Attól függ melyik részre mentek, milyen hegyes-völgyes, napközben, nagyon meleg van kemény tud lenni bármilyen fizikai megterhelés, reggel szoktam futni, akkor van csak elviselhető hőmérséklet szárazföldi sporthoz.
Maci!
Valamikor valaki azt mondta, nem vihetnek ki a halászok turistákat magukkal, mert tiltott idegenforgalmi tevékenységnek számít, mivel valszeg sokan visszaélnének vele, és lóvéért csinálnák. Nekünk egyébként volt szerencsénk Kefallonián 4x is kimenni halászni egy kis lélekvesztővel (de lehet, hogy horgászásnak hívják, mert végülis horgok vannak a végtelen damilra szerelve, amikre csalihalat aggatnak, kihelyezik és másnap behúzzák).
Afridité!
Régóta követheted a fórumokat, ha azt sem tudod, hogy hogy kell használni
Ne gondold olyan fontosnak magad, hogy időt töltök a csekkolásoddal, nem kell sok ész hozzá, hogy a nicked alatti "kezdő fórumos 4 hozzászólás" feliratból levonjam azt a messzemenő következtetést, hogy bizony kezdő fórumos vagy 4 hozzászólással
Annak külön örülök, hogy ezzel a tetemes múlttal kioktatsz, hogy a dumcsi topikba nem illik a dumcsi Ma is tanultam valamit - kár, hogy te nem!!
Ezért leírom a kedvedért: ez itt a dumcsi, ahol bármiről írogathatunk, csak könyörgöm, ne vegyük már ennyire komolyan magunkat, bár Afroditének hiába magyarázom, mert a Jóisten nem volt hozzá oly kegyes, hogy legalább egy kevéske humorral áldotta volna meg!
És még valami: tedd meg, hogy legalább 1x elolvasod a fórum-etikettet!! Abban elolvashattad volna évek hosszú sora alatt, hogy az idézet gomb nem arra való, hogy komplett hsz-eket idézgess be!!
Egyébként nem vagyok nagy szakács, az említett étel könnyen elkészíthető minimális gyakorlattal, ezt idővel te is megtanulod majd, ha felnősz majd, háztartást vezetsz
Ui.: isteni lett a dubarrym, most 2 napig eszem, mert 2 tepsivel sikeredett
.." érdemes-e kerékpárt vinni a nyaralásra magunkkal?
Augusztus elején megyünk, először, kocsival, még nem döntöttünk, hogy hová. Thasos, Halkidikki és remélem a nyugati part is belefér a 2 hétbe."]
Kedves István!
Én a helyedben nem vinnék bringát. Ha két hétre mész és a keleti és nyugati partot is meg akarod nézni, akkor nem igen lesz időd bringázni. Amúgy ezt a módot nem igazán ajánlom. Görögország óriási ország és annyi a látnivaló, hogy én a helyedben "csillagtúra szerűen" deríteném fel. Ha a Chalkidikire mész, akkor nézz ott körül! Nézd meg a félsziget látványosságait, menj el Thessalonikibe, esetleg néz meg a Veriát a gyönyörű vízesést, Menj el Kavalaába, Philpibe, esetleg Xanthyba és, ha még tengerezni és pihenni is akarsz, már el is tellik a két hét. Emellett Görögország legnagyobb részén hegyes a táj nem igazán lehet ott egy bringát kihasználni a 40 fokban. Ha mégis úgy gondolod, hogy bringázni akarsz, fillérekért kölcsönözhető, szinte minden településen.
Jó készülődést:
Josza
Gondoltam, hogy nem a korodra utal, sejtettem, hogy feleannyi sem vagy
Mind az 5 hsz-ed ezt jelzi, ráadásul a nagybetűs smiley-s felkiáltójel is erre utal, ez a 3 így együtt azt jelenti netes nyelven, hogy teli szájjal vihorászva dühösen ordítasz - vagyis semmi értelme, a kevesebb néha több
Én is küldök egy közmondást: Erősebb kutya b@szik
Szép napot ebben a rohadt melegben!!
Most látom, azt hitted, ez egy német topik - ezek szerint eltévedtél: αντίο!
úgy kémillió ember adózik magyarországon. ők ugyan valóban mocsok sokat, de ez összvissz akkor is csak 20%. kb. a fele annak, mint amennyi adóköteles úgy egyébként van.
Na azért ez nem így van az adó nem csak az amit a fizetési szalagodon látsz sőt azaz elenyésző rész, a fogyasztás után fizeted a legtöbbet:
-áfa
-jövedéki adó (kávé, cigaretta, alkohol, üzemanyag)
-csipsz adó
-telefon adó
-tranzakciós adó
-kamat adó
-biztositási adó
-bank adó(áthárítva az ügyfélre)
Csak ami úgy hirtelen eszembe jutott, de sokkal több van, ha otthonról írsz akkor jelen pillanatban is adózól az internet előfizetési díjjal (áfa) ill. villanyszámla (áfa).
A levegővételért még nem kell fizetni adót, de kitudja később.........
ez itt most azért gyenge, mert itt a görög ès a magyar adómorál volt összehasonlítva-márpedig ebből a szempontból a fogyasztási típusú adók irrelevánsak. méghozzá azért, mert ezt ugye a görögök is megfizetik, ezek alól nincs kibúvó. így hát arról sem mond így önmagában semmit, h egy adott közösségnek milyen az adómorálja.
arról az mond el vmit, h mennyire gyakorlat akkor kikerülni az adózást ha arra lehetőség mutatkozik. nos, ez nálunk nem, h gyakorlat, de kifejezetten sikk.
Ebben igazad lehet, csak a gond, én nem tudok görögül, ők meg nem tudnak angolul, és így nem lesz hosszú élettartamú a "haverság".
Görögország pont az a hely, ahol legkevésbé adódik nyelvi akadály.
Egyébként attól is függ, melyik részre mész, mert van, ahol a múltjuk miatt a helyiek nagy része beszél angolul (fiatalok-idősek egyaránt). Próbáld meg egyszer, mert ha sikerül elintézned, tényleg élmény lesz - anélkül, hogy bármiféle csoporthoz meg idegenvezetőhöz kéne igazodnod.
Bocsi,de ki adózik? s mèg csodàlkoznak ,hogy hol tartanak...
Ha te látnál valahol egy kiskaput, tedd a szívedre a kezed - nem használnád ki? Dehogynem. Voltak irreálisan magas fizetések és "mókás" pluszjuttatások - te visszautasítottad volna? És neked nem fájna, ha elvennék, amit megszoktál? Dehogynem.
Egyébként pl. tudtad, hogy ha Görögországban nem kapsz számlát, akkor nem kell fizetned? És mindez ki is van írva nagy betűkkel, angolul is. Tudtad, hogy rengeteg ember dolgozik úgy (nem csak a magánszférában), hogy hónapok óta nem kapott fizetést? De dolgozik, mert nincs más lehetősége, ha nem akarja elhagyni a szülőföldjét. És közben mosolyog, és fogadja a turistákat, akik ebből mit sem sejtenek.
Kicsit összetettebb ez a téma annál, mint a szalagcímek.
Csak egyetlen szerény megjegyzés Kónyu kedves!
Egyetlen szóval nem említettem, hogy a dinnyét én ültettem volna. NEM, sőt már amikor kiérkeztünk "a szomszédoknál' a virágládában már nőtt, ők mutatták meg, hogy milyen aranyos kicsi görögdinnyék vannak a virágok között. A szomszédainkat mi nemcsak hajlandóak voltunk megismerni, hanem kirándulni is együtt mentünk néha. Ne felejtsd el, ha több hétre mész, nem teheted meg, hogy a reggeli hűvös erkélyen kávézva átnézz a fejük fölött. Elemi emberi udvariasság.
És minden szavam igaz, amit leírtam, a 6 eurós fagylalt is. Sőt étterembe itthon a 30 éves házasságunk alatt nem tudtunk annyiszor eljutni, mint kint (nem számítva az üzemi étkezdét, amikor még volt).
És nem viszek darálthúst sem fagyasztva sem máshogy, de ha kedvünk van sütök serpenyős pizzát, dagasztás nélküli kenyeret, stb.
Én tényleg én a hűtőtáska témáról ezzel leakadtam, ha még akarsz egy kicsit sértegetni, kérlek tedd meg, priviben. Üdv