#2126182014-01-24 15:45:31 Válasz a #212612. hsz-ra
szia
akkor inkább Tsilivit ajánlom. gyönyörű széles homokos a part.
gondolom úgy is béreltek autot és bejárjátok a strandokat.pl banana beach
ha beszéltek angolul akkor javaslom hogy a fakultatívokat a hely irodánál intézztek pl manfredas tours, jóval olcsóbb mint az utazási irodák ajánlata.
természetesen van 1 napos hajó út a hajóroncshoz . van félnapos a keri barlangokhoz (ez azt hiszem 20-25 euro között mozog )
Laganas a nyüzsisebb hely , tele van angolokkal, bárokkal és discokkal.
#2126192014-01-24 15:53:42 Válasz a #212612. hsz-ra
szia
még eszembe jutott , van 1 napos hajókirándulás Kefalóniára . mi két éve 33 euroért voltunk tavaly már drágább volt , úgy hallottam 50 euro/fő.
nagyon megérte , klassz volt,
üdv
#2126242014-01-24 21:02:05 Válasz a #212612. hsz-ra
Black,
a Lefkadán lévő csodastrandokhoz leginkább a Navagio hasonló Zanten (persze van több is ami máshogy szép, de szép).
Persze kocsival menjetek el a kilátóhoz, de az öbölbe csak hajóval juttok el, az varázslatos. Javaslom, ha 2 hétre mentek, ne hagyjátok a végére, hátha dupláznátok, legyen még rá lehetőség
Strandimádók lévén pár tippet is adok képek formájában, hozzáteszem nem láttuk az összeset, nekünk az 1 hét kevés volt arra.
Xygiaról nemrég tettem fel képeket, legalábbis a délebbiről, ez itt az északi, az ismertebb:
Úúú, nagyon szép képek, teljesen "bezsongtam" . Autót biztos bérelni fogunk. kilátóhoz menyire van Tsilivi? Valahol azt olvastam, hogy Navaggionál időkorlát van ,és csak egy órát lehet ottlenni. Ez igaz? Írtátok, hogy oda csak hajóval lehet eljutni. Mennyi ideig köt ki a hajó ott? Lesz idő felülről és rácsodálkozni ? Lefkadan volt, hogy csak 20 percig kötöttünk ki, egy-egy strandál, ami ugye elég kevés volt (legalábbis nekünk).
Még, ami eléggé érdekel: láttam képeket, ahol motorcsónakra van szerelve ejtőernyő (nem biztos, hogy az, de hasonló valami ) és úgy húzzák. Erről tudtok valamit? Gondolom eléggé meg kell fizetni, de kíváncsi lennék rá, hogy kb ez mennyit kérnek érte.
Meg egyáltalán találkoztatok e ilyennel?
#2126552014-01-26 12:08:29 Válasz a #212654. hsz-ra
A legtöbb hajónak konkrétan a Navagio a célja, nem egy megálló a sok strand közül. Gondolom, hogy Tsiliviből is van ilyen hajó, mi Alykanasból mentünk, útba ejtve persze a kék barlangokat és kb másfél-2 órát töltött az öbölben. Csak annyi időre kötött ki a partnál, hogy az utasok (20-25fő) leugrottak a partra, majd hátrébb állt az öbölben, mint a többi kishajó, így adva helyet a többi hajónak.
#2126582014-01-26 13:04:47 Válasz a #212255. hsz-ra
Szia, fzsof!
Háromszor voltunk Zantén, két kedvenc strandunk volt:
Alikanas és Gerakas.
Bár nekem már unokám van, a megfelelőbb Alikanas vagy a folytatása
Alykes lenne.
Csodálatos 1,5km hosszú tengerpart, csillogó homok, gyönyörű panoráma,
és ha indulnátok enni vmit, közel az éttermek sora, kb. 500m
A part olyan, hogy ha napozol a parton, tőled pár méterre homokoznak, pancsolnak a kicsik teljes biztonságban.
A város ( Alikanas ) kevéssé bulizós mint Tsilivi, nekünk tetszett.
Egyébként a Neckermannal voltunk kétszer is, a Zante Village-ban.
Ott gyermekmedence, játszótér, gyermekműsor is volt.
Remélem, segíthettem a választásban, jó nyaralást!
#2126642014-01-26 16:10:35 Válasz a #212654. hsz-ra
szia
két féle út van, az egyik a szigettúra , busszal, akkor megállnak a kosárnál és ott tudsz olyan képeket készíteni felülről.
a másik a hajós út , ott a sziget körül megy a hajó és több helyen kiköt az öbölben is ,kb 1 órát ,
remélem tudtam segíteni.
a többiek még szokták tanácsolni hogy ha lemész a kikötőbe ,akkor egy helyi kis göröggel megállapodsz és bevisz a roncshoz , 1-1.5 órára, ezek a hajók
6-8 fősek. ez is egy járható út. gondolom nem kell 300 emberrel zsúfolódni a fedélzeten.
Érdeklődni szeretnék Zakintosról. Először is azt szeretném megkérdezni, hogy Laganason vagy Tsivilibe lassan mélyül e a tenger? Melyiknek szebb a partja? Akkor a két város között mi a különbség mind a kettő nyüsgős hely?Mi a strandoknak a neve, ahova érdemes elmenni, és hajóval ezekre a partokra el tudok e jutni?Nincs jogsim. A Navvagió természetesen kihagyhatatlan azt már tudom, de ezen kivűl? Már írtam a Lefkada topikba is, most ide írok, merrt mind a két hely lenyűgöz és még én sem tudom melyik lesz, ha össze jön, szóval minden információra vevő vagyok
Előre is köszönöm Sziasztok szép napot mindenkinek!
#2127862014-01-29 19:46:48 Válasz a #212779. hsz-ra
Köszönöm Borzi!
Gerakason végig az az érzés volt bennünk, hogy különleges helyen vagyunk.
Én sosem merek gépet vinni a vízbe, ezért nincs olyan képem amin látszana, de a víz kristálytiszta, látod a kishalakat magad körül, a homokbordákat érzed a talpad alatt, tudod, hogy a megmaradt pár teknős tojásrakóhely egyike mellett strandolsz és nem gyenge a panoráma sem.ú
Banana beach pedig gyönyörű, nekem szebb, mint Gerakas, sehol máshol nem láttam eddig ennyi féle kék színt a vízen, mint akkor ott egy időben.
Nem volt olyan kék benne, mint Navagio, Myrtos, vagy Ny-lefkadai strandok, de másféle volt 6 vagy 7
A fürdésen és ebéden túl (tök jó bár van ott), egy bő órát is sétáltunk a parton, nem untuk a látványt...
A legjobb sznorklis élményünk pedig Agios Nikolaoson volt, arról nem is tettem be képet, pedig aranyos hely (és Igazi családi görög étteremben ettünk) :
Amit mi sem láttunk, de legközelebb nem hagynánk ki, az Porto Vromi, Limnionas, Korakonissi, Keri, Marathonissi, Kalamaki és Sekania.