#2128212014-01-30 18:03:01 Válasz a #212817. hsz-ra
hm, én azt, h bár árakat még nem néztem, de egy ilyen idényben amikor ennyire arcpirító a wizz air árazása ez bizony nagyon is vonzó alternatíva lehet...
#2128222014-01-30 18:17:20 Válasz a #212806. hsz-ra
Szia Hidalgo, a sziget ugrálás jó ötlet és simán megvalósitható ha van egy jó kis családi hajód. Én személy szerint mindig Desimi Beachen pihenek 14-16 napot (Kónyu ajánlásával) a kempingben,ez egy jó kiinduló pont. Pont megfelel a szigetközi túrákhoz,persze ez csak annak jó aki elviseli,hogy sátorban alszik éjjel,éppen azon a szigeten (zakynthos)ahova érdemes 2-3 napra átmenni.Meganisit,Kastost ,Kalamost 1-1-1nap alatt körbe lehet csónakázni és minden szépet meg lehet nézni.persze el lehet tölteni 3-4 hetet is mindenhol.Továbbá ezt nem azért irtam,hogy nagyképünek tünjek,mert nekem hajóm van.Én erre költöm azt amit más 2-3 hét apartmanra költi.
#2128262014-01-30 18:59:52 Válasz a #212697. hsz-ra
"Hagyd Zakynthost a fenébe, ott a Navaggion és a Kék barlangokon kívül mást nemigen találsz"
ezzel azért erősen vitatkoznék, de nem akarok nagyon offolni így csak pl a Keri-t említem Görögország legnagyobb zászlajával, vagy a buliszigetet a teknősökkel.
#2128382014-01-30 21:22:04 Válasz a #212813. hsz-ra
rollo!
Szállásárakat még nem néztem, nem jutottam el addig, gondolom húzósak, azért írtad
Ananda!
Kos valamiért nem vonz, de Kalymnos nekünk nagyon tetszett, igazi hegymászó sziget!
fordkasanya!
Valamiért rólam is sokan azt hiszik, hogy dől a lé, holott nálam is az a helyzet, hogy minden fillért (nem sok) utazásra költök
Breki!
Nem írtam olyat, hogy ismerem Zantét, csak azt, hogy agyoninfóztam róla magam, és nem találtam ott semmi vonzót, még az általad említetteket sem, bár tudok róluk, a fiamékat próbáltam lebeszélni róla, de nem sikerült, azóta átkozza magát, mert nagyot csalódott. De ma az internet és a Google Earth korában már simán el lehet dönteni egy helyről, hogy érdekli-e, és engem Zakynthos nem! Így vagyok Pargával is, mindkét helyre évekig készültem, és azalatt annyi infót szedtem össze róluk, ami alapján kiestek a pikszisből Ennyi. és nem több az oka. Tudom, sok fanja van mindkét helynek (köztük Te is, olvastam anno a szaktopikban sokat Tőled), nem Őket, Titeket akarlak leszólni, egyszerűen az a 2 hely az én mércém szerint 2 hétre nem nyújt annyit, hogy oda kívánkoznék.
Jól szétoffoljuk Lefkadát, a lényeg, hogy Tőlem bárki bárhova mehet, én csak a saját szájízem szerint próbálom terelgetni a kérdezőket Sokan hallgattak rám eddig, és a többség nem csalódott, de volt 1-2 ember, aki igen Tőlük utólag is elnézést
Én is a saját fejem után megyek ha már megtaláltam a helyes irányt, vagyis idén is Lefkadara (Desimi beach) megyek,innen bármi elérhető számunkra.Igaz ami igaz nincs közel 90-110 km/h tempóval ..........................................de ha már ott vagyok úgy érzem mindenért kárpótol ahogy fogadnak a Görög házigazdák és a fenséges környezet
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni hajó bérléssel kapcsolatban!Szeretnénk majd hajót bérelni és azt olvastam hogy a 30hp -ek vannak nidriben nem is rossz áron(kinek mi a rossz) de mi szeretnénk vele minél több kis strandot felfedezni csak nem tudom hogy milyen messzire lehet elmenni vele vagyis nidriből vagy inkább máshol kéne bérelni?
#2128422014-01-30 23:11:57 Válasz a #212838. hsz-ra
tudom, hogy nem ezt írtad, csak az alapján amit írtál úgy éreztem, hogy nem nagyon ismered ezért reagáltam
sztem egy helyet lehet a netről igazán megismerni max feltérképezni, mondom ezt úgy hogy én általában el vagyis végigolvasom az adott hely egész topikjá,t teljes kis könyvet készítek stb. de ez mégsem ugyanaz legalábbis szerintem
Én csak azt tudom, hogy az egyik legjobb nyaralásom volt és mindenki akit megismertünk így volt vele volt aki már harmadszor ment vissza.
Őszintén szólva nem igazán értem hogy lehet benne csalódni.....Parga pedig egy ékszerdoboz szerintem én eddig még nem nagyon halottam még olyat, hogy valakinek nem tetszett,
még ha Sarti vagy Paralia lenne érteném
Természetesen nem kell, hogy érdekeljen mindenkinek szíve joga eldönteni hová megy. Mondjuk én nemcsak saját fejem után megyek hanem igyekszem meghallgatni a már ott jártak véleményét.
Na mindegy nem offolok, természetesen ez nem Lefkada ellen szól az szintén nagy kedvenc és van még pár
#2128442014-01-31 07:03:40 Válasz a #212840. hsz-ra
Természetesen,viszlek egy karikát,sőt még vizisíelhetsz is. Hajóbérléssel kapcsolatban:ajánlani csak azt a kölcsönzőt tudom ami Desimi beachen van,mert azokat ismerem.30 le motorost max 2 személyhez ajánlom az áramlatok miatt.2 felnőtt 2 gyerek +1 kutya meg egy két cumó arra a napra és máris nem siklótt a 30 le hajócska,és ha nem siklik 2szer annyit fogyaszt,igy hamar át ült hozzánk a két gyerek és mentünk tovább,Ha többen vagytok érdemes össze dobni egy nagyobbra ami haladósabb,és nem ilyed meg ha jönnek a komoly hullámok.A nagyobb hajóval körbe lehet menni Meganisi és még tovább.A 30 le hajókkal csak skorpió sziget környéke,Meganisin Vathy és Spartohori látogatható...................................de már láttam olyat aki messzebre merészkedett
Elfelejtettem leírni azt a fontos infót, hogy én "csak" olyan nyaralóhelyekre utazom saját kocsival ami azért meg is közelíthető...
Tehát egy Kalymnos vagy Karpathos nem itt van a közelben.
Már Krétát is messzinek találom a maga 8-9 órás komp útjával.
Volt sajnos már rossz tapasztalatom komp ügyileg mikor egy 4 órás út alkalmával- Livornótól Korzikáig - 2 óra hánykolódás volt a viharos tengeren. Senkinek nem kívánom
Skyros, Skopelos, Skiathos talán még belefér a maga 3-4 órájával (csak ne legyen vihar)
Aztán lehet Lefkada lesz idén újra mert ott maradt még elvarratlan szál
#2128502014-01-31 11:58:12 Válasz a #212849. hsz-ra
Na még pár mondat off, aztán én is lezárom
Breki!
Még egyszer hangsúlyozom, nem azt írtam, hogy ismerem, azt sem, hogy nem szép Parga vagy Zakynthos! Szép mindkettő, de: nekem 2 hétre nem kínál elég tartalmat Belemehetnék részletekbe, de mivel nem ellenük, hanem inkább az összes többi mellett szól (Lefkada, Thassos, Kalymnos, Santorini, Kefalonia, Korfu...és amik még nem voltak: Milos, Skopelos, Skiathos, Samothraki, Kréta, stb.), ezért írom újra, hogy az általam írtakat jóindulatú iránytűnek szántam. Egyébként Pargára 1-2 napra szívesen ellátogatnék - mondjuk egy Paxos-Antipaxos 2 hetes nyaralás közben, és ebből kicsit arra is következtethetsz, hogy engem nem az ékszerdoboz városok nyűgöznek le igazán, hanem a vad természet
ON
#2128522014-01-31 12:39:42 Válasz a #212847. hsz-ra
Exact!
Én szeretem a komputat, Kalymnosra kb. 8 órás volt, egyedül voltunk az asszonnyal a fedélzeten, lefeküdtünk 1-1 padra és élveztük a langyos szellőt és a lágy görög zenét, ami a rádióban szólt (fülhallgatóval)
vezeklésként a sok OFF-ért néhány tavalyi fotó:
Egremni:
Milos:
Agiofili:
Kavalikefta:
Porto Katziki:
Nidri és a szomszédos szigetek:
Fanari (Meganissi):
Elia Cape (Meganissi):
Laka beach (Geni-félsziget):