#2077062013-07-26 09:13:17 Válasz a #207700. hsz-ra
Megpróbálom leírni a jajjne étterem kb. hol helyezkedik el Az előbb említett Super market Zoh-ot. Ha kiindulási pontnak vesszük.... Tegyük fel, hogy épp kilépsz a boltból balra lehet lemenni a tengerhez. Jobbra elindulsz és rögtön az első lehetőségnél kell jobbra fordulni. Azon az utcán egyébként van biciklikölcsönző is És ennek az utcának a vége felé volt ez az étterem, emlékszem még magyarul is ki volt írva, hogy miket lehet enni.
Most pont kérdeztem Anyukámat, ő úgy emlékszik, hogy pl. a parton 2,5-3 euro vt pl. egy frappé. De nyilván függ a hely minőségétől Mi a parton csak akkor ittunk, amikor ágy meg napernyő kellett. Ha oda letelepedtek, úgyis jön egy fiú v. lány, és amit írtam is, kértek egy ice tea-t, vagy jégkását, az meg nem vészes, én 1-2 euros tételre emlékszem.
Ha amúgy a központból elindultok a hegy felé, a kis utcákon nagyon hangulatos sétálni.
Ná fránkó! Ugye az Apollon Parga útból lett Zeus Dias Stavros. Ahogy olvasgatok, szerintem jól fogjuk érezni magunkat a városban, nem is ez a bajom.... :/
Eddig tulképp mindenki lehúzta az irodát, főleg,hogy a buszos utaztatás gázul van megoldva... Meg, h a fakultatívokra is bagóznak tulképp, ahogy kivettem az infókból. (bár, ugye az Apollon is uazon helyekre visz, nem szokták összecsapni a magyarokat? ennyire sokan mennek?)
Valaki nyugtasson már meg, hogy azért nem lehet annyira gááááz! Oda felé és visszafelé is szopatós az útjuk?
#2077922013-07-27 14:02:16 Válasz a #207785. hsz-ra
Szia!
Halas étteremre, tavernára így külön nem emlékszem, de a kikötőn túl a tengerparti éttermekbe voltak halas ételek.
Mi tavaly a Zeussal utaztunk, és azon kívül, hogy késett a buszunk odafelé (Mo-ról) 1-1,5 órát, nem volt semmi gondunk! Nálunk jófej, rugalmas sofőrök is voltak!
A fakultatív programmal kapcs-ban mi a Meteoráknál voltunk, és a hajókiránduláson. A Meteoráknál nagyon jó volt, haza felé mentünk a Tempi-völgyébe, és most nem tudom, hogy mi bámészkodtunk sokat, vagy sem, de ott kicsit keveselltük az időt.
A hajókiránduláson ugye program nem volt, de a hegyet meg lehet mászni, felfedezni a szigetet, de ha nem vagytok úgymond "kalandorok", strandolni meg búvárkodni lehet csak. Ahol kitesz a hajó valóban gyönyörű tiszta a víz, tengeri cipő szükséges! Ebédet kaptunk, ami apró sült halakból, kenyérből és salátából állt (uborka, paradicsom, hagyma,stb.). Talán annyi még, hogy a part kicsi, és a sok kiránduló miatt zsúfoltnak tűnt.
szóval akkor nem mindig sikerül nekik plusz 6 órás köröket tenni.... megnyugtató.
hát, mi a horvátoknál voltunk ilyen 'no elektrik no gas' felkiáltású lakatlan szigetes izén, ott ká jó volt a kaja (ott fogták a makrélát az orrunk előtt), de a 'lakatlan sziget' szemetes, koszos, viszont amíg bemerészkedtünk, szép. (nem volt kicsi...)
úh nem tudom, idén van e rá akaródzás....
A Meteorákhoz szeretnénk és Thassosba. Thessalonikibe van értelme? Ezek szerint akkor a Meteorák nem csalódás... normálisan el is mondja a történelmi hátteret?
szóval akkor nem mindig sikerül nekik plusz 6 órás köröket tenni.... megnyugtató.
hát, mi a horvátoknál voltunk ilyen 'no elektrik no gas' felkiáltású lakatlan szigetes izén, ott ká jó volt a kaja (ott fogták a makrélát az orrunk előtt), de a 'lakatlan sziget' szemetes, koszos, viszont amíg bemerészkedtünk, szép. (nem volt kicsi...)
úh nem tudom, idén van e rá akaródzás....
A Meteorákhoz szeretnénk és Thassosba. Thessalonikibe van értelme? Ezek szerint akkor a Meteorák nem csalódás... normálisan el is mondja a történelmi hátteret?
Ladybirdke!
A Meteorákat ne hagyjátok ki, és szerintem Kavala-Tassos is nagyon jó volt.
A Dias buszoztatásáról én nem igen hallottam, hogy problémák lennének vele. Ti amúgy is, ha jól emlékszem talán Kecskeméten szálltok fel, onnan már nem nagyon kőrőz egy busz sem, hanem megy neki a határnak. Szegeden szokott még a virágpiacnál pisiltetni. Ott van büfé, kisbolt, ha még valamit szeretnél enni, inni, nasit, újságot venni.
Mi ugyan Apollonnal szoktunk menni, de ott szinte mindig összefutunk a Dias buszaival.
Szóval ne aggódj! A nehezén sajnos már túl vagy, úgyhogy ülj fel a buszra, lazulj, és csak arra gondolj, hogy holnap már a tengerben áztatod magad!
A fáradság ellenére, engem mindig nagy-nagy boldogság tölt el, mikor már fenn ülök a buszon, mert tudom, hogy innentől nekem nagyon nagyon jó lesz az elkövetkező 1-2 hét.
Ladybirdke!
A Meteorákat ne hagyjátok ki, és szerintem Kavala-Tassos is nagyon jó volt.
A Dias buszoztatásáról én nem igen hallottam, hogy problémák lennének vele. Ti amúgy is, ha jól emlékszem talán Kecskeméten szálltok fel, onnan már nem nagyon kőrőz egy busz sem, hanem megy neki a határnak. Szegeden szokott még a virágpiacnál pisiltetni. Ott van büfé, kisbolt, ha még valamit szeretnél enni, inni, nasit, újságot venni.
Mi ugyan Apollonnal szoktunk menni, de ott szinte mindig összefutunk a Dias buszaival.
Szóval ne aggódj! A nehezén sajnos már túl vagy, úgyhogy ülj fel a buszra, lazulj, és csak arra gondolj, hogy holnap már a tengerben áztatod magad!
A fáradság ellenére, engem mindig nagy-nagy boldogság tölt el, mikor már fenn ülök a buszon, mert tudom, hogy innentől nekem nagyon nagyon jó lesz az elkövetkező 1-2 hét.