#2128542014-01-31 13:19:23 Válasz a #212852. hsz-ra
Kónyu!
Megyek Hágába! Van neked szíved! Amit tettél az emberiség elleni büntet, direkt nem nézem meg a fotóidat , mert mikor megyünk még, soká!
De valami csodálatosak!" Mikor megyünk"??????
#2128552014-01-31 14:29:46 Válasz a #212850. hsz-ra
HA Zante vagy Parga nem nyújt elég látnivalót a két hétre akkor Paxos-Antipaxos se fog. elég kis szigetek. Egyébként Parga valóban nagyon szép, és bár mi "csak" 10 teljes napot voltunk ott, az is bőven elég volt a látnivalókra.
#2128572014-01-31 15:14:24 Válasz a #212855. hsz-ra
azért ezzel vitatkoznék. ugyanis nem biztos, h a látnivalót csak a szó szoros értelmében lehet venni, úgy, mint szép partok, zöld hegyek, műemlékek, stb.
sztem például iszonyat sokat adhat hozzá/vehet el egy helyből annak hangulata, csöndessége/nyüzsgése, a hely úgymond 'stílusa', az ott nyaralók 'típusa' (példa: angol tinik vs. német nyugdíjasok, elit üdülést kedvelők vs. hippik, stb., stb). mindehhez még hozzájön a talán legfontosabb, hogy ki mit keres egy helyen, vagy a nyaralása alatt.
pl. nekem paxos, antipaxos, meganissi hosszabb időn át is tud(na..) elfoglaltságot, ha tetszik látnivalót, újabb és újabb felfedezni valót, átélni valót nyújtani, míg pl. zante biztosan nem, mert utóbbi meg nem nekem való, pontosabban nem nekem valónak érzem, nem azt keresem ami ott vár, várhat.
Nem tudom,meg lehet-e ezt pontosabban fogalmazni,mint ahogy rollo tette ezt fentebb!
Zanten tagadhatatlanul sok szépség van,de nem éreztem ott jól magam.
Parganak meg a neve hallatára is ellágyulok,annyira megfogott...
Bocs az újabb OFFért itt,de olyan frappánsan összefoglalta kedves fórumtársunk a lényeget!!!!
#2128602014-01-31 16:38:11 Válasz a #212858. hsz-ra
Hát akkor mégsem fejezzük itt be
Szóval rolloval érzek-értek együtt-egyet Maci asszem félreértelmezitek Brekivel a "látnivalók" szót, persze az én értelmezésemhez képest csak, a mi ennek a gyönyörű nyelvnek is a hibája. Mindenkinek mást jelent a látnivaló, a mondatom pontosítva így szól (már nem emlékszem, előbb hogy fogalmaztam): "számomra" nem nyújt elég érdekességet 2 hétre! Nehéz itt leírnom, kifejtenem ezt, talán rollo mondatai állnak a legközelebb az én érzéseimhez. Ami a teljességet illeti, ezek hangulatok, természeti jelenségek, érzések együtt, meg egy csomó más. Megmagyarázhatatlan dolgok, ezért nem jó vitatémának, mert ki mondja meg a másiknak, hogy mi tetsszen neki Ezért ajánlgatom mindig a fotóalbumaimat, ha azt kérdik, milyen ez vagy az a hely. Nem azért, amiért egyesek gondolják: kivagyiságból, meg pénzt sem kapok érte, de én emocinális lény vagyok, nem tudok racionálisan hozzáállni a széphez, a csodákhoz! Tehát most is csak azt tudom ajánlani azoknak, akik nem értik, az említett 2 hely miért nem izzít fel (a nem tetszik nem jó szó, mert mindkét helyen millió dolog tetszik, Kefaloniából hajóúton láthattam is a Navaggiot és a Kék Barlangokat is, és mondhatom, gyönyörű mindkettő), azok nézegessék meg a fotóalbumomban azokat a helyeket, ahol már járhattam, és azokból nagyon pontosan levezethető, hogy mire vagyok kihegyezve, mi jelenti az én kis világomat
Egyszóval: ajánlom magamat
Aztán ha ezek után kapunk a pofánkra, hogy mi köze ennek Lefkadához, azt viseljük férfiasan, mert jogos lesz
#2128732014-01-31 21:18:28 Válasz a #212862. hsz-ra
Szia,40 HP felett kéri a Görög és Olasz hatóság(nem tudtam,hogy neked nincsen),A Horvátok és Magyarok már 5 HP felett kérik.Én személy szerint 8 Görög évad alatt 2-szer találkoztam vizi rendészekkel,egyszer nagy vihar közeledett és ki zavartak,másodszor nem engedtek Meganisin kikötni az egyik öbölbe mert kerestek valamit a víz alatt.
#2129132014-02-02 08:31:23 Válasz a #212911. hsz-ra
Szia Borzi,
az nem igazán megvalósítható, nagyon messze van!
Privátban még Kefalóniára sem mennék át jármű nélkül, nem tudsz mit csinálni, max Fiscardot tudod megnézni.
Ennél sokkal jobban jársz, ha befizetsz Nidriben az 5 sziget túrára, egész napos program, szép helyekre visz és nem is drága...
Én nem tudom neked felsorolni az összes hajós lehetőséget Nidriből, de ne aggódj, lesz bőven, kedvedre válogathatsz:
1. komp Megannisire
2. 5 sziget túra
3. Fantastic Cruise - erről már írtam
4. MS Christina - Kastos, Kalamos - erről is írtam már
5. kalózhajó (talán Odysseus - vagy hasonló a neve) ... és még ki tudja, hányról nincs is infóm, Nidri kikötője tele van lehetőségekkel, hajrá!!