#2071222013-07-19 12:13:39 Válasz a #207118. hsz-ra
Szia MaciG!
Tavaly szeptember végén voltunk Zakyn nyaralni.
A helyi (megbízható) srácok azt mondták, hogy legkésőbb augusztusban az összes felnőtt teknős elindul a nagy vízek felé. Szeptemberben már egy sincs (illetve egy igen, Sotiris). Június-júliusban rakják le a tojásokat. A kis teknősök szeptembertől október végéig kelnek ki.
Mi 5 kistekit láttunk elszenvedni a vízig. A környezetvédők nem engedtek minket közel, de ők felemelték őket és kicsit segítettek nekik a vízhez közel jutni. Még ők se érintették őket, mivel ilyenkor még puha a páncéljuk és a bőrük. Csak homokkal együtt tudták közelebb vinni a tengerhez.
(Bár nem kérdezted, de tudom hogy érdekel: sznorizni csak a túlparton tudtok, a homokos részen semmi sincs, kivétel a disco sziget. Mikor mi ott voltunk egy vihar elmosta a hidat, egy hétig ember se járt arra. Ez hozott nekem egy órányi élményt a víz alatt. Láttam murénát és piros színű rákokat a hatalmas kövek között.)
#2071312013-07-19 13:56:16 Válasz a #207118. hsz-ra
Szia!
Az a Blue Waves (parti kék szálloda)utáni strad részen volt.(Laganas)
De mi elmentünk innen sétálva Kalamaki felé és itt is voltak fészkek végig és itt osztogatnak a termézsetvédők prospektusokat az ide látogatóknak.
Barátom is függő és jó hely Vasilikos,Kalamaki/Laganas és a környéke.De!
Itt lesik pénzért a hajók is a tekiket(nyomkövető van a tekin és ezért tudják,hogy hol vannak) és amikor tekit látnak,a partról bemennek vizibiciklivel,csónakkal vagy beúsznak,ami baszott veszélyes nektek,mert nem látnak a vízben és simán átmennek rajtatok!Barátom ugyan így járt és nagy szerencséje volt,hogy a vizibickli nem vágta fejbe úgy,hogy elsüllyedjen....
Ja és még nekik áll feljebb!
Szeptemberben megyünk Laganasba, 3napra szeretnénk autót bérelni, nézegettük neten 85euro kb.
Érdemes neten foglalni vagy helyben? Vannak járulékos költségek?
Szeptemberben megyünk Laganasba, 3napra szeretnénk autót bérelni, nézegettük neten 85euro kb.
Érdemes neten foglalni vagy helyben? Vannak járulékos költségek?
A csapatban páran dohányoznak kb. mennyibe kerül egy doboz? és hol lehet beszerezni?
#2095752013-08-25 11:38:56 Válasz a #209574. hsz-ra
szerintem Görögországban általánosan elmondható, hogy drágább a cigi, mint nálunk. Silk Cut idén 3.80eur.
Célszerű minél többet vinni itthonról, persze ha vki repül/nem tudja jóól eltenni , akkor max 1000szál/fő.
szerintem Görögországban általánosan elmondható, hogy drágább a cigi, mint nálunk. Silk Cut idén 3.80eur.
Célszerű minél többet vinni itthonról, persze ha vki repül/nem tudja jóól eltenni , akkor max 1000szál/fő.
Köszi busszal megyünk meg nem is nagy dohányosok,de így akkor visznek itthonról.
Mégegyszer Köszi!
Valaki magyarázza el légyszi hogyan működik egy autobérlés a neten vagy személyesen meg mi az a káreseti önrész meg zárolás és hogy mi az a zéro káreseti biztosítás?
köszönöm