#2063392013-07-10 13:06:49 Válasz a #206329. hsz-ra
Én is így látom. Megkérdeztem a konzulátust, ott is ezt erősítették még, hogy ÉRVÉNYES SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY kell, nincs más kritérium. DiasZeusz oldalán is ezt írják, Apollon travelnál 6 hónapot írnak, Grand Toursnál 3-at. Na így legyen okos az ember. Csináltatni már nincs idő, csak sürgősségi útlevelet, ami 26.500Ft, jelentős összeg. Ha van valakinek KONKRÉT tapasztalat ezzel kapcsolatban, mondjuk nem engedték át vagy éppenséggel átengedték a határon 3 hónapnál rövidebb lejáratú személyivel, írja meg nekem. Köszönöm!
Teljesen mindegy hogy a követségeken illetve a konzulátusokon mit mondanak, hiszen annak idején a macedon határőr is egy ideig nem fogadta el a személyit pedig már több hónapja megjelent a rendelkezés a hivatalos macedon közlönyben. Emlékezzünk csak arra, hogy még a forumra is felrakta a közlöny szkennelt példányát valaki, hogy vigyük magunkkal és mutassuk meg a macedon határőrnek.
Én csodálkozom azon, hogy miért kell az ilyen fontos dolgokat az utolsó pillanatra hagyni?! Mert mi van akkor ha mi afórumon azt írjuk hogy nyugodtan lehet menni, aztán a határon meg nem engednek át. Vagy mi van akkor ha azt írjuk hogy hajrá irány sok pénzért soron kívül készíttessenek útlevelet, aztán pedig mégis átengedték volna a még éppen érvényes személyivel? Ugye mindenképpen mi leszünk a hibásak! Sajnálok mindenkit aki ilyen helyzetbe kerül, de igazán jó megoldás nincsen. Egyébként én elindulnák a régi személyivel, bár ez csak az én véleményem, mert úgy gondolom, hogy nagyon nagy kockázatot nem vállalnák vele.
#2063852013-07-10 21:41:26 Válasz a #206370. hsz-ra
Jogos amit írsz. Én szerveztem az utazást, a feleségemmel miden évben Görögországba megyünk. 1 hónappal ezelőtt megcsináltattam a személyimet, mert aug-ban járt volna le, szóltam is a barátainknak akik idén velünk tartanak (először hagyják el az országot), hogy ellenőrizzék a személyit és ha lejár csináltassák meg, mert még van bőven idő. Ellenőrizték, én hónapot nem mondtam, most került szóba, és derült ki, hogy októberben jár le az egyik. Azon vagyok én is, hogy probáljuk be, legfeljebb ha Tompa nem enged, megpróbáljuk Ásotthalomnál, vagy Románia-Bulgária útvonalon, EU-s ország gondolom kevésbé rugalmasan értelmezi a szabályokat.
#2064072013-07-10 23:33:42 Válasz a #206385. hsz-ra
Azt elfelejtettem délelőtt, hogy akár még el is készülhet az új személyi, ha nem sokat tököltök. A lányaimnak a 13. naptári napra készült el. Juni 21-én igényeltük, július 4-én kézben volt.
#2064302013-07-11 12:37:03 Válasz a #206420. hsz-ra
Érdekes kérdés! Több helyen jelent meg erről cikk magyarul, de mindenki a régi árat fizette eddig, és valóban a tavalyi árak vannak fent. Úgy látszik csak kacsa volt!
#2064382013-07-11 13:27:42 Válasz a #206420. hsz-ra
Ma jöttünk haza Paraliáról..vagyis Olympic beach-ről..Minden ok volt,12 óra.Odafelé Ásotthalom..senki nem volt reggel 9 körül..minden pontosan táblázva van sárga táblával a Szerb részen is.Az autópálya díj változatlan volt.A Nis-Macedón határ között rész vacak..a többi jó!Bármi kérdésre szívesen válaszolok.
#2064432013-07-11 14:11:27 Válasz a #206420. hsz-ra
Kedves fórumkollegák!
Tibi megkért hogy felvilágosÍtást adjak az autópályadíjak lehetséges növelésével Szerbiában.
Arról van szó hogy a "PUTEVI SRBIJE" állami cég nem volt idáig adóköteles, vagyis nem volt ÁFAköteles. Július 01-től pedig igen. Ezért lett szóvátéve a 20%-kos autopályadíj emelés.
Ettől a hónaptól fizetik az ÁFÁ-t, de a díjakat nem emelték meg. Hogy végülis hogyan hajtják be a külömbséget, azt még nem tudni. Erről a parlament fog dönteni, a javaslat pedig az hogy megnöveljék az árakat 20 százalékkal.
Remélem érthetően leírtam
U:I: én az idén Balatonon nyaralok, ezért nem vagyok jelen sűrűben a fórumon, de ha felmerül még valami kérdés, szívesen válaszolok ha tudok..
A szerb autópálya díjakkal kapcsolatban:
Megnéztem a júniusi és a júliusi bizonylatokat. Ugyanaz az összeg szerepel rajtuk, csak a júliusiakon a bruttó szét van bontva nettóra és ÁFÁ-ra.
Aki tapasztalatból tudja, legyen szíves és dobjon be egy GPS koordinátát, hogy pontosdan hol kell letérni az autópályáról Belgrád előtt, ha a városon át és nem az elkerülőn szeretnénk meni.
Legutóbb Jox szerkesztette (2013-07-11 21:12:10), összesen 1 alkalommal