#2079762013-07-30 09:20:29 Válasz a #207787. hsz-ra
Szia Cofffos!
Milyen volt az utatok? Hogy éreztétek magatokat?
Juj de jó lett az összefoglalód a szolgáltatásokról!
Mi majd két hét múlva utazunk és most megint egy érdekes gondolat foglalkoztat.
Nem tudom, hogy Te vagy valaki tud-e rá ésszerű választ adni.
Úgy hallom nagyon sokat késnek mostanság a WizzAir gépei.
Nem tudom hogy ez igaz-e a Bp-Thessaloniki-Bp útvonalra is.
Szerinted vagy szerintetek megéri-e "garancia szolgáltatást" kötni az érkezési idő betartására?
Vagy csak ez is egy újabb lehúzási lehetőség?
És nem is az összeg nagyságára gondolok, hanem az értelmére...
Reménykedtem, hogy a visszaútra is megnyílik az indulás napján a lehetőség, és akkor nem kell nyaralás közben már ezzel foglalkozni. De sajnos nem így történt – nem tudom, miben bíztál igazából, hiszen direkt neked meséltem itt el, h mi a szabály.
Igen, emlékszem. DE...az én szőrszálhasogatásomhoz tartozik, hogy nem tudtam igazán értelmezni, hogy a 14 nap a 14. napot, vagy a 14+1 napot jelenti. Reménykedtem, hogy a 14. napot, mert akkor még itthon ki tudtam volna nyomtatni.
#2079992013-07-30 12:48:36 Válasz a #207976. hsz-ra
ez miért lenne lehúzási lehetőség most komolyan? teljesen egyértelmű a deal: fizetsz x összeget és ha késnek, ők fizetnek y-t. azt meg neked kell eldöntened, h van-e szted akkora esély arra, h megkapd a jótállást, amekkora kockázatot még el tudsz viselni. ez teljesen személyfüggő.
én egyébként nem kötnék. 3 óra felett így is, úgy is jár a 250 euró.
Milyen volt az utatok? Hogy éreztétek magatokat?
Juj de jó lett az összefoglalód a szolgáltatásokról!
Mi majd két hét múlva utazunk és most megint egy érdekes gondolat foglalkoztat.
Nem tudom, hogy Te vagy valaki tud-e rá ésszerű választ adni.
Úgy hallom nagyon sokat késnek mostanság a WizzAir gépei.
Nem tudom hogy ez igaz-e a Bp-Thessaloniki-Bp útvonalra is.
Szerinted vagy szerintetek megéri-e "garancia szolgáltatást" kötni az érkezési idő betartására?
Vagy csak ez is egy újabb lehúzási lehetőség?
És nem is az összeg nagyságára gondolok, hanem az értelmére...
Köszönöm előre is a válaszokat!
Üdv: Csaba
Az utunk kellemes volt. (mi szeretünk repülni, én kimondottan élvezem a le és felszállást, és mikor éjszaka repültünk, akkor is alig lehetett levakarni az ablakról) Az odafelé úton még felszállás közben bemondták, hogy hidegfronton keresztül fogunk repülni, ami turbulenciát fog okozni, készüljünk fel rá. És tényleg. Szinte folyamatosan becsatolva kellett lenni, és éreztünk is rázkódásokat, de ez eltörpült a 2007 augusztus 20-i Bp-i felszállásunk mellett. Akkor este vihar volt, ami miatt a gépek sem szálltak fel és a tüzijátékot is halasztották. Mikor a vihar levonult, kiszórták a menetrendszerinti gépeket, majd utoljára a mi charterünket engedték. A dunakanyar felé szálltunk fel és ott fordultunk délnek. A tüzijátékot is akkor kezdték el lőni, így felülről kétszer is megnézhettük. Az volt az első repülésem, amikor még nem tudtam, hogy mi hogy működik, pláne a gyomrom tájékán. Mire kirepültünk a rázós zónából, már túl voltunk a 360 fokos forduláson, rázkódásokkal és hirtelen süllyedésekkel tarkítva. És felülről nem csak a tüzijátékot csodálhattuk meg, hanem a távolodó villámokat is.
Késést nem tapasztaltunk. Ami érdekes sajátosság volt, hogy visszafelé úgy volt a beszállókártyán, hogy Szalonikiben 19:40-kor zárják a kaput. Ehhez képest 19:40-kor nyiották ki. Pillanatok alatt beszálltunk és már indultunk is pontosan 20:10-kor. Pedig egy mozgássérült (kerekesszékes) is utazott velünk. A wizz 40 perces fordulási idővel dolgozott.
Az érkezési idő betartására szóló garanciát - én eddig úgy gondoltam - hogy annak érdemes, akinek csatlakozása van.
Segítsetek már légyszi: Kb. 6-7 éve nem utaztam repülővel. Akkor még rendesen, papír alapú repjegyet adtak a repülőtéren, ha felállt az utazási iroda pultja. A repjeggyel odaballagtunk a check in pulthoz (néha nem kis kavarodással, mire megtaláltuk a megfelelő pultot/de volt olyan is, hogy a másik terminálban kellett becsekkolni). Megkaptuk a beszállókártyát és haladtunk tovább. Most azt írta az iroda, hogy check-in nyitás 10.20-kor. Ez azt jelenti, hogy rögtön a becsekkoláshoz megyek? Elmondom, hogy ki vagyok, hová megyek, adom az okmányaimat? Vagy hogy megy ez mostanság?
Fazika! Nálunk úgy volt, hogy a check pultnál oda kellett adni a személyit, vagy útlevelet (kinek mije van) és az utazási iroda által előre lefoglalt helyek egyikét adták. Nem kellett nekik semmilyen papír, mert benne voltunk már a rendszerben. A visszaút Korfuról ugyanígy történt, nem kértek semmit, csak úti okmányt.
biztos sokakat érdekel így két repüléssel kapcsolatos hír:
az egyik, h az aegean megvette az olympic-et, ami ezután előbbi leányaként fog működni, összehangolva a járatokat (és állítólag áresést is okoz ez, háát, hiszem ha látom..)
a másik pedig a ryanair (sztem maximálisan utasbarát) változásai:
- nov.1-től a foglalásoknál nem kér már capthca-kódot az oldal, így sokkal gyorsabb lesz a dolog
- szintén ekkortól bevezet a cég egy 24 órás türelmi időszakot, amely alatt a legfontosabb változásokat még ingyen meg lehet tenni (pl. elírja vki a nevet, vagy akár az útvonalon is lehet módosítani). fontos, hogy ez akkor él, ha közvetlenül az oldalukon történik a foglalás, nem pedig utazási irodában, és egyéb utazási oldalakon!
- szintén ettől a dátumról a kora reggeli és késő esti járatokon nem lesz rivaldafény, hanem hagyják pihenni a pihenni szándékozókat
- még fontosabb változás, h dec.1-től lehetővé válik a egy második motyót is felvinni a gépre, mely mérete nem haladhatja meg a 35x20x20 centimétert. tehát egy laptoptása, női retikül, fotóapparát bőven belefér, nem kell ezután a kézi poggyászba erőltetni az ilyesmiket-és esetleg újabb lehetőség a feladott poggyász elkerülésére és így tízezrek megspórolására-bár...
-...bár a feladott csomag is jelentősen olcsóbbá válik, 60-ról 30 euróra csökken az ára (persze: per fő per út; ez így egyébként nagyságrendileg a wizz air hasonló áraira esést jelenti)
- ha valaki elrontja a beszállókártyáját ás azt újra kellett csinálni, az eddig 70 euró költség volt. Ez dec. 1-től 15 euró lesz.
Ha már szóba került az Aegean neve is, egy kis kiegészítés a repülési infókhoz:
"Turista osztályán két új kategóriát vezet be a görög légiszállító, amellyel a diszkont ajánlatokat és a rugalmasságot keresőknek kedvez.
Az utasok igényeinek figyelembevételével alakította ki GoLight és Flex elnevezésű két új turista osztályán elérhető árkategóriáját a Aegean Airlines, amelyekkel az utasok a saját igényeik szerint alakíthatják jegyük árát. A GoLight jeggyel már egészen alacsony áron juthatnak el az utasok Athénba a társaság járatain, ezzel a jeggyel egyetlen kézipoggyászt vihet az utas magával, amelynek a maximális súlya 8 kilogram lehet. A Flex kategóriájú jegy nagyobb rugalmasságot nyújt az utasnak, aki pótdíjazás nélkül bármennyi alkalommal módosíthatja a jegyét. A Flex jeggyel egy maximum 8 kg-os kézipoggyász és egy maximum 23 kg-os feladott bőrönd vihető. Mindkét változatnál plusz pénzért további poggyászt is feladhatnak az utasok. A két új jegyár október 10-étől válik elérhetővé, bevezetése fokozatos lesz az Aegean járatain: 2013. november 1-jétől a belföldi és ciprusi járatokon, 2014. január 15-től pedig a teljes nemzetközi hálózaton igénybe tudják venni az utasok."
Ezzel a lépéssel is kedvezőbbé tették a jegyárakat.
az egyik, h az aegean megvette az olympic-et, ami ezután előbbi leányaként fog működni, összehangolva a járatokat (és állítólag áresést is okoz ez, háát, hiszem ha látom..)
Érdemes végigmazsolázni mindenkinek érdeklődése szerint, mert pl. az ATH-AOK az eddigi fix 100-110 helyett 39 euróért is repülhető. De még csak márciusig van menetrend.
én rodoszt és krétát néztem eddig csak, azok is vannak ennyiért, viszont voltak tavaly is, bőrönddel.
Persze, mert azt az aegean is repülte. Az athén-karpathost viszont csak az olympic - aranyárban. És most ez a 39-es áruk is bőröndös. Mondjuk úgy saccolom, ők is elő fognak rukkolni a feladott poggyász nélküli kategóriával.