Bogabika ! Nem emlékeztünk rá, de visszanéztem az Irilenárol készült videót, és van hajszáritó !! Jó nyaralást. A hotel Irilena csodás szállás. üdv: Béla
#2050002013-06-23 19:04:52 Válasz a #204641. hsz-ra
Szia Kónyu!
Csodásak a képek, mint mindig.
Én a 167. képednek egy nagy like-ot adnék szupper, de ez csak egy lenne a sok közül. (ez egyébként melyik part?)
Jó volt újra látni Lefkadát!
Ilyenkor jó képeket készíteni, tavaly júliusban nálunk már tömeg volt. (de azért sikerült jó pár szép képet készítenem, ha korán mentünk)
Szeretném kérdezni tőletek, hogy volt-e valaki közületek autóval Kefalónián. Ha igen milyen tapasztalatai voltak mi a legjobb útvonal, a legoptimálisabb kompválasztás, benzinkutak stb. Mennyi volt a menetidő pl.:
Szeged-kontinens kompkikötő, kompút, Kefalónia kompkikötő-szállás. Minden más hasznos tanácsot is szívesen fogadok. Előre is köszönöm válaszotokat.
#2050312013-06-24 00:22:02 Válasz a #205000. hsz-ra
Majszi!
Ha jól látom, én vagyok rajta, tehát nem az én képem, hanem az asszonyé, mert néha suttyomban ellopja a gépem, és lefotóz
Egyébként a Miloson készült, és az a mottója: "Milyen kevés elég a boldogsághoz!"
Pénteken indulunk Kefalóniára, de még nem rajzolódott ki,hogy mely fakultatívra menjünk és arra szeretnélek kérni titeket, aki tud küldjön képeket ithaka, bbq és fiscardo, valamint a buszos szigettúra kirándulásról, mert hiába nézem az albumokat legtöbb helyen nincs feliratozva hogy mi micsoda. Előre is köszi
Egy hét az kevés! Nagyon kevés! Még akkor is ha csak keveset akar látni a nyájas utazó!Tehát szállás a TZIVRAS Apartmanban volt. Mivel először voltunk ezen a szigeten a jól bevált sémát követtük: autót béreltünk 1 hétre és nem kértünk transzfert. Ezzel nagyjából odajutottunk, mintha transzferünk lett volna és csak 4 napra bérelünk kocsit. A Fiat Panda nem volt idős az óra szerint 533 km volt benne. Mi erre tettünk azt egy hét alatt még további 450 km-t.
A szállás pozíciója: 38°9.754' és 20°28.896' Lassi főutcáján mint említettem 1 percre a Sirtaki és NEFELI tavernáktól.( Ha kilépsz az aparman udvaráról Argostoli felé menet már látszik is a két evő-hely)
A 8-as cellában voltunk, ez a kert végében az uccsó lakosztály, s nekünk pont megfelelt. Tiszta volt szerdán és szombaton takarítottak, illetve cseréltek törölközőket. Zaj nem szűrődött be a "rettegett" So Simple bárból. ( a zene egyáltalán nem volt hangos).
Megvolt tehát a bázis és az autó, még aznap irány feltölteni a készleteket from LIDL.
A SKALA felé vezető úton a második körforgalom után volt jobbra. Tőle kissé távolabb egy Careofur bolt. Árakat ne kérdezzetek de olcsóbbak voltak mint a helyi szuper-markecokban.
Kis megjegyzés: a körforgalomban mások a szabályok mint idehaza! Ha behajtasz a körforgóban, behajtáskor NEKED!! van elsőbbséged! Bent pedig várnod kell ha valaki érkezik a körforgalomhoz.
Be kell őt engedned, majd utána mehetsz körbe-körbe tovább! Figyelnek a nyájas turistákra, legyetek hát résen Ti is. Szabály: akkor van elsőbbséged, ha megadják!
Szóval készletek feltöltve, sör ment be a hűtőbe az Ouzóval együtt! Ők nagyon jó barátaink, Velük voltunk egész héten!
A helyi telepített idegenvezető tartott egy eligazítást én nem, csak az asszony hallgatta végig; ő is csak megszokásból.
Elig. után irány a helyi búvár-bázis! A bázis a Mediterranean hotel mellett található; szinte teljesen új felszerelésekkel( CRESSI cuccok minden mennyiségben--olyanok is, amik még nem voltak senkin.)
Ide szintén egy jó tanács: ha az itthon vagy külhonban vett maszkot ( búvárszemüveg)első használat előtt fogkrémmel a belső üveg felületen bekenitek, majd jól elmaszatoljátok az ujjatokkal és a végén kiöblítitek; nos akkor az első merüléskor már csak bele kell köpni a nyálatokat, s azt szét dörzsölni és kiöblíteni. Garantált, hogy nem fog bepárásodni az üveg! Még klasszikusabb, ha a felvétele előtt arcotokat kicsit megmossátok a hideg tenger vízzel.
A köpés mint fontos funkció miatt preferálom a saját maszkot!! Kiválasztásánál pedig ha felteszitek az arcotokra és kicsit orron át kiszívjátok a levegőt fenn kell maradnia! Anélkül, hogy a pántot a fejetekre húznátok.
( tanács vége)
A bázison Georghe( Gyuri) még nem látott magyart!! :O)
A bázis oldala: http://pirate-divers-club.gr/ igen jól felszerelt bázis, a hajó ami merülni visz rendelkezik az összes szükséges eszközzel-- Oxigén palack, újraélesztő készülék, GPS navigáció,URH segélyhívó és helymeghatározó--
(A képen a szürke pólós búvár-termetű f@szi Gyuri!)
Négy merülésem volt, a következő helyeken: Cavern X, Little RIO, DIAS, és F495 Wreck ship.
A helyek kényelmesen elérhetőek, áramlás mentesek, egészen jó látási viszonyokkal--( 50 vagy még több méter)Látható élőlények: búvárok, polipok, egy muréna, több Caretta-caretta,delfinek de őket csak messzebbről láttuk, nem akartak közösködni velünk, tűzféreg--ezek kis alattomos fehér színű hernyóra emlékeztető lények, jó sok hernyó-lábbal( tüskék) az oldalukon és igen fájdalmas lehet a velük való érintkezés--tüskék az ujjakban, kórház, infúzió stb stb.
Szóval csak azért nem érdemes fogdosni, meeerolyancukik!!
A négy merülés saját szerkóval( kivéve a jacketet) volt 120 Euro.--15 literes torpedóval--
Ennyit a merülésekről...
A túrák alkalmával bejártuk a Lixuori félsziget nyugati partjainak strandjait:
Petani beach: 38°15'44.31" és 20°22'39.95"
Platia Ammos b: 38°13'5.69" és 20°21'22.59"--ez nekem speciel jobban tetszett mint a Myrthos beach--a le és felvezető 100ezer lépcső ellenére--
Lagadakia b: 38°10'35.57" és 20°21'6.88"
Vasta b: 38°09'48.57" és 20°22'38.47"
Mania b: 38°09'41.33" és 20°25'11.18"
Xi b: 38°09'41.39" és 20°25'11.08"
Természetesen voltunk a kötelező bícseken: Myrtos, Costa-Costa; Makris Gialos;Platis-Gialos hármas bícseken is.
Voltunk Drogaratiban--38°13.617' és 20°37.687' a Mellisaninál -- 38°15.402' és 20°37.480' és ettünk a Mellisani végénél lévő kis vízimalom étteremben a Taverna Karavomilosban 38°15.334' és 20°37.759' ( bocs a koordináta váltásokért de más elfoglaltság--geoládázás miatt nem mindig váltottam vissza)
Most egyenlőre ennyit ezzel megvolt a nyugati part egy igen csekély része.
Egyetértek az előző hozzászólóval! Egy hét kevés Kefalóniára!
Múlt héten jöttünk haza. Szintén egész hétre béreltünk autót. Ott a 10-20 km annyi mint itthon a 40 km, mert nagyon kanyargósak az utak. Általában csak az út egyik oldalán van kitáblázva hogy mi merre van, és az is gyakori, hogy az egyik kereszteződésben jelzik, hogy mi merre, a következőben pedig már nem.
Rengeteg a látnivaló, a felét sem láttuk annak amit beterveztünk, mert szerettünk elidőzni egy-egy helyen, hiszen annyira gyönyörű!!!
Platia Ammoson is jártunk, de szépségre nálam a Myrtos volt a nyerő. Kisfiamnak (5 éves) pedig Lassi strandjai tetszettek a legjobban.
Az Antisamos élőben sokkal szebb, mint képeken, ez az egyik kedvencünk volt, nagyon jót strandoltunk ott!!! A kavicsok is kellemesek, nem kellett a fürdőcipő sem. Az Avithos strandot is imádtuk, kellemes langyos volt a vize!
Nincs kétségem afelől, hogy az egyik legszebb görög sziget Kefalónia!
Ami a boltokat illeti, mi is a LIDL-be jártunk, az volt a legolcsóbb.
Mindenkinek jó nyaralás kívánok, aki még ezután megy!!!