Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 7756
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Cscs
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
25 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210405 Üzenet linkje2013-09-28 10:54:03 

Katonáné Éva!

Gyönyörűek a képek amiket fel tettél . Gratulálok

# 7757
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210407 Üzenet linkje2013-09-28 12:07:37  Válasz a #210399. hsz-ra Előzmény #210399

Köszi Éva!
# 7758
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210408 Üzenet linkje2013-09-28 12:21:03  Válasz a #210407. hsz-ra Előzmény #210407

Hú, gyerekek, ennyi szép fotót, ami itt összegyűlt icon_smile.gif Csak ámulok: Éva, Melus, Tapody Tomi...és látom, került belőlük jócskán a kefallinia.hu-ra is viizo legnagyobb örömére icon_smile.gif
Mindenkinek hatalmas gratula, ennyi jó fotót nem lehet most már csak arra fogni, hogy egyre többen jutnak profi masinához!

# 7759
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210409 Üzenet linkje2013-09-28 13:31:29 

Mediterraneo írta:
A látogatók nagy része angol, a helyiek elsősorban erre vannak berendezkedve, ez látszik pl. az éttermek kínálatában is. Ez pedig elvesz a görögös hangulatból.

Esetleg ha van egy kis időd ezt ki tudnád fejteni mit jelent bővebben? Miben nyilvánul meg az, hogy "elvesz a görörg hangulatból"?
Mert pl. Pargánál írták többen azt, hogy egyre jobban az olaszokra vannak berendezkedve, de én ezt csak annyiban vettem észre, hogy volt jó pár olasz taverna meg pizzéria, de emellett még rengetek hagyományos görög is.

# 7760
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210411 Üzenet linkje2013-09-28 18:16:09 

MaciG írta:
Mediterraneo írta:
A látogatók nagy része angol, a helyiek elsősorban erre vannak berendezkedve, ez látszik pl. az éttermek kínálatában is. Ez pedig elvesz a görögös hangulatból.

Esetleg ha van egy kis időd ezt ki tudnád fejteni mit jelent bővebben? Miben nyilvánul meg az, hogy "elvesz a görörg hangulatból"?
Mert pl. Pargánál írták többen azt, hogy egyre jobban az olaszokra vannak berendezkedve, de én ezt csak annyiban vettem észre, hogy volt jó pár olasz taverna meg pizzéria, de emellett még rengetek hagyományos görög is.

Nos, három észrevételem is van:
1. sok az angol kaja a kínálatban, ami nem lenne baj, ha nem a görög (mediterrán) kaják kárára lenne.
Olyan, hogy girosz pitában nincs, legalábbis mi sehol sem találkoztunk vele, de még tányéron sincs. Illetve egy helyen volt, de ott is serpenyőben sült husit hoztak, nem olyan lefarigcsált darabokat.
Viszonylag szűk volt a választék grillételekből. Volt ahol csak grillezett hal volt (két fajta), de pl. szelet sertéstarja vagy csirkemell grillezve sehol.
Viszont a marha különféle alkatrészeiből készült sült az van, pl. T-bone steak is, továbbá hamburger - de lehet, hogy ez nem is annyira az angolok kedvéért, hanem a vendéglős amerikai vagy ausztrál múltja miatt (az '53-as földrengés után sokan elmentek a szigetről, aztán meg visszatelepedtek, pl. éttermet nyitva).
Aztán: szinte mindenhol volt cézár saláta, sajtsaláta, egyéb koszmopolita kaják.
Most hirtelen ennyi jutott eszembe.

2. Apróságokban idomulnak az angol kereslethez, pl:
- fűszerezésben olyasmiket használnak, ami abszolút nem mediterrán, pl. Worchester szósz, nyilván kell az a kis hazai íz az angoloknak. De nem akarok általánosítani, ez nem mindenhol volt így.
- a teát kérdezés nélkül, természetesen tejjel hozták ki icon_smile.gif
- a kenyérrel együtt hozzák a vajat is, az angolok képesek a főételhez is vajas kenyeret enni icon_smile.gif Nos, más szigeten ezzel sem találkoztam.
- a strandoknál levő büfékben sem girosz van, hanem szendvics

3. az ár is az angol zsebekhez idomul: mert ugye mennyivel olcsóbb egy girosz pitában, mint egy steak...

Szóval: amikor kinyitottam a menüt és azt láttam, hogy a kaják fele görög, a másik fele pedig valami angol (vagy nemzetközi) és eközben görög zene helyett gyakran valami angol szólt, akkor nekem volt valamiféle hiányérzetem.

DE ennek ellenére finomakat ettünk (a görög kaják közül választva), ettünk olyasmit is, ami újdonság volt. Találtunk olyan éttermet, ahol görög zene szólt, ahol jó volt a konyha, még ha kevés görög fogásból lehetett választani.

# 7761
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210412 Üzenet linkje2013-09-28 19:05:05  Válasz a #210411. hsz-ra Előzmény #210411

Köszi a tájékoztatást!

Ez elég szomorú azért, hogy görög nyaralóhelyen nincs girosz pita. icon_surprised.gif

# 7762
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210413 Üzenet linkje2013-09-28 19:55:06  Válasz a #210412. hsz-ra Előzmény #210412

Legalábbis Lassi, Argostoli, Svoronata, Lourdata környékén mi nem találtunk. De Assosban vagy Fiskardoban sem láttam. Máshol meg nem is kerestünk. Talán Skalában, ahol több magyar is nyaral, van. Vagy Samiban, ahová és ahonnan kompok indulnak.
# 7763
Tapodyt
Törzstag
Törzstag
768 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210414 Üzenet linkje2013-09-28 20:07:40 

# 7764
Tapodyt
Törzstag
Törzstag
768 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210415 Üzenet linkje2013-09-28 21:00:20 

Egy pár szombat késő délutáni-esti kép Argostoli központjából,annak akinek nnem volt hozzá szerencséje megláthatja a helyi népviseletet is,valamint egyik mellékutcában önfeledten éneklő-zenélő nyugdíjasokat.

https://picasaweb.google.com/1.....directlink

# 7765
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210421 Üzenet linkje2013-09-29 13:46:46 

Medi!
Mi Skalaban voltunk,de abszolut meg tudom erősiteni az ételekre vonatkozó észrevételeidet...2 helyen van gyrosz pitában az egész faluban.illetve volt,tegyem hozzá ,2 éve.Még azt vettem észre,hogy ellentétben más helyekkel,itt-Skalaban- hiába próbálkoztam az éttermekben görögül rendelni az ételt-alap dolgokat az ember már megtanul 10 nyár alatt,-a pincér karótnyelten meghajolva megismételte a rendelést angolul,és nem igazán voltak kedveskedők.Pedig több éttermet kipróbáltunk.
Idén Nidriben jobbak voltak az ilyen irányú tapasztalatok...

# 7766
Vio
Törzstag
Törzstag
844 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210438 Üzenet linkje2013-09-29 18:48:28  Válasz a #210413. hsz-ra Előzmény #210413

Svoronata-ban, a Pannik-ban van gyros pita icon_smile.gif
# 7767
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210443 Üzenet linkje2013-09-29 20:33:48 

Folytatnám a beszámolómat olyan, általunk kipróbált stranddal, amivel én nem találkoztam itt a fórumon, hátha kell valakinek infó róla:
Lourdata: hosszú, talán egy km is megvan, széles strand, sok napernyővel (két sorban vannak az ernyők), a széleken némi szabad hellyel (a déli végén van bőven hely, ugyanakkor itt nagyon köves-kavicsos); a széles strand felső sávja homokos, alsó sávja kavicsos, de közvetlenül a parton homokos - jó időben; ha nagyok a hullámok, akkor hamar bemossa a víz a homokot és marad a kavics; egyébként lassan mélyül a víz; több taverna is van; nagyon tetszett, mert a tágas öblöt ciprusokkal borított dombok veszik körül, emögött meg ott az Ainos - szóval a vízből nézve nem győzi az ember csodálni
Trapezaki: egy nagyobb és számos kisebb öböl sora, északról dél felé haladva az első a lagnagyobb, eléggé széles, főleg az egyik vége, homokos, nagyon lassan mélyül, egy büfé és vagy két tucat napernyő van itt; a következő öböl zárt, védett, itt van a helyiek csónak-kikötője és ezzel szemben egy jókora taverna; a következő öblök kicsik, kavicsosak, a sekély vízben gázolva lehet megközelíteni őket és átmenni az egyikből a másikba;
Ai Helis: egy formásan félköríves, de nem túl nagy öbölben viszonylag sok napernyő; puha homokos, de azért van egy keskeny kavicsos sáv is benne, meg néhány nagyobb kő a vízben az öböl egyik végében; sajnos nincs egyértelműen kitáblázva
Ammes: közvetlenül az út mentén, egy asszimetrikus öbölben hol szélesebb,, hol keskenyebb homokos strand, finom, selymes homokkal, lassan mélyülő vízzel, sok napággyal és elég hellyel, aki annak aki csak le akarja tenni a törölközőt; két lejárata is van; a közelben, pár perces sétára két nagy taverna is van, közvetlenül a strand mellett pedig egy kávézó (de az úgy tűnik, szeptember közepén már zarva van)
Minia: a reptérről is látható, elég hosszú, egyik végén szélesebb strand; homokos, mint az előzőek, sekély a víz, mint az előzőeknél, napágyak itt is vannak, továbbá büfé is, szórakozásnak meg lehet nézegetni a repülőket;)

# 7768
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210444 Üzenet linkje2013-09-29 20:36:29  Válasz a #210438. hsz-ra Előzmény #210438

De jó lett volna előre tudni! Amúgy én ilyen nevű étteremmel nem találkoztam, de hát Svoronata annyira szétszórt, hogy nem lehet minden szegletét megismerni (különösen, ha az ember legalább nagyvonalakban be akarja járni a szigetet)
# 7769
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210447 Üzenet linkje2013-09-29 20:54:29  Válasz a #210443. hsz-ra Előzmény #210443

Még pár hely, amiről nem biztos, hogy esett szó a fórumon:
Fent, a sziget északi csücskében, Fiskardotól nyugatra van egy csodás kis öböl: Dafnoudi. Meg kell érte "dolgozni", keresni az utat, amely odavisz és aztán gyalogolni egy negyed órát az erdőben. Az út végén váratlanul tűnik fel az öböl: kicsi, vakítóan fehér, tojás méretű kövekkel borítva, a szélén valószínűtlenül türkizkék vízzel, amely elég gyorsan mélyül és válik sötétkékké.

Myrtos alatt a Paliki félsziget "nyakának" északi felén van egy strand, azaz kettő, de átjárhatóak. Út is kettő is levisz ide, mindkettő jól autózható, különösen az, amely Voutiból indul - ez egyébkén nagyon látványos helyeken megy. Szóval: a keleti oldala, Ag. Kiriaki, a legkeletibb oldalán kissé kiszélesedik, ott vannak napernyők is. A nyugati oldala Vouti, itt kevésbé "strandosabb" a hangulat, van egy kis csónak-kikötő és egy taverna. Amúgy nagyon keskeny, néhol alig 2-3 méteres, homokos, szétszórt kavicsokkal, kövekkel, néhol egész nagy kövekkel, szikladarabokkal. Közvetlenül a vízparton kavicsos sáv van. A vízben is vannak alattomos kövek, meg kell gondolni, hol megy be az ember - legalábbis, ha hullámzik és nem látható tisztán mi van lent a fenéken.
Amikor ott voltunk, nagy hullámok voltak, nagyon kellett figyelni a bemenetnél. Egy hullám simán felborított, odébbdobott, feltörölte velem a partot, mindezt egy pillanat alatt.

# 7770
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210462 Üzenet linkje2013-09-30 18:30:54  Válasz a #210399. hsz-ra Előzmény #210399

Katonáné Éva!

Sikerült megnéznem a képeid, és csatlakozván a többiekhez, nagyon szépnek találom őket. és gratulálok! Az is nagyin jó, hogy egyből látszik, mi hol készült. icon_lol.gif Ha megbocsájtod, aprócska észrevételem lenne, Ithakán véletlenül felcserélted Vathit, Kionival. De messze nem kötekedésnek szánom. icon_wink.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 517 518 519 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu