#2068612013-07-16 09:21:41 Válasz a #206854. hsz-ra
Egy lényeges infót nem adtál meg: melyik nap és hány óra körül tervezitek átlépni a magyar határt?
Van amikor fölösleges elkerülni Röszkét, mert minimális a várakozási idő, és van, amikor nem szabad arra menni!
#2068652013-07-16 10:44:54 Válasz a #206861. hsz-ra
Aug 10-én megyünk és kb reggel 5-6 óra felé érjük el a röszkei határátkelőt.
Hajnal 2 fele tervezem az indulást. Pest 2 óra Sopronból és onnan még 1,5-2 Röszke, ha jól emlékszem.
Aki ment Horvátországon keresztül autóval,az megtuná írni az útvonalat?
Összevetnénk a "hagyományos" útvonallal,hátha .....Pedig felmerült márciusban már,amikor lefoglaltuk a szállásainkat,hogy Horvátországon keresztül kellene menni,de az egyik barátunk azt mondta,hogy az hosszú és kerülő lenne...
Szia Vivahellasz!
Én nyáron rendszeresen arra járok. Udvarnál lépem át a határt és elmegyek Eszékig. Eszéknél a második lehajtónál megyek le jobbra, ott ahol ki van írva, hogy jobbra Zágráb, kis betűkkel srb és autópálya jel. Utána 6km-t megyek ezen az úton, majd jobbra autálya feljáró, amely elején tikettet húzok és ez az autópálya elvisz a Zágráb-Belgrád autópályára.Itt kb. 60 km-t megyek. Erről Belgrád felé fordulok, ahol 60 km után van a fizető kapu, majd 8 km a határ.
Ez az út nekem 90 km-rel hosszabb, mintha Tompának mennék, és 50km-rel hosszabb Röszkénél.
#2068882013-07-16 13:56:18 Válasz a #206865. hsz-ra
Az ugye szombati nap, de akkor már igencsak elfogynak a törökök. Én megkockáztatnám Röszkét, de csak 6 óra utáni érkezéssel, és ha úgy látod, hogy sokan vannak, akkor 7-től nyit Ásotthalom.
Visszafelé már érdekesebb lesz, szerintem arra dolgozzatok ki alternatívát! Két éve aug. 19-én szép nagyot szívtam hazafelé!
#2068972013-07-16 16:29:09 Válasz a #206888. hsz-ra
Köszi a tippet. Visszafelé sose jövünk Röszkének. 2x-3x álltunk ott órákat aztán gyorsan átszoktunk Tompa felé.
Visszafelé ott is kell egy kicsit várakozni, de max 20-30 perc alatt mindig átjutottunk.
Szerintem Röszkét odafele se merem bekockáztatni, mert mindig akkor vesszük észre, hogy dugó van, amikor már elhagytuk az utolsó lehetőséget letérni az autópályáról.
A legutóbb ez 3,5 óránkba került.
A googli Tompa felé Kecskemét után levezet a pályáról majd Soltvadkerten és Kiskunhalason át tervez.
Tud valaki ennél jobb, gyorsabb verziót az BP-ről Tompának?
#2069042013-07-16 17:12:16 Válasz a #206897. hsz-ra
Ha már van matricád, akkor én végigmennék a pályán Szegedig, ott a Baja táblánál veszel egy jobbost, és azon elmész a Tompa felé vezető körforgalomig. Szerintem az a gyorsabb változat.
Mi egyébként évek óta Tompánál megyünk ki olyan hajnali fél 5 körül, gyakorlatilag üres az átkelőhely. Szerintem jó az időpontotok. Mi most eltértünk ettől és Hercegszántó felé indultunk. Az is üres volt, de elég lassan értük el az autópályát (Újvidék előtt). Visszafelé vasárnap délután 4 körül jöttünk be Röszkénél, és meglepetésre a szerb oldalon kellett várni olyan 25 percet, a magyar oldal 5 perc volt kb. Röszkéhez képest ez nem olyan rossz
#2069312013-07-17 06:30:16 Válasz a #206897. hsz-ra
Szia ! Bp-ről M6 vagy 6-os főút Kisapostagig M8-as híd Solt-Kiskörös-Soltvadkert-Kiskunhalas-Tompa. Ez az 53-as főút, tizen éve járok erre oda és vissza is nem szokott gond lenni Százhalombatta-Tompa viszonyltban szűk 160 km és megállóval 2.5 óra. És ha valami miatt Tompa bedugulna akkor Ásotthalom nem nagy kitérő.
Sziasztok. Nei Poriból írok nektek, egy kis infó az útról.
Debrecenből este 6 indulás M3-M5, Röszke kb 5perc, Belgrádon keresztül 1-2 autót látva áthajtottunk, tankolás Lapovó OMW kút, majd rátöltés macedoniában kb 20km a határ előtti kis MAKPETROL kútnál (ha még megyek 5 km-t ott az RT PETROL ), görög határnál rengeteg kocsi, de a görög kivette a magyarokat a sorból
Folyamatosan vezetve, néhány pihenővel, szabályokat általában betartva az útidő 16 óra/ 1300km.
Aki jön, annak jó utat, többieknek kitartás.
#2069392013-07-17 08:48:51 Válasz a #206931. hsz-ra
Köszönöm mindenkinek az ötleteket. Pályamatrica van, nem gond.
Mi eddig mindig Szolnok mellöl indultunk, idén először indulunk Sopron mellöl. Az M43-Szeged-Tompa útvonalat használtuk, azzal semmi baj nem volt eddig.
Fura, hogy a googli gyorsabbnak számolja az 54-53-as útvonalat (2:04), mint az autópályát(2:11). Igaz, autópályán 41km-rel hosszabb az út, de emlékeim szerint az 54-53-as út nem valami jó minőségű.
Távolságban az M6 felé kb ugyanannyi (+11km), mint az 54-53-as út viszont időben a googli is 2,5 órát dob. Tehát ez esetben a terv és tény adatok egyeznek.
A 81-es út Győr-M6 között mennyire járható? Sose jártam még arra, de kézenfekvőnek tűnne "toronyiránt" menni
Hali ! Aug. 1-11-ig töltenénk el mézes napjainkat Korfun / Sidarin / de lefelé is és hazafelé is + 1-1 éjszaka valahol Szaloniki körül. Kocsival megyünk és biztosan keresni fogunk egy párost útitársnak a költségek felezése érdekében, ha v.kiket izgatna a dolog,beszéljünk róla./plac@citromail.hu .Még jön velünk egy fiatal házaspár 2 éves fiú gyermekükkel,mi pedig az 50-es korosztályba tartozunk.Ha helyben foglaltok szállást,természetesen a közös utazgatás a szigeten egyértelmű. 2 külön autóval megyünk ami a fiatalokat illeti.
Kedves Fórumozó Társaim!
Érdeklődöm: megy-e kocsival Sartira valaki aug.23-án? 24-ére van ott foglalva szállásunk. Útitársakat keresünk. Mi is autóval megyünk.
Aug.23-án éjjel indulunk Békéscsabáról Sartira, a Röszke-Szerbia-Makedónia útvonalon át valószínűleg. Van kedve valakinek - aki szintén kocsival jön épp ekkor Sartira - hozzánk csatlakozni?