Kedves Sizu!
Életem első nyaralása O.B-en volt. Akkor május 13-tól 22-ig voltunk. Igaz, ennek már tíz-tizenegy éve. Fantasztikusan jó idő volt. Alaposan le is égtem. Már akkor is lehetett fürödni a tengerben. Néhány éve június elején voltunk. Az idő ekkor is tökéletes volt. Persze erre nincs garancia.
Úgy emlékszem, Katerine másfél óránként volt busz. Paráliáról sűrűbben járt. A megállóban szokott kint lenni menetrend. A nagy buszmegállónál pedig elektronikus kijelző mutatja az indulás időpontját. Mi azt tapasztaltuk, hogy pontosan jártak a buszok. Valóban közel van a buszmegálló az Elli apartmanhoz. A templom melletti utcában a sarkon megáll a busz. Kateriniben is szintén a templomnál kell leszállni a buszról és visszafelé a templom mögötti utcában van a buszmegálló. Könnyen megtaláljátok. Itt vannak automaták és jegypénztár is, ahol előre megválthatod a jegyet. Olcsóbb, mintha a buszon vennéd meg. (Legalább is pár éve így volt)
Hogy melyik napokon van piac, azt az idegenvezető el fogja mondani nektek. A megérkezés napján szokott lenni egy kis eligazítás. De ha nem említené, kérdezzetek rá. Ő tudni fogja.
Elég kanyargós út vezet a piachoz. Mi úgy jutottunk el, hogy szinte minden utcasarkon megkérdeztünk valakit, hogy merre van az "agora"? Végül valaki találóan megmutatta, hogy amerről jönnek az asszonyok megpakolt gurulós táskákkal, mi arra menjünk. Ők a piacról jönnek. Így biztosan odatalálunk.
O.B Parália felöli szélétől Parália kikötőig 2,5 km. Jól kiépített sétány köti össze a két települést. Simán át lehet sétálni. De jár a gumis kerekű kis vonat és van autóbusz járat is. Bérelhettek kerékpárt is. Vannak kölcsönzők O.B-en.
Sziasztok! Előszezonban megyünk, 05.27.-06-04- között. Volt már vki ilyenkor? Milyen szokott lenni az idő? A tengerbe bele lehet menni?
Katerinibe tényleg megy óránként busz? A buszmegálló közel van az Elli apartmanhoz? És Kateriniben a piachoz? Visszaolvastam néhány oldalt, de nem tudom, honnan fogom tudni, hogy ott hol kell leszállni, mert biztos több megálló van a városban.
Fix, hogy szerdán és szombaton is van piac?
Többször át akarunk majd menni Paraliára, de van, aki azt írja, 2 km, más meg 5 km-t írt. Google térkép 3,7-et ír.
Köszönöm a segítséget, ha vki vmire tud válaszolni.
Szia Sizu !
Az fix , hogy szerdán és szombaton van piac Katerinibe .
A szerdai a Szerelmesek parkja mögött van , azt még autóval is nehezen találtuk meg .
A szombati piac a nagy buszpályaudvarnál van , Katerini szélén ( Paralia felőli részén) !
Csak néznetek kell , hogy honnan jönnek a gurulós bevásárló rekesszel !
Abban az irányban induljatok el .
Sajnos abban nem tudok segíteni , hogy hol kell leszállni a buszról .
Ahogy Gudli is írja , kb,,,2 és fél - 3 km. a távolság Paralia és Olympic Beach között . Szépen kiépített sétáló út vezet közötte , végig ki van világítva a tengerpart mellett . Nagyon sokan sétálnak (bicikliznek , görkoriznak ) oda-vissza . Vacsora utáni , esti sétának is megfelel
Paralia pezsgő forgatagát látni kell !
Ja ,,,, és a piac neve : laiki . Az "agora" kifejezésre elküldtek egy régi romhoz bennünket (gyülekező helyet jelent)
#2139362014-03-06 20:50:04 Válasz a #213918. hsz-ra
Szia Sizu!
Paraliára nagyon kellemes átsétálni OB-ről. Reggel elindulsz a parton, pancsi, napozás 200 m séta, fürdés napozás, megint séta...stb. Félúton esetleg egy jégkrém, koktél vagy sör. Így délre átérsz Paraliára, egy ebéd az árnyékban, egy ouzo sok jéggel, ejtőzés, kirakatbámulás, aztán vissza OB-re fürdés, napozás séta,.... Vacsorára visszaérsz. Egy tökéletes nap!
Csak egy törölközőt, naptejet és pénzt vigyél magaddal.
Jó kikapcsolódást!
Mi szeptemberben megyünk.
Amikor én voltam nem volt. De az Ellinek van ugyan abban az utcában m-ásik apartmanja ahol van wifi /megadja a jelszot/ el kell kérni tőle vagy Emőkétől /idegenvezető/. Én nem tudtam használni. Elindultam az utcákon keresni szabad wifit. Mentem-mendegéltem míg egysze csak bejött a szabad wifi felnéztem és a környék tele volt laptop és telefonozo emberekkel. O.B-en 2 éve a buszmegállotol a legelső épületnél volt szabad wifi.
Nagyon figyeljetek Katerinibe hol szálltok le. Mi azt gondoltuk a busz végállomása a fő állomáson van és sajnos tévedtünk. Bevitt a busz a központba majd a város másik végln külterületen volt a végállomás és szálltunk ki. Végül ugy felhuztuk magunkat -meleg is volt leintettükm a buszt vissza felé és annyi volt a katerini kirándulás. Ott szálljatok le ahol ugy gondoljtok az a közpon t. Jobban megfogalmazni nem lehet. Sok üzletek, sétálo utcák stb. Látni lehet egy város központját. Vissza felé a buszmegállot keresni kell. A busz közlekedés O.B-ből kb oránként Paraliárol fél oránként kb.
Idén - 2év Sarti után - Olimpyc Beach az úticél. Olympic Stuioba fogunk megszállni Ibusz szervezésében megyünk! Minden lehetséges információ érdekelne, elsősorban Athénba szeretnénk a fakultatívval elmenni, meg Olimposhoz.
Elsősorban arra lennénk kíváncsiak, hogy Olimpy Beach-en mekkora az élet, milyen árak vannak a vendéglőkbe? NEm a nyüzsis nyaralást kedveljük ezért is választottuk ezt a helyet - és ha nyüzsire vágyunk besétálunk Paraliára!
Előre is köszönök minden jellegű választ!
Esetleg van még valaki aki júl.14-23 között Kecskemétről jön erre felé?
Kedves Birsalma!
Mivel nem egy nyüzsis nyaralásra vágytok, ezért aztán O.B. tökéletes választás. Pihenésre kiválóan alkalmas. De azért itt is van élet. Nem egy kihalt hely. Főleg, hogy a szezon közepén mentek. Szerintem jó ki tömeg lesz. Mi egyszer június elején és egyszer augusztus végén voltunk és mindkét alkalommal nagyon sokan voltak. O.B-nek jó kis sétáló utcája van, tele üzletekkel, éttermekkel, tavernákkal. Véleményem szerint O.B az egyik, talán azt is megkockáztatom, hogy a legolcsóbb üdülőhely. Itt az éttermi árak alacsonyabbak, mint pl. Parálián. Jó döntés, hogy innen mentek fakultatív kirándulásra. Tutira innen indítanak legolcsóbban kirándulásokat Athénba, Olymposra, a Meteorákhoz és Siathosra.
Kedves Gudli! Köszönöm a választ Mi is így gondoltuk, ha nyüzsire vágyunk besétálunk Paraliába!
Esetleg a kirándulásokról tudsz-e valamit mondani? Athén mennyire fárasztó? Megéri elmenni ugye?
Hát bizony fel kell készülni rá, hogy fárasztó lesz egy athéni kirándulás. Éjfélkor indul a busz és másnap késő este érkezik vissza. Napközben meg számítani kell az iszonyú hőségre, hiszen július közepe lesz!
Értem! de meg lehet nézni Athénban mindent ugye? Tehát hogy van időnk rá? Nem rohanós?
AThénon kívül Olimposz kirándulást terveztük még - mit tudnál nekünk még ajánlani?
Az Athéni program mivel egy iroda indit buszt ti is azon lesztek:
A busz elindul éjfélkor. Reggel 6-kor Athénba megálltok a kikötőnél. Megnézitek a beérkező hajokat.Majd a márványstadiont kívülről. Ezután az akropolisz következik. A belépőre nem emlékszek vagy 12 vagy 24 euro pedig tavaly meg előtte is voltam. De ezekkel be lehet menni több muzeumba is. Az akropolisra egy helyi idegenvezető vissz fel aki addig jön kint vár rátok. Az akropolisz után lesétáltok a parlamenthez 11 órakor megnézitek az őrségváltást és ezután 13 óráig szabad idő. Ekkor lehet megnézni a muzeumokat stb. Már ha tudni fogjátok merre van. A buszal 13 órakor elindultok vissza utközbe megálltok a Thermophülei csata emlékmévénél. Ezután a busz még megáll ebédelni és este 20:30-kor érkeztek vissza. Nem fáraszto Athén. Én voltam 2 éve julius végén és tavaly is ekkor csak Tolobol. Kellemes szél fujn általába mindig Athénba. De azért le lehet égni!!!
Az Athéni program Paraliábol 45 euro+ a belépő az Akropoliszra
Athent szerintem Tolóból a legérdemesebb bevállalni. Sartiból is hasonlóképpen lehetett menni mint amit itt írtok. Onnan nem vállaltam be, nem szívesen buszoztam volna annyit, elég maga az út.
De Tolóhoz közel van, érdemes ide utazni.....nemcsak Athen miatt.
Elnézést az offért.