja volt, amire ha nem figyelsz, kellemetlen perceket okozhat - csak nehogy beinduljon a jó magyar pánik-effektus, mint anno egy jól sikerült kígyó-fotóm vagy egy másfél centis makrózott, ezért a képen látványosan félelmetes madárpókféleségnek látszó állatka belinkelése után
Abban kérném a segítségeteket, hogy a Sun Rise és a Filio között kb félúton tudtok -e valami jó tavernát? 12-en megyünk Nidribe nyaralni, de egy szállásra nem tudtak minket elhelyezni, és jó lenne esténként összejönni egy vacsira.
A néhány oldallal ezelőttiekhez hasonlóan megpróbáltam összerakni,mit szeretnénk megnézni...hát,lehet,hogy sokat akar a szarka,rövid lesz az egy hét,de nekimegyünk.Kérném a véleményeteket,elsősorban a csoportositásban-mert nem sikerült egy jó térképet találni,igy nem látom még magam előtt az utat-,vagyis,hogy mi fér bele egy napba,és mivel.Nem a napok sorrendjében,csak felsorolásszerűen:
1 nap-mindenképpen kell egy hajókirándulás,hogy a Christinával,vagy az Odysseiaval,az valószinűleg az anyagiakon fog múlni.
1 nap -Meganissi komppal,+gyalog+esetleg busszal,a kónyu által leirtak nyomán próbálunk menni,aztán meglátjuk.
1 nap-Vassiliki,Agiofili,Ammouso,Kastri,Afteri,Evgiros beach,ami sikerül,ezt nem látom még,hogy kocsival,vagy busszal+gyalog...
1 nap-Agios Nikitas,Milos,Kathisma,Kavalikefta,Magali Petra,ami sikerül belőle
1 nap-Porto Katsiki,Gialos(Egremnin voltunk Pargaról hajóval,csak ezért maradna ki most)
1 nap-Dessimi,Laka Langada,Főváros,terveztem valami vásárlást a Lidlben,de úgy olvasom,nem éri meg ezzel foglalkozni külön-csak ilyen olaj,ouzo,lekvár stb dolgok
Van-e valami,amit bármely dologhoz még tudnom kéne?3,max 4 napra terveztünk kocsit bérelni.(Olvasom,hogy Kónyu 5 napra kapott 100-ért egyet,de gondolom,ez aug.2-án már nem igy lesz,hát ezért.)
Gyaloglásban mérsékelten vagyok lelkes,de egy jó sznoriért elmegyünk bármeddig.(Egy jó muszakáért meg szintén!)A Ioniont már megjegyeztem...
Bármilyen hozzászólásnak örülök!!
#2047332013-06-19 18:14:40 Válasz a #204730. hsz-ra
Huh! Sűrű progi, lesz, ami kimarad majd, de tervnek jó. A tervek meg arra valók, hogy az ésszerűség és az adott helyzet szerint változtassunk rajta - tehát áldásom rá
#2047342013-06-19 18:18:29 Válasz a #204733. hsz-ra
Még annyit: a Nikitas-napból Kathisma felejtős, Kavalikefta (Megali Petra ugyanez a rész, picit arrébb) elég lesz Milos után - szerintem!! Így is elég zsufi lesz ez a 2 szépség 1 napon!!