#2095862013-08-25 15:05:34 Válasz a #209584. hsz-ra
Így van Zsu, jól tudod. Ami igen fontos: CSAK a Magyar vámosok keresik ezeket...
"vám- és adómentesen:
Alkoholtermékek és alkoholt tartalmazó italok (kizárólag a 17. életévüket betöltött utasok
esetén) legfeljebb
- 4 liter szőlőbor
- 16 liter sör
- 1 liter 22 térfogatszázaléknál nagyobb alkoholtartalmú alkoholtermék vagy
legalább 80 térfogatszázalék alkoholtartalmú nem denaturált alkoholtermék, vagy
- 2 liter 22 térfogatszázaléknál nem nagyobb alkoholtartalmú alkoholtermék,
köztes alkoholtermék, pezsgő vagy egyéb bor
Dohánytermékek (kizárólag a 17. életévüket betöltött utasok esetén) legfeljebb
Légi utasok:
- 200 db cigaretta, vagy
- 100 db szivarka (darabonként 3
grammnál nem nagyobb tömegű),
vagy
- 50 db szivar, vagy
- 250 gramm fogyasztási dohány
Légi utasoktól eltérő utasok:
- 40 db cigaretta, vagy
- 20 db szivarka (darabonként 3
grammnál nem nagyobb tömegű),
vagy
- 10 db szivar, vagy
- 50 gramm fogyasztási dohány
Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha a légi utastól eltérő utas behoz 40 szál cigarettát, úgy
vám- és adómentesség csak ezen mennyiségre adható, a további dohánytermékekre (szivarka,
szivar, fogyasztási dohány) vám– és adómentesség már nem adható.
Amennyiben 20 szál cigarettát (mennyiséghatár 50 %-a) hoz be, úgy vám- és adómentesen
behozhat még 5 db szivart, vagy 10 db szivarkát, vagy 25 gramm fogyasztási dohányt
(mennyiséghatár további 50 %-a)"
Sziasztok.
Sarti régi kolostora, amibe állítólag sok évvel ezelőtt bele csapott a villám. Ha igaz a történet, mindenki elmenekült onnan. A kereszt a mai napig ferdén áll az épület tetején. Ma már egy kicsit rossz állapotban van.
#2096462013-08-26 22:47:49 Válasz a #209214. hsz-ra
Bocsi nem mindig vagyok net közelbe.Idei árak szerint a barátnőm majdnem féláron hozta,persze alkudni kell.Ő kiszámolja,el kell kérni tőle a gépet és beírod mennyiért vinnéd előbb utóbb megegyeztek.Remélem valaki olvassa és megírja hogy kell engedményt kérni.Északás vagyok és nem jut eszembe.Szió
#2098242013-08-31 02:01:39 Válasz a #209660. hsz-ra
Szia!Jó választás.Idén voltam a négyágyashoz külön konyha van alap felszereltséggel,van szépen rendben van tartva. Bolt a szomszédban,a homokos part is egy nagyobb ugrás.Pékség kb. 3 perc.A tulaj jól beszél angolul,többször jött megkérdezni hogy minden rendben ,és hogy van-e valami kérésed.Szóval jó választás.