#2085402013-08-08 14:39:21 Válasz a #208535. hsz-ra
Teknősöket Argostoliban is láthatsz (én nem keresgéltem őket, de sokak szerint állandóan a kikötőben ácsingóznak ingyan kajára), a Navaggiot meg hajókirándulás keretében a Kék Barlangokkal együtt meglátogathatod Skalából is.
Sznorizás szempontjából nem emlékszem különbségre Thassoshoz képest, a víz kristálytiszta, az élet pedig nyilván nem egy Vörös tenger, de simán élvezhető a megfelelő helyeken!
#2085412013-08-08 14:47:55 Válasz a #208538. hsz-ra
Akkor ezek szerint a szezonkezdetre kijavítják a téli időjárási károkat Platia Ammoson, amikor mi voltunk, a korlát nagyon hiányos volt, a lépcsők tele törmelékkel, elég veszélyes mutatvány volt lejutni rajta, és sok lépcsőfok letört a lezuhanó sziklák súlya alatt. Csak visszafelé vettük észre a figyelmeztető táblát
A görög térképi elnevezésekhez elég nehéz hozzászokni, most már találtam többféle térképet, amiken más-,ás nevek szerepelnek alkalmanként, de legalább az írásmódok ezerfélék És persze minden szigeten megtalálhatók ugyanazok az elnevezések, nem árt figyelni a keresgéléskor, nehogy rossz irányban informálódjon az ember!
#2086602013-08-10 20:46:48 Válasz a #208171. hsz-ra
Szia Kopter!
Hasznos infók, jó tudni, mire készüljön az ember.
Nekem még nem volt gondom sem a súllyal, sem a mérettel, de azért jó lenne, ha a továbbiakban sem lenne. Meg persze ezzel a társasággal nem repültem, szóval, jó, ha vannak infók. Aztán, majd ha visszaértél, meséld el a személyes tapasztalatokat is!
Sziasztok! Mi is hazajöttünk már, csak még itthon is nyaraltunk egy hetet erre-arra. Sajnos meg kell állapítanom, hogy többet nem szabad kimenni Kefalóniára és utána a Balcsira, max fordítva, mert Platina Amos után nem nagy élmény a Balaton
Az biztos, hogy jövőre megyünk és két hétre! Mert a Balcsin a szállás csúcsidőben semmivel sem olcsóbb mint kint....:/
Skalan volt szállásunk a Hermesben, minden nagyon klassz volt az út is kibírható busszal. (Ezt csak azért, mert mi most mentünk először így) Béreltünk 4 napra autót és ahova tudtunk elmentünk, Myrtos, Asso, Fiskardo, Sami, Poros, Skala szigetkör, ahol csak tudtunk lementünk a beachre, de én most fel nem tudom sorolni már az összeset. Ami nekem nagyon tetszett az északi rész Fiskardo öblei, és Sami-Poros-Skala szakaszon a kis eldugott öblök. Myrtos gyönyörű, de nagyon meleg volt és éppen elég sokan voltak, ahhoz képest máshol alig vannak. Úgy örültem mikor megtaláltam Kato Langadit oda több napon is visszajártunk Átmentünk Lixouriba nekem tetszett, ott olyan helyi a hangulat. (Konyú amikor azt kérdeztem hol laknak a helyiek, nagy részt erre gondoltam, hogy melyik része a szigetnek ami nem annyira a nyaralók miatt van.) Itt nagyon jó pékségek vannak légyegesen olcsóbban mint pl. Skalan, de zöldséges is. Itt vettünk a hegyekbe olajat, bort, fűszereket, mézet is vehettünk volna, de az aranyárban megy Innen lementünk megnézni Xi-t, hát ez olyan strand és kész...szép, érdekes, de nem nyaralnék ott egy hetet Aztán jött amit a legjobban vártam, Platina Amos elképesztő, ezt nem lehet képekről visszaadni, főleg hogy mi egy elég viharos napon voltunk ott, sajnos a képeimen is csak ritkán süt a nap, de a hullámok elképesztők voltak!!!! Nagyon hangos és szinte ijesztő volt a part, de ott ültünk és csak néztük ahogy hullámzik a víz és olyan minta üvegből lenne mikor rásüt a nap. Nem volt rajunk kívül senki egy darabig, a vízbe így be se mertünk menni, nagyon nagy ereje volt. De a látvány csodás!!!! A lépcső, sok Főleg felfelé, de jól járható, gyerekkel, csak miatta ijesztő Bár nekem a fejünk felett lévő sziklák voltak inkább félelmetesek. Aztán átmentünk megnézni Petanit és ott is több méteres hullámok voltak. Itt már többen játszottak is a parton benne, így kipróbáltuk, hát a párom 100kiló, de úgy csapta földhöz egy hullám, hogy csak nyekkent Engem több méterre el tudott lökni A lányommal csak úgy repkedtünk a vízbe, de mindenki nagyon élvezte. Azért aki ezt túlzásnak érzi elmondom aznap volt a Zante hajókirándulás és az idegenvezető is azt mondta ilyen hullámokat még az 5 éve alatt, Ő sem látott. Ki se tudtak kötni az öbölben és mindenki rosszul volt. Mindent összevetve nagyon sok minden van még a szigeten amit nem láttunk "rendesen" hiszen sietni kellett, de remélem még visszatérünk. Viszont Skala partjai nagyon változatosak, ott minden megtalálható, a déli öblök az érdekes agyagos vízben álló sziklákkal, hát itt órákat tudtunk nézelődni a víz alatt, vagy aki akar, csak heverészhet és abban sem zavarja senki azon a hosszú strandon és a másik irányba elindulva (bár ahhoz azért kell sétálni) ott vannak a sziklás öblök is. Mesés ez a sziget. Hajó kirándultunk Ithakára nagyon szép volt, ezzel a hajóval és az idegenvezetővel megéri, mert Ő sokat hozzátesz (grandtours). Nekem nagyon melegem volt végig, de jókat fürödtünk a hajón megérte elmenni. Képeket én nem is merek mutatni itt a profik után De , majd keresek párat a hullámos partokról. Ja azért az árakról is legyen valami, hát jobb nem számolgatni mindent, mert akkor csak szörnyülködünk rajta De mi hárman Assosban a halas tavernába kb. 35 euróért mindent ettünk-ittunk, hogy ennél több nem is kellett. A kocsi 4 napra a pefanisnál 150euró és Ford volt. A benzin drága 1,80 átlagosan és mentünk vagy 600km. Az utak jók, Korfu hegyi útjaihoz képest szélesek is. DE aki itthon nem vezet jól, az inkább hagyja. A motorozáshoz is jók az utak, bár szerintem nagyon csúsznak és iszonyatos meleg is van hozzá ilyenkor, de kis távra biztos nagyon élvezetes mondjuk májusban. A kocsiban van légkondi ami most jól jött, volt hogy 40 fok volt egész nap. Na ennyi nem fárasztalak titeket tovább
#2086962013-08-11 13:36:53 Válasz a #208685. hsz-ra
nitta!
Köszönjük a beszámolód, örülünk, hogy visszavágysz, az azt jelenti, jól sikerült a nyaralásod. Képek jöhetnek, ha nem akarsz albumot, tedd fel a netre, és linkelj ide párat, ez nem fotópályázat, bármi jöhet, a hangulat a lényeg!
tapodyt! Lehet? Mi hárman voltunk egy kislánnyal, ( na jó kb. olyan magas már mint én ) Ti meg saját autóval? Azt hiszem szerda volt és olyan 10 óra felé? Igazából a fényképeződ gyanús volt, mert ugye még itthon olvastam mivel fotózol. Ha Ti voltatok köszi a tippet Petanin is jól hullámzott. Megnéztük még Xi mellet Ko.... valamit Csináltam pár fotót, de inkább nem ott fürödtünk.
#2087312013-08-11 22:03:29 Válasz a #208730. hsz-ra
Igen mi voltunk,nagyon sajnáltalak hogy Így sikerült amire már olyan régen készültél.Jódarabig tárgyaltunk a nejemmel,hogy belehúztatok pont egy nagyon szeles napba.2 nap múlva megint arra voltunk,tükör volt a víz.Azért látom nem volt csalódás a sziget,szerintem jövőre mi is ismét visszamegyünk.