Rodosz
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
Hozzászóló Üzenet
# 2041
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#209736 Üzenet linkje2013-08-29 09:48:23  Válasz a #209735. hsz-ra

a név azért nem minden. attól, h egy szigetet pl. egérszigetnek hívnak, nem jelenti azt, h teli van egérrel, nem? icon_smile.gif

és mint mondtam, nem is azt nem értettem, h honnan jött az ötlet, hanem azt nem, h hol olvasta azt, h ott van meleg víz? mert én nem találtam ilyet, pedig kerestem anno és érdekelt volna, ha mégis van.

# 2042
Ian
Aktív fórumos
Aktív fórumos
432 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#209737 Üzenet linkje2013-08-29 10:03:12  Re:

rollo írta:
a név azért nem minden. attól, h egy szigetet pl. egérszigetnek hívnak, nem jelenti azt, h teli van egérrel, nem? icon_smile.gif

Csodálkozni fogsz, de jelentheti azt, bár nem 100%-ban, de az esetek többségében van alapja a névnek icon_smile.gif Ha nem is a jelenben, mert ugye az évszázadok alatt sok minden változhatott, de a régmúltban lehet, hogy ezért kapta azt a nevet. Kis hazánkban is sok példát lehet erre találni.
rollo írta:

és mint mondtam, nem is azt nem értettem, h honnan jött az ötlet, hanem azt nem, h hol olvasta azt, h ott van meleg víz? mert én nem találtam ilyet, pedig kerestem anno és érdekelt volna, ha mégis van.

Erre pedig a helység neve a válasz, mint írtam is. Ezt a kérdező jól értelmezte, de te valami miatt nem hoztad vele kapcsolatba. Nincs ezzel semmi baj, elsiklottál felette, mással is előfordul.

# 2043
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#209747 Üzenet linkje2013-08-29 13:31:09  Válasz a #209737. hsz-ra Előzmény #209737

ja várj, ha itt arról van szó, h szted most úgymond megfogtál, és ezt kell kiélvezni, akkor szóljál. icon_wink.gif mert akkor nem erőlködöm, h megértessem, mit nem értettem (és nem értek most sem) a csodálkozásban, h nincs kalithea-n meleg víz. icon_smile.gif
# 2044
Ian
Aktív fórumos
Aktív fórumos
432 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#209760 Üzenet linkje2013-08-29 18:07:36  Válasz a #209747. hsz-ra Előzmény #209747

rollo írta:
ezt nem is vitattam, én csak a hőfokon csodálkoztam. legalábbis én sehol nem találtam még csak utalást sem arra, h meleg vizű forrásról volna/lett volna szó.

rollo írta:
egy német oldalon most azt találtam, h az ókorban még kénes meleg vizű forrás volt itt, de a víz kéntartalma, gyógyhatása és hőfoka is megszűnt már. maradt viszont a szép környezet, a felújított 'fürdő'.

Nem erről van szó...de ezt már jól kiveséztük icon_wink.gif
Hagyjuk icon_smile.gif

# 2045
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Etel
Aktív fórumos
Aktív fórumos
75 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#209790 Üzenet linkje2013-08-30 10:27:53  Válasz a #209718. hsz-ra Előzmény #209718

Sziasztok,
valóban azért gondoltam amiket magyarázatként leírtatok. A Lonly Planet angol nyelvű könyvében is szó szerint az van, amit magyarul idézett Ian.
Na de ha nincs melegvíz, hát nincs. Azért még megnézzük, mert a hely, amint láttam az interneten valahol - valóban gyönyörű.

# 2046
Ian
Aktív fórumos
Aktív fórumos
432 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#209794 Üzenet linkje2013-08-30 12:02:49  Válasz a #209790. hsz-ra Előzmény #209790

Az oldalamon találsz pár képet is a helyről, valóban szép. icon_wink.gif
# 2047
Stormybooy
Aktív fórumos
Aktív fórumos
80 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#209862 Üzenet linkje2013-09-02 12:10:43 

Sziasztok!

Tudnátok ajánlani olcsóbb autó kölcsönzőt Falirakiban?

köszönöm

# 2048
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#209866 Üzenet linkje2013-09-02 17:17:21  Válasz a #209862. hsz-ra Előzmény #209862

válasz már az indexen. icon_smile.gif
# 2049
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210236 Üzenet linkje2013-09-19 09:24:26  rhodian sun hotel

rhodian sun hotel - a reptér közelében van, egy estés transzferszállásnak választottam, soha többet (pedig nem vagyok finnyás vagy nagy igényű). Két pozitívumát tudom kiemelni: ingyen hoznak/visznek a reptérre (bár én odafelé több mint fél órát vártam rájuk, és én telefonáltam, hogy mégis mi van?), és klassz a reggeli. Egyébként a hotel full retró, a szobám valóban koszos és lelakott volt, többek között kiszakadt és emiatt használhatatlan fürdőszobaajtóval, a szekrényben sem polc, se akasztó, semmi, csak effektíve a négy oldala. icon_smile.gif A medence és a kert szép lehetne, ha foglalkoznának vele, így azonban csöppet sem volt csábító csobbanni úgy, hogy látod a lerakódott koszt. icon_surprised.gif A hotel a puszta közepén áll, közel-távol semmi, ám ezt tudtam, és gondoltam, nem véletlenül kínálnak ingyen kerékpárt ... volt is két, totál használhatatlan bicikli, amik "éppen most" romlottak el. Értem én, hogy nagyobb biznisz, ha a hotelban vacsorázok... Theologos 25 perc séta, ha sikerül a háziak fiával találkozni, akkor ő legalább elvisz (kárpótolván a bringáért). Az este amúgy a főút és a reptér közelsége ellenére is csöndes, ám sokáig aludni nem lehet, mert egyetlen, az erkélyajtónál is kisebb, világos, szakadt függöny lóg. Ami a legjobban rosszul érintett nagyon sok görögországi tartózkodás után, az a tulajok viselkedése: értem én, hogy nem szeretik az egy éjszakás vendéget, de azért az, hogy kiérünk a reptérre, a mami a kezembe adja a slusszkulcsot, közli, hogy pakoljak ki, és hozzam vissza neki a kulcsot ... szóval na. Oké, nem akarta véletlenül sem megemeli a pakkom, de azért szerintem illett volna legalább kiszállnia, és megrázogatni a kezem, hogy jó utat. Összességében mondjuk végig nem éreztem, hogy én itt fizető (!) vendég (!) vagyok.
Egyébként a vélemények totál megoszlanak a hotelról. Én ált. elhelyezkedésre és ár/érték arányra vagyok érzékeny, és minden más csak jóleső plusz, itt előbbi a kútbaesett bringák miatt volt probléma (ha nem adták volna azt a lehetőséget, sosem választom őket), utóbbi pedig totál nem volt megfelelő. És én vagyok az is, akit nem érdekel a berendezés vagy a tisztaság komolyabban - kb. 10 euróért nem is érdekelt volna. icon_biggrin.gif Legközelebb mási helyet próbálok ki. icon_biggrin.gif

# 2050
Xoyox
Aktív fórumos
Aktív fórumos
359 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210608 Üzenet linkje2013-10-09 08:56:06 

Na de:
RHODOS/1/2013
Megerkeztem este 21 orakor Rodosra. Pont jött egy Bus, bevitt a központba 2 juro, aztan nyomattam a kikötöbe, bördzseki, pullover, hatizsak, (ahogy motorra elöre elkeszültem, atböröndözni nem volt idöm ) kiizadva, csoda melegben ott allok a kikötöben, es ott all a hajom, lass csodat, a Tilosi sajat Katamaran, a See Star .
OK, Aztan a csalodas: nem menek, cask majd 2 nap mulva= szerelnek . b…meg. Mondjak , hogy menjek a Diagoras-sal holnap. Gyönyörü, es hova menjek aludni? Ez nem volt tervbeveve !! erre jött egy matrozuk, felültetett a mopedjere, ugy ahogy voltam, es be a varosba, tele egyiranyu utcaval elvitt egy szallodaba a FLORIDABA. ( Amarados 5. Tel:+30 22410 224111
www.florida.rhodes.com ) Nincs hely. De a nö attelefonalt a Hotel Internationaleba, es ott volt , (KAZOULI 12. +30 22410 24595 www.international-hotel.gr ) Mind a kettö ott van a sarkon a kikötötöl 300 meterre k…a jo helyen. (most mar tudom ) Igaz 40 Juro egy ejszaka, ( az elsö es egyetlen utana mar cask 28 reggelivel ) de egal, holnap mar Tiloson leszek az a fö. A szoba kicsi , de jot aludtam, masnap du 16 oraig tekeregtem, a z ovarosban utoljara 2 eve, alkudtam egy agytakarora fantasztikus alkotmany kezi munka, 100 000 csillogo villogo tükör, üvegyönygy, stb van bevarrva a barsony csoda szinek pompazata, soha nem latott szinkombinatio, de a nö 280 jurot kert, 180.- ra lealkudtam, de a nö nekem rafinaltnak tünt, nem szeretem az effajta eladokat inkabb nem vettem meg. Most kerestem ujra a boltot, nem talaltam. De ugyis visszajövök majd meglesz .
Kimentem a hatizsakkkal a Kikötöbe, lestem a Blue Star Horizont berakodasat, neztem hogy csavarjak a csikket a z emberek, nem doboz t vesznek az draga, inkabb maguk csavarjak, en is kiprobaltam Megy . . .Aztan jött pontosan a Diagoras, felszalltam 13 rugo a jegy Tilosig, es elindultunk 16 orakor. a Horizont utanunk indult de utolert, egy ora mulva egy magassagban voltunk, de elkanyarodott eszakra, Kos fele. ( Oda ahova en soha de soha de soha de soha nem mennek = az az agymosott – bekabitott turistakak szigete ) Folytatas TILOS alatt
Fotokat Rodosrol nem rakok be ismeri 1000 ember

# 2051
Xoyox
Aktív fórumos
Aktív fórumos
359 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210612 Üzenet linkje2013-10-09 09:16:56 

RHODOS/2/2013
Ujra a Dodekanissos Express-el indultam delutan 15 orakor Tilosan –Xhalkin at ujra vissza Rodosra. Tiloson amikor kikötöttünk, majd megszakadt a szivem, es igy utolag tudom, ki kellett volna szallnom, az utolso hetet inkabb ott tölteni, mint a hustömeggel tömött Rodosi ovarosban, ahol a sör is 3,50.- es a maganynak, csendnek nyoma sincs. Undorito vendegcsalogatok alljak el az utadat, es mutogatnak a vendeglök fele, ülj be, egyel igyal,, az nem erdekli öket , hogy epp a Mellette levö vendeglöböl szalltal volna fel a szekböl, maris neked ugranak, es integetnek. Egy darabig ezt nezed, aztan idegesitö lesz . Megtalaltam a szallodamat pofon egyszerü odamenni, mar rajöttem, Kazouli utca . vegig a parton, es 90 fokban balra , mar ott is vagy . Teloztam elöre, hogy mire erkezek, prima jo volt a szallo , udvarias a szemelyzet.es tiszta. Egy baj volt cask, hogy tul sok idöt töltöttem ott. Egy alkalommal eszembe jutott Antonius itt van valahol a korhazba meglatogatom. Felszalltam a Busra (2-es es a 6-os megy oda , a helyijaratok, a partrol –kikötö mellöl indulnak) es feloras tekerges utan vegig a Rodosi dombtetön minden utcaba bementünk, megalltunk bejartuk az egesz varos, megerkeztem a korhazig.
Ezt a Busjaratot ajanlom mindenkinek, ne cask az ovarost es a tengerpartot ismerjek meg , hanem az igazi Rodost is !!( egyebkent a repteri busmenetrenddel vigyazni kell, van ugyanis egy vasarnapi, es egy hetköznapi !! ) Korhazban sehol senki nem ismerte Antoniust , vittek olasz , tolmacshoz, stb, de egy rohadt központi adatgyüjtö nincs , semmi nevet tartalmazo irat, vagy iroda, vagy ahol felveszik a betegeket , voltam titkos telefon szobaba, ürhajonyi drottal ült egy nö a sötet , levegötlen szobaba , ajto elött rabszolga, 4 emeletin van az operatio, senki nem tudott Antoniuszrol, Szomoruen visszabusoztam. Masnap megtalaltam a z ovarosban a nöt, akinel alkudtam a meseszep barsony szönyegre, televarrva csillogo szines nem tudom mikkel . ERmlekezett ram, mondja 2-3 eve voltam nala, most ujra ez a zöld kell?
Mar cak 180 volt helyböl. Igen am, de elötte 2 masik üzletben is felfedeztem ugyanezt a disz agytakarot, vagy fali diszt? Es kiderült Indiabol erkezik, es masoknal 40, illetve 50 euro….ezzel az ismerettel mentem a nöhöz, kezdi a meset 180 rugo, es Postazza nekem . Neeem köszönet, de üzletben szeretem a becsületesseget, aztan elarultam neki, hol lehet menniyert kapni. (Tudta) Köszöntem, intett, bucsu. Pa. Tutti hogy nem felejt el eleteben sose. Elötte is emlekezett ram, most meg plane fog…
Viszont a kikötö bejaratanal, talaltam egy kis asztalkat ahol sütött-grillezett- kukoricat arulnak 1,5.- ert (hogy vidamat is irjak ) irto jo izü, sorban allnak nala az emberek. Apa lanya csinaljak. Soval kell kerni . a vilagon a legjobb volt Görögben a Mythos sör, keves a szensav, nem pezseg annyira mint mifelenk, es edeskes jo izü. A kajaknal többször kertem baranyhust atsütve, Zatzikivel, irto hosszura vagott Pommessel, hosszu-vekonyra reszelt kaposztafele savanyusaggal, es melle egy kis üvegben szerintem mustar, olajjal, talan borral felhigitva ? amit rakentem a husra jo volt. En meg luxuskent kertem fokhagymas kenyeret, sajtrezselekkel. Megpiritva forron hozzak, Super, azt cask ugy elragja az ember .
Hat ennyi volt a nyaralas. A repülöteren ujra kiborultam a tömeg miatt es az elektromos tablak alltak, semmit nem mutattak, 4 oraval voltak lemaradva. Indulas elött egy oraval !! jelzett a TV Monitor, hol kell becsekkelni, es melyik folyoson leszel betömve a gepedbe . Kiabrandito, undorito, soha többet !!!! At kell terveznem a következö nyarat .
Erzeseket elmenyeket itt atadni nem tudok, a storyknak csupan töredeke jön itt at, talan a fotok majd erzekeltetnek többet
zarasul ujra egy szönyeg foto:)) 400 Fotot löttem nem lehet mind ide berakni, csak a szinek miatt jött ez is .
Kalynihta !

# 2052
Xoyox
Aktív fórumos
Aktív fórumos
359 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210614 Üzenet linkje2013-10-09 09:49:05 

szobam Tiloson

teherautoztam fennt, paradicsomoit vitt Nissirosnak
ovaros központja turistak nelkül
a szalloba idaig kell a parton jönni, es itt a Minaretnel 90 fok balra Kazouli utca

# 2053
Etel
Aktív fórumos
Aktív fórumos
75 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210673 Üzenet linkje2013-10-14 11:40:02  Válasz a #210614. hsz-ra Előzmény #210614

Miért nem írtál többet Tilosról, ha az tetszett? Ha meg annyira nem tetszik Rodosz város, akkor miért töltesz el ott 1-2 napot? icon_question.gif
Halki milyen volt?

# 2054
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#211530 Üzenet linkje2013-12-17 14:15:14 

# 2055
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#213336 Üzenet linkje2014-02-13 18:02:27 

akkor már ide is icon_biggrin.gif

a 2012-es nyaralásról szóló posztot renováltam, módosított szöveg, sok új kép itt

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
<   1 2 3 ... 136 137 138 ... 151 152 153   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu